-
vilq5
Mowił coś Szcześniak co bedzie na tym egzaminie ?? Co ze statyki co z dynamiki itd. ? -
Bikerwashere
To standardowy schemat, jedno ze statyki reszta dynamika lagrange'a , i metoda prac wirtualnycj d'Lamberta , generalnie trzeba przerobic ksiazke Mathematice, Dynamike (ta stara i nowa) no i statyke, ale ta z Wisniaka nie wystarczajaca, trzeba umiec rozwiazywac ramo-kraty. Powodzenia -
batat
-
Bordo'wy
> ramo-kraty? ciekawe; p bo chyba nikt tego nie mial na cwiczeniach :)
no chyba zartujecie.. ramokraty to standard, sa nawet w ksiazce wisniaka -
-
Kumek
ramo-kraty byly u wisniaka na kolosie (podobno takie same jak na ktoryms egzaminie, tyle ze inne obciazenie) -
Bordo'wy
a tak btw to zawsze sa zadania ze zderzen (we rzesniu bylo zderzenie kulki z trojkatem). i zawsze sa drgania (ktorych nigdy nie ma na cwiczeniach, a potem sa na egzaminie;)), ale to temat latwy wiec warto przerobic, zeby miec za to punkty na egzaminie. -
batat
>Bordo'wy napisał
>> ramo-kraty? ciekawe; p bo chyba nikt tego nie mial na
>cwiczeniach :)
>
>no chyba zartujecie.. ramokraty to standard, sa nawet w
>ksiazce wisniaka
atamanowa takich mixow nie robila :/ nie wiem jak tam na wykaldach :P ale z tego co wiem, tez nie bylo :/ -
Bordo'wy
> >Bordo'wy napisał
>> ramo-kraty? ciekawe; p bo chyba nikt tego nie mial na
>cwiczeniach :)
>
>no chyba zartujecie.. ramokraty to standard, sa nawet w
>ksiazce wisniaka
>atamanowa takich mixow nie robila :/ nie wiem jak tam na >wykaldach :P ale z tego co wiem, tez nie bylo :/
uwierz mi, ze to co jest na egzaminie z meteorow nie jest omawiane na cwiczeniach.. ale jest w ksiazkach -
egoistka
u Atamanowej jest latwiej zaliczyc cwiczenia, ale pozniej do egzaminu to trzeba sie niezle przylozyc by zdac.
polecam zdawanie w 1 terminie, bo pozniej ciezko... dopiero na 4 jest przyzwoicie :) -
BARTEK ADAMCZYK
A na przykład zadanie ze zmianą osi obrotu w trójkącie, prostokącie, poruszającą sie równią pochyłą i na niej krążkiem itp. najpierw były w książce VVacława "Dymanika dla zaawansowanych" i potem na egzaminie czy też najpierw Vacław dał ja na exam. a potem umieścił w skrypciku ?? :) -
Sebbastian
moim zdaniem ramokraty nie są czymś specjalnie trudnym, rozwiązywanie ich polega na tym że trzeba umieć w ramie znaleźć pręty kratowe i z nich wyłapać pręty zerowe; ]
stałe zadanie to leży sobie płyta(trójkątna/kwadratrowa na stole i coś uderza w jej wieszchołek) -
Sebbastian
Buhaha, przypomniała mi się historia z 4 terminu, pisałem w sali z Wacławem. Przyszedł, rozdał prace, usiadł przy biurku i coś pisze. Po 10min wstaje i mówi: no to ja już rozwiązałem zadania, biorąc pod uwage, że jesteście 10 razy głupsi daje wam 100min, jeśli ktoś jest więcej niż 10 razy głupszy odemnie to nie zaliczy.
Po pewnym czasie mówi o zadaniach: Zadanka są z mojej nowej książki dynamika dla zaawansowanych, bo skoro jesteście już tu 4 raz to znaczy, że jesteście zaawansowani, są dość łatwe, szkoda tylko, że nie mieliście jeszcze do czynienia z tego typu zadaniami, bo jeszcze nie zdążyłem wydrukować tej książki, także jedyny egzemplaż leży na moim biurku(śmiech) Nie licze na to że dużo ludzi zaliczy. -
Bordo'wy
>Sebbastian napisał
>Buhaha, przypomniała mi się historia z 4 terminu, pisałem
>w sali z Wacławem. Przyszedł, rozdał prace, usiadł przy
>biurku i coś pisze. Po 10min wstaje i mówi: no to ja już
>rozwiązałem zadania, biorąc pod uwage, że jesteście 10
>razy głupsi daje wam 100min, jeśli ktoś jest więcej niż
>10 razy głupszy odemnie to nie zaliczy.
>
>Po pewnym czasie mówi o zadaniach: Zadanka są z mojej
>nowej książki dynamika dla zaawansowanych, bo skoro
>jesteście już tu 4 raz to znaczy, że jesteście
>zaawansowani, są dość łatwe, szkoda tylko, że nie
>mieliście jeszcze do czynienia z tego typu zadaniami, bo
>jeszcze nie zdążyłem wydrukować tej książki, także
>jedyny egzemplaż leży na moim biurku(śmiech) Nie licze na
>to że dużo ludzi zaliczy.
no tego ostatniego zdania to nie powiedzial; ) (zostawil nam glupim nadzieje;)), ale cala reszta to autentyk :)ramokraty sa akurat latwe, ale waclaw kiedys straszyl, ze moze dac na egzaminie rame z tarcza =) na naszym roku tego nie zrobil, wiec strzezcie sie bo moze to spotkac was;) -
Bordo'wy
>BARTEK ADAMCZYK napisał
>A na przykład zadanie ze zmianą osi obrotu w trójkącie,
>prostokącie, poruszającą sie równią pochyłą i na niej
>krążkiem itp. najpierw były w książce VVacława
>"Dymanika dla zaawansowanych" i potem na egzaminie czy też
>najpierw Vacław dał ja na exam. a potem umieścił w
>skrypciku ?? :)
najpierw byl egzam potem ksiazka; ) -
Szymon
Ja polecam zadania z wykładów, ja byłem 4 razy to wiem ze na każdym terminie są zawsze dwa zadania z wykładów -
Jawor.
zadania z listopada br. były mniej wiecej takie:
-ramokrata taka smieszna :) ale łatwa jak sie dobrze przecięło
-kulka uderza w sześciokątny układ z masami na wierzchołkach i tam wiadomo standard czyli energie, siły te S itd; ]
-trójkąt co sie kręci i nagle zmienia oś obrotu
-kinetostatyka oczywiscie milion bloczków i krążków :>
-dragania > sprężynka jakas
- 6tego nie pamietam
powodzenia -
MINIO
i nie szykujcie sie ze zaliczycie w pierwszym terminie:)... ale powodzenia -
s1iwa
>MINIO napisał
>i nie szykujcie sie ze zaliczycie w pierwszym terminie:)...
>ale powodzenia
2 i 3 też nie :)
od 4 terminu punktują każde dobre równanie.. -
MINIO
-
Aisza
6 to była równia z kulka i klockiem zawieszonym :) nie mów Kamil że nie pamietasz mi sie prawie po nocach snilo ile razy zastanawial sie czy to dac :)
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne