- 1
- 2
-
<IGNŚ>
siema, pytanko czy ktoś juz miał ten shit ??, jakies pytanka co było ?, jakies sciagi materiały pomocnicze macie ? , prosba wrzycajcie dawajcie linki itp .na pewno wielu skorzysta ,z góry dziekówa -
Anonim
-
Marcin
-
Bikerwashere
-
-
Bordo'wy
-
Figo
-
Bordo'wy
-wody w strefie aeracji
-narysowac przekroj umozliwiajacy wodzie wyplyniecie na zewnatrz ( w sensie powstania zrodla)
-jakie cechy gruntu wplywaja na jego scisliwosc
-mamy wykop o glebokosci 2m i dlugosci 20 m, poziom zwierciadla wody wynosi 1m pod powierzchnia terenu, wspolczynnik filtracji 0,5m/dobe, spadek hydrauliczny wynosi 1. ile wody przeplynie przez przekroj w ciagu jednej doby.
od razu odpowiem na to ostatnie bo wiele osob sie pytalo. z prawa darcy'ego Q=kIF
F= (2m-1m)*20m=20m2 (wysokosc zmniejszamy o 1m ze wzgledu na poziom zwierciadla) a dalej podstawiamy poprostu do wzrou; )
wiec mamy Q=20*0,5*1=10 m3/dobe -
dodoubleG
-
CartMaN
-
Aisza
Mi sie zdaje ze nie mowil chociaz wiecej go nie było niz był w tej sali wiec moze zrobi niespodziewana kartkowke:) -
dodoubleG
Nie ma co srac zarem ja obstawiam, ze bedzie dopiero za tydzien. Z tego co wszyscy mowia to tak raczej powinno byc. -
wujek_tomek
-
Sebbastian
-
Tomasz
ma ktos sciage do drugiego kolosa z geologii? jesli tak to prosilbym o umieszczenie gdzies w necie. dzieki z gory -
Figo
-
Anonim
Kiedy są jakiekolwiek poprawy u Bartnika? Bo wiem, że czwartek i piątek, ale o której? -
<IGNŚ>
-
Gosia
W związku z tym, że poprawy są w czwartek o 12, w piątek nie będzie popraw.
Mam prośbę do kogoś kto podzieliłby się ściągą na kolosa nr 3, gdyż umieszczona tutaj została usunięta już z serwera :(
Jeśli ktoś ma ją np. na dysku to proszę o przesłanie jej na maila: gonias@wp.pl
z góry dziękuję i pozdrawiam. -
braja
A ja dziś byłem u Bartnika i powiedział mi, że poprawy są i w czwartek o 12:00 i w piątek o 10:00, i że jeszcze kiedyś zrobi jedną poprawę, taką zbiorczą, ale to może gdzieś dopiero za tydzień albo i później... -
JACEK
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne