PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1860]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Bordo'wy

Moze to glupie pytanie, ale jak importowac wlasne tekstury?
  • Magdi

wchodzisz do: Opcje -> Atrybuty elementów -> Materiały -> powielasz sobie dowolny materiał nadajesz mu nazwę następnie przechodzisz do zakładki tekstura -> szukaj -> Ładuj inne obiekty -> z okna dialogowego, no i dalej myślę ze już sobie poradzisz:)
    powodzenia:)
  • Bikerwashere

Prrecz z glupimi postami! Jak bordowy nie wiesz to se kup ksiazke :P Albo zapytaj o zdanie Wuja dobra Rade,
  • Bordo'wy

dzieki wielkie =)
  • <<<Biesu>>>

A orientuje sie ktos moze o ktorej jutro p. Knyziak ma konsultacje i gdzie?
  • Anonim

W tej chwili w sali 22, tak jest na stronie.
  • Anonim

A co zrobić, żeby to gówno (archicad) przy każdej zmianie atrybutów obiektu nie wyłączało się?
  • ania

da sie cos zrobic jezeli archicad odmawia wspolpracy na etapie okna powitalnego? przeinstalowanie, wydluzenie licencji nie pomogaja.
    i o co chodzi ze "skala materialu"? (jeden z pktow na kolosie podobno)
    p.s. potwierdzone empirycznie - archicad to chlam.
  • Karolina

Z tą skalą materiału to chodzi o to, że np wychodzi dachówka taka drobniutka, że nienaturalna. I wtedy trzeba wejśc w atrybuty materiałów i tam przy opcji tekstura zmienic rozmiar tak zeby wydawała się większa.
  • ania

i za to jest punkt :D dzieki bardzo.
  • mrś

>p.s. potwierdzone empirycznie - archicad to chlam.

podpisuje sie pod tym WIELKIMI literami
  • Mariusz Jaczewski

Co do zawieszki przy uruchamianiu. Może to być choroba o nazwie UFO złapana w kserze. Miałem to samo, odpalam Archi, po 10 minutach otwierał projekt, a pewnie po godzinie mógłbym ruszyć kursorem. Poszukaj jakimś antywirusem, czy też go przypadkiem nie masz.
  • Figo

kolezanka miala taki problem ze z dnia na dzien przestal jej dzialac AC i pomoglo jej "uruchomienie komputera z ostatnimi dzialajacymi ustawieniami"
  • JACEK

Ma ktoś może wykłady z KWP??
    I wogóle jakie są pytania były na kartkówce?
  • Figo

• Magrat*

odświeżam pytanie o pytania na kartkówkę :) piszcie co mieliście
  • Anonim

hej, mam pytanko.. jeśli ściagam grafiki 3d ze strony np. archibase.net i dodaniu do biblioteki programu to w jaki sposób program ładuje dodane tekstury danego szczegółu. Bo jak na razie po załadowaniu szczegół wstawiony w projekt jest np. czarny z możliwością zmiany oczywiście kolorów. Ale jak załadować te, które się ściagneło razem ze szczególem.
  • Bordo'wy

>ings napisała:
    >hej, mam pytanko.. jeśli ściagam grafiki 3d ze strony np.
    >archibase.net i dodaniu do biblioteki programu to w jaki
    >sposób program ładuje dodane tekstury danego szczegółu.
    >Bo jak na razie po załadowaniu szczegół wstawiony w
    >projekt jest np. czarny z możliwością zmiany oczywiście
    >kolorów. Ale jak załadować te, które się ściagneło
    >razem ze szczególem.

jezeli osobno jest model, a osobno tekstura (a czesto jest tak np z obiektami robionymi w 3d maxie) to poprostu sprobuj nalozyc teksture na model, jezeli dalej nie zaskakuje to czesto pomaga zmiana ustawien open gl w ustawieniach tekstur (parametry materialu bodajze). natomiast jezeli plik zawiera od razu model i teksture, a wyswietla sie jako np czarny to przewaznie cos jest nie tak z plikiem (a nie jest to blad archi), ale czesto obiekt, ktory nie ma na sobie tekstury w widoku 3d, zaklada ja na siebie po wykonaniu renderingu.
  • marecki

Tomek, ale ty jesteś mądry...
  • Bordo'wy

>marecki napisał
    >Tomek, ale ty jesteś mądry...

ciesze sie, ze o 1 w nocy potwierdzasz moja zajebistosc;)
  • 1
  • 2
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)