-
ania
pytanie odnosnie pierwszej czesci projektu: mam sile rozciagajaca 60 kN, drewno klasy C27, laczenie sworznami. Czy jest sens stosowac wkladke czy wystarcza nakladki? Kojarzy mi sie ze koles cos o tym gadal na zajeciach ale oczywiscie nie sluchalam zbyt uwaznie... -
dodoubleG
jezeli sila jest mniejsza od 50 to wtedy nie trzeba stosowac wkladki;] jezeli wieksza to trzeba;) Przynajmniej z tego co mi sie wydaje;D -
solarka_87
-
-
solarka_87
-
piotrek_kom
jak macie te kartki od dr A.Węglarza, tzn te slajdy co pokazywał jak robić projekt to machnijcie na g2il@wp.pl, bo nasza grupa teoretycznie omawia już połowę 2 projektu, a wszyscy są w dupie i nie mają nic, bo niewiadomo do końca ani co robić, ani jak robić, ani z kim dalej bedziemy mieć zajecia... Także jakby ktoś miał te folie, ewentualnie jakieś inne pomoce do wystartowania z projektem to proszę o wysłanie.
g2il@wp.pl
Gr 2 dziekuje i pozdrawia -
ewqa
-
piotrek_kom
-
<<<Biesu>>>
Posiada ktoś moze zrobione juz 2 zadanie z drewna dokladnie chodzi mi o to czy ktos ma rozwiazana belke o przekroju skrzynkowym ten ostatni mozliwy porzekroj. Jeśli ktoś ma i zechce sie podzielic to poprosze na biesu@op.pl -
JACEK
a ja mam analogiczne pytanie, tyle że szukam jakiegoś przoda z przedostatnim przekrojem. jak coś to jaco88@gazeta.pl -
paweł
dołączam sie do 2 powyższych wpisów potrzebuje dokładnie tego samego co moi dwaj przedmówcy wiec jeśli ktos byłby mi w stanie pomóc to z góry wielki dzieki i piona dla niego:) pawel.rajs@gmail.com -
Anonim
a japrosze o przodek/przodkie do 2 i 3 zadania z dwuteownikiem zwyklym
wojboj@o2.pl
thx -
Kamil Kwiatkowski
-
JACEK
Kolos z drewna - co to wogóle jest?? :/
Kto słuchał Węglarza? Jakie maja być pytania/zadania?
Z czego się uczycie? -
-
Gosia
nauczcie się z normy tych definicji np Eo,mean itp. poza tym będą 2 proste zadania do rozwiązania np pasmo rozciągane z nitami, lub z nakładkami, takie do rozpisania na wzorach... co do ściągania to Węglarz ma przygotowanych kilkanaście grup i to jaki zestaw się otrzyma to jest kwestia szczęścia, ale wszystkie sa mniej więcej do siebie podobne. -
Marcin
a moze ma ktos jakas mini sciage z tych popier.... symboli na kolosa??? bylbym wdzieczny za podesłanie tu linka albo prosto na meila kazik1414@o2.pl -
Bordo'wy
ma ktos 3ci projekt (najlepiej dwuteownik, ale wezme tez jakikolwiek inny;)) z plytkami zebatymi jako lacznikiem? -
piotrek_kom
> z plytkami zebatymi jako lacznikiem?
Ooo musiałeś nieźle podpaść =) Współczuje -
Bordo'wy
oj sorry chodzilo mi o pierscienie zebate! chociaz pierscienie zebate i plytki kolczaste to jeden chuj.. ani jednego ani drugiego liczyc nie umiem... -
Figo
Jak wyglada egzamin z drewna? Czy to prawda ze trzeba ruszyc zadania zeby miec szanse na zaliczenie? Bo slyszalem ze napisanie samej teorii nic nie daje :/
Z czego sie uczyc na te zadania w ogole? -
egoistka
poszukuje osoby, ktora jeszcze nie oddala, bo nie zrobila projektu, a ma zamiar zrobic to w tej sesji...
bo ja w tym nic nie kumam...
jest ktos taki? czy sama zostalam :(