PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1848]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ania

pytanie odnosnie pierwszej czesci projektu: mam sile rozciagajaca 60 kN, drewno klasy C27, laczenie sworznami. Czy jest sens stosowac wkladke czy wystarcza nakladki? Kojarzy mi sie ze koles cos o tym gadal na zajeciach ale oczywiscie nie sluchalam zbyt uwaznie...
  • dodoubleG

jezeli sila jest mniejsza od 50 to wtedy nie trzeba stosowac wkladki;] jezeli wieksza to trzeba;) Przynajmniej z tego co mi sie wydaje;D
  • solarka_87

nakładki powinny styknać
  • solarka_87

będziesz świetnym inżynierem i wykorzystanie w 90% ha;D
  • piotrek_kom

jak macie te kartki od dr A.Węglarza, tzn te slajdy co pokazywał jak robić projekt to machnijcie na g2il@wp.pl, bo nasza grupa teoretycznie omawia już połowę 2 projektu, a wszyscy są w dupie i nie mają nic, bo niewiadomo do końca ani co robić, ani jak robić, ani z kim dalej bedziemy mieć zajecia... Także jakby ktoś miał te folie, ewentualnie jakieś inne pomoce do wystartowania z projektem to proszę o wysłanie.

g2il@wp.pl

Gr 2 dziekuje i pozdrawia
  • ewqa

poszlo :)
  • piotrek_kom

dziekuje pięknie :)
  • <<<Biesu>>>

Posiada ktoś moze zrobione juz 2 zadanie z drewna dokladnie chodzi mi o to czy ktos ma rozwiazana belke o przekroju skrzynkowym ten ostatni mozliwy porzekroj. Jeśli ktoś ma i zechce sie podzielic to poprosze na biesu@op.pl
  • JACEK

a ja mam analogiczne pytanie, tyle że szukam jakiegoś przoda z przedostatnim przekrojem. jak coś to jaco88@gazeta.pl
  • paweł

dołączam sie do 2 powyższych wpisów potrzebuje dokładnie tego samego co moi dwaj przedmówcy wiec jeśli ktos byłby mi w stanie pomóc to z góry wielki dzieki i piona dla niego:) pawel.rajs@gmail.com
  • Anonim

a japrosze o przodek/przodkie do 2 i 3 zadania z dwuteownikiem zwyklym
    wojboj@o2.pl
    thx
  • Kamil Kwiatkowski

a macie może jakieś pytania i notatki na egzamin z drewna?
  • JACEK

Kolos z drewna - co to wogóle jest?? :/
    Kto słuchał Węglarza? Jakie maja być pytania/zadania?
    Z czego się uczycie?
  • Gosia

nauczcie się z normy tych definicji np Eo,mean itp. poza tym będą 2 proste zadania do rozwiązania np pasmo rozciągane z nitami, lub z nakładkami, takie do rozpisania na wzorach... co do ściągania to Węglarz ma przygotowanych kilkanaście grup i to jaki zestaw się otrzyma to jest kwestia szczęścia, ale wszystkie sa mniej więcej do siebie podobne.
  • Marcin

a moze ma ktos jakas mini sciage z tych popier.... symboli na kolosa??? bylbym wdzieczny za podesłanie tu linka albo prosto na meila kazik1414@o2.pl
  • Bordo'wy

ma ktos 3ci projekt (najlepiej dwuteownik, ale wezme tez jakikolwiek inny;)) z plytkami zebatymi jako lacznikiem?
  • piotrek_kom

> z plytkami zebatymi jako lacznikiem?

Ooo musiałeś nieźle podpaść =) Współczuje
  • Bordo'wy

oj sorry chodzilo mi o pierscienie zebate! chociaz pierscienie zebate i plytki kolczaste to jeden chuj.. ani jednego ani drugiego liczyc nie umiem...
  • Figo

Jak wyglada egzamin z drewna? Czy to prawda ze trzeba ruszyc zadania zeby miec szanse na zaliczenie? Bo slyszalem ze napisanie samej teorii nic nie daje :/
    Z czego sie uczyc na te zadania w ogole?
  • egoistka

poszukuje osoby, ktora jeszcze nie oddala, bo nie zrobila projektu, a ma zamiar zrobic to w tej sesji...
    bo ja w tym nic nie kumam...

jest ktos taki? czy sama zostalam :(
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)