PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1848]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

ema, może ktoś ma zadanka z kolosow.. bo już w nie ma na ksero.. :/
  • piotrek_kom

z zadaniami z kolosów może być ciężko.. u dr Wiśniakowskiego było tak, że przychodził i rysował zadania na tablicy jak już wszyscy usiedli, mała szansa że sie zachowały gdzieś. Róbcie zadania ze 123.. i książki Wiśniaka, Szcześniaki raczej sie nie przydały do kolosów. Zadanka będą (były rok temu) takie jak na ćw, tylko że troche trudniejsze, ale do zrobienia. I najważniejsze, nie denerwować sie i nie mylić... :) Meteory, i potem Wydymałka mają to do siebie, że podstawa to nieomylność i spokój na kolosach.

powodzonka, szerokości, przyczepności.. :)
  • wujek_tomek

Dokladnie stres to najgorszy wrog, zalezy z kim sie ma cw. jesli z Pania Ataman polecam sie jednak pouczyc z ksiazek profesora, sa lepszym materialem dydaktycznym. Jesli Wisniakowski to z jego ksiazki.
  • dodoubleG

Tomus jak ladnie napisales;D
  • Anonim

ja mam z Nagórskim..
  • Bordo'wy

>ings napisała:
    >ja mam z Nagórskim..

to po chuju... nic Ci nie pomoze... =P
  • Bordo'wy

i mowie to jak najbardziej powaznie.. skurwiel jest nieprzewidywalny; )
  • Bogusia

Rudnicki podobno też, ale mimo wszystko może ktoś wspomoże dobrą radą; )
  • Anonim

Nie martwcie się, potem będzie gorzej :) Pomogło? :))
  • wujek_tomek

ja na waszym miejscu bym za bardzo sie nie stresowal, fakt pierwszy kolos jest wg mnie taki najgorszy bo nikt nie wie jak to wyglada. pozniej to juz jakos idzie. po prostu trzeba sie uczyc, zrozumiec a jak sie nie da czegos zrozumiec to przyjac ze tak jest i gitara:P
    albo przyjac metode ala kowalski " jesli czegos pan nie rozumie to prosze to ominac" bo po co??:)
  • PiWCuk

ale z drugiej strony podobno pierwszy kolos jest z najprostszego materiału więc warto wiedzieć jak się do niego przygotować; ] a kurde nikt nie wie ; p ...
  • Anonim

Najłatwiejszy materiał to Statyka.. Róbcie zadanka z Wiśniaka a będzie dobrze; )
  • pijaczynka

jesli chodzi o dr. Rudnickiego to w tamtym roku na pierwszym kolosie było jedno zadanie standardowe z ćwiczeń, do zrobienia (analiza kinematyczna ruchu czy jakoś tak krok po kroku z pochodnych obliczanie prędkości, przyspieszeń itd), a co do drugiego to było tak nietypowe (nic podobnego w żadnej książce nie widziałam) że nie potrafię teraz powiedzieć o co chodziło :D no i w zasadzie chyba na wszystkich kolokwiach tak to wyglądało (jedno zadanie standardowe a drugie jakies z księżyca albo jak kto woli z d**y :D)

no ale jak wam teraz poziom podskoczył to już nie wiadomo co wam rzucą :]

powodzenia
  • Kulesza

mnie uratowal zbior zadan z wisniaka (123 "prostych" zadan z meteorow) i radze go dokladnie przestudiowac! Jak zrozumiesz te zadania, ktore sa bardzo lopatologicznie wytlumaczone, to jest szansa, ze zrozumiesz, niektore zadania ze szczesniaka.

ale!!!!! Wisniak to PODSTAWA - zaczynaj od tego!

dobrze, jak sie na wisniaku nie zatrzymasz, ale z nim daje 40% szansy zaliczenia cwiczen. O egzaminie innym razem :P
  • Kulesza

>ings napisała:
    >ema, może ktoś ....

sorry, ze nie na temat, ale... teraz to ludzie sie witaja "ema"? cos przespalem? Nie jestem na czasie? hm?
  • poke

Popieram przedmówców. U Wiśniaka i Rudnickiego podstawa to 123 proste zadania. Ataman podobno korzysta ze Szcześniaka, ale z nia nie mialem, wiec wiecej nie moge powiedzieć. Co do Rudnickiego to rzeczywiście daje jakieś swoje zadania, jak koleżanka dobrze powiedziała " z dupy". Rok temu z tego rodzaju na 1 byly jakies prety czy coś. W sumie to robil coś podobnego na ćwiczeniach, ale nie skonczyły i wyszedł:/. Zreszta tak robił często. Plus dla niego, że ocenia też za sposób i można na konsultacjach o punkty się upominać. Często pomaga.Radze się skupić na 4 pierwszych kolosach. 2 ostatnie... cóż moge życzyc powodzenia jak komuś dużo brakuje:/
  • Norbert

ema; )

Ataman korzysta i ze Szczesniaka i z Wiśniaka.
  • Bordo'wy

>pijaczynka napisała:
    >jesli chodzi o dr. Rudnickiego to w tamtym roku na pierwszym
    >kolosie było jedno zadanie standardowe z ćwiczeń, do
    >zrobienia (analiza kinematyczna ruchu czy jakoś tak krok po
    >kroku z pochodnych obliczanie prędkości, przyspieszeń
    >itd), a co do drugiego to było tak nietypowe (nic podobnego
    >w żadnej książce nie widziałam) że nie potrafię teraz
    >powiedzieć o co chodziło :D

drugie zadanie z tego co pamietam ( a ro bilismy jedno takie na zajeciach) wygladalo tak, ze byl uklad pretow polaczonych przegubowo (byly tak polaczone, ze tworzyly chyba czworokat)i caly uklad byl podparty nieprzesuwnie w jednym przegubie i zeby bylo smieszniej to uklad wokol tej podpory sie krecil; ) trzeba bylo znalezc chwilowe srodki obrotow i omegi dla kazdego preta. pewnie tez epsilony ale tego juz nie pamietam..
  • Anonim

no pocieszajcie dalej; ) Nagórski m.w. wspomniał co da na kolosie.. w sumie zadania niepokrywajace sie z tymi w 123 czy tez w Szczesniaku.. cos podobnego co zrobil na cwiczeniach i tez stwierdzil ze bedzie latwiejsze.. ale w ilu % mozna zaiwerzac.. ?; /
  • CartMaN

Szczesniakowi Nagorskiemu i ich paladynom ... nie radze wierzyc bo dla nich wszystkie sa proste :) albo tylko im sie tak wydaje :)
  • 1
  • 2
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)