-
Marcin
witam!
tak jak w temacie, a chodzi konkretnie czy jest jakieś miejsce gdzie go można postawić. z góry dzięki za odpowiedz. -
Anonim
Można zostawiać rower przed wydziałem, przypięty do czegokolwiek co znajdziesz, albo na parkingu przy Gmachu Głównym. Parking jest od strony ul. Noakowskiego. Zostawiasz rower i dostajesz numerek na konkretne miejsce. Siedzi niby ochroniarz i pilnuje. Wydaje mi się, że jest to o wiele bezpieczniejsze od zostawiania przed wydziałem tylko przypinając linką, łańcuchem, czy tym co masz :) -
PiWCuk
a wcześniej załatwia się coś w tym celu? czy po prostu stawiasz i dostajesz ten numerek? -
-
Marcin
hmm.. a tak generalnie to do czego jest wykorzystywane to drugie skrzydło szatni :P? ciekawe czy nie można by bylo przeznaczyc tego na owe rowerki, zeby nie podrozowac z glownego :P -
Anonim
Stawiasz i dostajesz numerek. Teoretycznie jest tylko dla studentów, ale nigdy mnie nikt nie sprawdzał.. Na wydziale kiedyś można było w środku przypinać rowery, potem się rozmyślili.. -
piotrek_kom
I tu jest prośba/wniosek do samorządu. Niedługo bedzie ciepło, Panie w szatni przestaną krzyczeć "ZAMYKAĆ DRZWIII!!!!", weźcie coś zróbcie żeby można było bezpiecznie wprowadzać rowery do środka i zostawiać właśnie w tym drugim skrzydle szatni. To chyba tylko kwestia "aprobaty" dziekana, a i samorząd pokaże, że coś robi :) -
Anonim
>KvL napisał
>Teoretycznie jest tylko dla
>studentów, ale nigdy mnie nikt nie sprawdzał..
Legitymacje się pokazuje.
-
Anonim
No to albo mnie ochrona kojarzy, albo wyglądam jak typowy student Politechniki; ) -
Norbert
rowery staly zawsze w srodku dopoki tego nie zakazali :) A pod wydzialem nie ma co zostawiac bo pewnego pieknego dnia mozesz juz nie miec roweru. -
Anonim
>KvL napisał
>No to albo mnie ochrona kojarzy, albo wyglądam jak typowy
>student Politechniki; )
To może właśnie to ja nie wyglądam -
Marcin
bo kobieta na PW to podejrzana sprawa i kazdą Panią sprawdzają; )
a tak na poważnie to fajnie gdyby samorzad sprawil zeby 'odzakazali' ten zakaz, aby studenci rośli w siłe! a ludziom z autobusow jechalo sie luzniej!; ) -
thmssn
Przy wprowadzaniu zakazu trzymania rowerów w środku pojawiały się argumenty, ze to rażąco narusza BHP... Fakt faktem, że jak słońce zaświeciło, to rowerów robiło się sporo w środku, ale inne rzeczy naruszają BHP bardziej, i jakoś problemu nie ma :) Ja jestem za przywróceniem stojaków w środku, aczkolwiek przejść się od GG z parkingu zasadniczo problemem nie jest. -
piotrek_kom
Niby problem nie jest, ale koło można wypiąć w 5 sekund, siodełko również. Poza tym jak nagle zacznie padać, to strażnik na parkingu nie zacznie ich nakrywać folią żeby nie zmokły... :) Na dodatek niektóre rowery troche kosztują, większość WIGRAMI 3 nie jeździ (poza dyrektorem Szymeckim) i po prostu człowiek byłby spokojniejsz o swój sprzęt...
Mizerne te moje argumenty w porównaniu do BHP... :) ale próbować trzeba! -
-
JACEK
>thmssn napisał
>Przy wprowadzaniu zakazu trzymania rowerów w środku
>pojawiały się argumenty, ze to rażąco narusza BHP...
>Fakt faktem, że jak słońce zaświeciło, to rowerów
>robiło się sporo w środku, ale inne rzeczy naruszają BHP
>bardziej, i jakoś problemu nie ma :) Ja jestem za
>przywróceniem stojaków w środku, aczkolwiek przejść
>się od GG z parkingu zasadniczo problemem nie jest.
Tak kurwa, a ta reklama tanca z gwiazdami co zasłania nasz wydział jest podobno niezgodna z koleji z zasadami p-poż, ale dziekan ma to w dupie, bo bierze za to hajsy!
A rowery? żaden interes dla wydziału -
thmssn
Oczywiście, że jest niezgodna. Tyle, ze wątpię, żeby rzeczowe argumenty trafiały do Dziekana. Ja tam chętnie petycję podpiszę, jeśli jakaś powstanie. Ale rozmawiałem już niejednokrotnie z samorządem i podobno sprawa nie rokuje nadziei. -
Marcin
1 czy odnosnie dziekana nie szykuje sie jakas zmiana warty aktualnie?
2 jakie dokladnie przepisy bhp chodzi?
3 moze da sie je jakos tanim kosztem obejsc ?:P -
thmssn
Ad 2/ Zdaje się, że takie, ze jak stoi rower, to się można o niego potknąć i zabić. W szczytowym momencie rowery stały nie tylko wpięte w stojak, ale i przypięte wzdłuż szatni tej czynnej, przy planszach i w ogóle. Bałagan był niczym u Czarneckiego na katedrze (niezły bałagan).
A teraz nowe windy, nowe okna i grzejniki, to już nie przystoi. Wątpię, żeby się udało. Ale popieram. -
piotrek:)
Rowery można zostawiać nie tylko na parkingu przy Noakowskiego. Przy wjeździe na "nasz" parking od strony Nowowiejskiej też jest odpowiednie miejsce, tzn są barierki do których można przypiąć rowery. Ten niby postój jest ogrodzony, a furtka zamykana na kluczyk. Dostaje się od strażnika kluczyk i numerek. Tylko że ten deszcz ...
-
Potwór Abdul
>JACEK napisał
>Tak kurwa, a ta reklama tanca z gwiazdami co zasłania nasz
>wydział jest podobno niezgodna z koleji z zasadami p-poż,
>ale dziekan ma to w dupie, bo bierze za to hajsy!
>A rowery? żaden interes dla wydziału
nie zasady a przepisy to raz
dwa to jakie hajsy?
trzy to troche z tym jezykiem to sie wstrzymaj
cztery - reklama reklamą, a nowe windy, okna i grzejniki są, poza tym ostródę miałeś dofinansowaną? więc może troche spokojniej z tymi osądami.
a tak w głównym temacie to niech Wam coś udostępnią w piwnicy... tam jest sporo miejsca i nikogo tamtędy nie będą ewakuować
pozdrawiam -
Dorota W.
KNIK pracuje nad tym problemem, ale nie mogę nic obiecać.
To czy będzie stojak w środku zależy tylko od dobrej woli dziekana, a wszyscy wiemy, że z tym jest różnie.
Jeśli nie stojak w środku to postaramy się o wiatę lub zadaszony boks.
Do tego dodam że zostanie uruchomiona dla studentów PW darmowa wypożyczalnia miejskich rowerów. Kiedy? Tak szybko na ile nam pozwolą wszelkie sprawy formalne. Chcielibyśmy żeby to był kwiecień/maj - czy się uda? - zobaczymy. Trzymajcie kciuki!