PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1860]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • }-> sweetest perfection <-{

Jest (nowy) poradnik majstra budowlanego, więc pewnie o to chodzi :P mam go na półce :P
  • grz@s

Aniu to jakbys podrzucila w poniedzialek ten poradniczek do odkserowania kilku stron to pewnie wszyscy byliby szczesliwi:D
  • Dorota W.

Właśnie Terlikowskie mówił podobno że to nie o poradnik chodzi :/
  • Kober

z tego co ja wiem to chodzi o ksiazk Sieczkowski Nejman "Ustroje budowlnae" bo sa tam identyczne rysunki jakie on dawal na wykładach i czesto o niej wspominał.
  • Dorota W.

Taaaa..... tylko znajdź mi strone na której jest coś o oknach, podłogach i posadzkach :/

W Sieczkowskim nie ma nic o oknach i drzwiach. Poradnik jest w bibliotece i ma prawie 1000 stron :D O oknach i drzwiach jest ok. 50 stron :] A na wydziale bede dopiero we wtorek :P

Aaa, podłóg jest ok. 30 stron :]
  • sorevell

To jak, ma ktoś coś? :]

Pytanie do tych, którzy mieli już przyjemnoś zaliczać ten exam - o każdym egzaminie krążą jakieś plotki, legendy itp. Jak zaliczyć BO? Uczyć się? Sciągać? Liczyć na litość prowadzącego? :P
  • Anonim

Warto się nauczyć rysunków bo one są wysoko cenione. Ściągać można pod warunkiem że się trafi do sali z odpowiednimi prowadzącymi. Pytania są standardowe czyli jakieś układy cegieł itp.
  • sorevell

Do kogo z prowadących dobrze by było trafić, a kogo unikać?
  • Anonim

Mnie "pilnowali" jacyś dwaj młodzi doktorzy i można było ściągać.
  • booker

słyszałem że z tych pytań co dał Terlikowski 4 to pewniaki: układ cegieł, stropy na belkach stalowych, fundamenty i jedna z więźb te pytania podobno są co roku pod różnymi postaciami ale to wiadomość z drugiej ręki jesli to prawda to wystarczy sobie to przeczytać trochę porysować i problem z głowy, no chyba że ktoś na 5 liczy...
    P.S. czy ustny też będzie? czy to tylko plotki?
  • Robaczek

Tylko plotki :)
    Żadnego ustnego nie ma :)
    Z pierwszej ręki to wiem od samego Terlikowskiego :)
  • Robaczek

Czy układ cegieł to wystarczy tylko w wiązaniu pospolitym? I czy to jest na stronie166-167 ??
    Jakoś nie jestem pewna...
  • booker

tak pospolity tylko że tam jest parę opcji z grubością muru, naroznikiem itp. znajdziesz to na pewno w Sieczkowskim ale nie pamiętam która strona
  • sorevell

Czy dobrze rozumiem? Uklad cegiel tylko w wiazaniu pospolitym? A pozostalych sie nie uczyc?
  • ŻochO

wiadomo kiedy wyniki kiedy wpisy?
    a widomo kiedy z drewna wyniki i wpisy?
    może jak ktoś będzie szedł oblukać wyniki wziąłby aparat i podzielił się listą szczęśliwców?
  • sorevell

Wyniki z obu examow powinny byc jutro (piatek) kolo 14.

A kiedy będą wpisy do indexu (budownictwo i drewno), ktoś wie?
  • Karol

Lepiej powiedzcie czy są jakies pewniaki na drugi termin? BO do pierwszego niestety nie miałem okazji podchodzić...
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)