-
Eliza
Hej,
Proponuję abyście wpisywali pytania jakie dostaliście na egzaminie ustnym. Będzie to dla wielu z nas bardzo pomocne. Ja swoje będę mogła dopisać w poniedziałek. Thx :)
-
Eliza
Z tego co wiem:
1. Macierze – met przem.
2. Dana rama jak na egz. pisemnym i obliczyć lwHa
3. Łuk o najmniejszej objętości
1. Dana ramo – krata i obl. Przemieszczenie poziome punktu.
2. Linia wpływu T(alfa) met sił na środku belki z jednej str utwierdzonej z drugiej podpora.
3. Linia wpływu T(alfa) met przemieszczeń ( belka jak wyżej).
-
}-> sweetest perfection <-{
ej, a kiedy jeszcze są ustne oprócz pon? konkretnie czy jest coś po feriach? :] -
-
Ania P.
No jasne...wczoraj zostały wywieszone nowe listy...generalnie są 3 terminy...
1. 21 luty, czwartek 14:15
2. 22 luty, piątek 14:15
3. nie pamiętam :P
-
Robaczek
-
thmssn
Póki co wiszą listy na trzy terminy - 21 i 22 lutEGO a ten trzeci to ten, który już się odbył. W pierwszym terminie podobno nie zaliczyła jedna osoba (podobno).
Czy ustny można sobie zdawać w semestrze letnim tzn. po sesji w jeszcze późniejszych terminach (niż ww. 21 i 22.02)? Jak to bywało w ubiegłych latach? Jakaś plotka krąży, że można w ogóle w marcu. Prawda to? -
Tancerz
Kiedys można było zdawać ustny do wrzesnia. Teraz pewnie tez tak jest, ale glowy nie dam. -
Anonim
Jeden z zestawów na dzisiejszym terminie:
1. Wyprowadzenie wzoru M-M
2. Łuk statycznie niewyznaczalny paraboliczny - obciążony
3. Wyprowadzenie wzoru transformacyjnego -
Eliza
Ja miałam dziś:
1.Linia wpływy T_alfa dla belki z jednej strony utwierdzonej , a z drugiej podpartej
2.Ta sama belka obciążona trzema siłami P , 2P i P i za pomocą linii wpływu odnaleźć T_alfa max.
3.Wzór transformacyjny na tnącą dla tej samej belki.
-
Robaczek
Ja miałam:
1) Wyprowadzić równania dla kratownicy ( czyli inaczej wyprowadzenie twierdzenia Bleicha )
2) Wyprowadzenie wzoru Maxwella-Mohra dla jednego pręta i jak to przerobić na całą ramę ( Sumujemy wszystkie pręty i zakładamy jakieś warunki na węzły... )
3) Belka z jednej strony utwierdzona, z drugiej podparta o długości 5a, jeździ po nim na odcinku a obciążenie równomierne q i należy znaleźć za pomocą linii wpływu max Moment w utwierdzeniu.
Powodzenia :D -
thmssn
-
Ania P.
1. wzór transformacyjny na siłę poprzeczną - belka z jednej strony utwierdzona, z drugiej podparta
2. linia wpływu M w przekroju -belka dwuprzęsłowa: utwierdzenie, podpora, podpora
3.wyprowadzić Maxwella-Mohra i odnieść do ramy -
Kamil Bieniek
1.Najlżejszy łuk
2.Obliczyc przemieszczenie w ramie statycznie niewyznaczalnej (trzeba to zrobic jakimś pokręconym równaniem)
3. Linia wpływy M alfa, w ramie -
-
Norbert
-
piotrek:)
1. tw. Bleicha - dowód
2. związki konstytutywne przy różnicy temperatur
3. linia wpływu reakcji pionowej na podporze przesuwnej (belka utwierdzona + dwie podpory przesuwne) - teoria + konstrukcja -
Norbert
dla zainteresowanych: wisiała kartka z terminem 5 marca. Moze sa jeszcze wolne miejsca:) -
piotrek_kom
-
Anonim
idea metody sił
rozwiązać krate macierzowo
znaleźć linie wpływu momentu w przekroju na środku belki utwierdzonej z jednej strony i swobodnie podpartej z drugiej metodą sił