PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1848]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Eliza

Hej,
    Proponuję abyście wpisywali pytania jakie dostaliście na egzaminie ustnym. Będzie to dla wielu z nas bardzo pomocne. Ja swoje będę mogła dopisać w poniedziałek. Thx :)
  • Eliza

Z tego co wiem:

1. Macierze – met przem.
    2. Dana rama jak na egz. pisemnym i obliczyć lwHa
    3. Łuk o najmniejszej objętości

1. Dana ramo – krata i obl. Przemieszczenie poziome punktu.
    2. Linia wpływu T(alfa) met sił na środku belki z jednej str utwierdzonej z drugiej podpora.
    3. Linia wpływu T(alfa) met przemieszczeń ( belka jak wyżej).
  • }-> sweetest perfection <-{

ej, a kiedy jeszcze są ustne oprócz pon? konkretnie czy jest coś po feriach? :]
  • Ania P.

No jasne...wczoraj zostały wywieszone nowe listy...generalnie są 3 terminy...
    1. 21 luty, czwartek 14:15
    2. 22 luty, piątek 14:15
    3. nie pamiętam :P
  • Robaczek

A dużo osób w piątek nie zaliczyło ustnego ? :D
  • thmssn

Póki co wiszą listy na trzy terminy - 21 i 22 lutEGO a ten trzeci to ten, który już się odbył. W pierwszym terminie podobno nie zaliczyła jedna osoba (podobno).

Czy ustny można sobie zdawać w semestrze letnim tzn. po sesji w jeszcze późniejszych terminach (niż ww. 21 i 22.02)? Jak to bywało w ubiegłych latach? Jakaś plotka krąży, że można w ogóle w marcu. Prawda to?
  • Tancerz

Kiedys można było zdawać ustny do wrzesnia. Teraz pewnie tez tak jest, ale glowy nie dam.
  • Anonim

Jeden z zestawów na dzisiejszym terminie:
    1. Wyprowadzenie wzoru M-M
    2. Łuk statycznie niewyznaczalny paraboliczny - obciążony
    3. Wyprowadzenie wzoru transformacyjnego
  • Eliza

Ja miałam dziś:
    1.Linia wpływy T_alfa dla belki z jednej strony utwierdzonej , a z drugiej podpartej
    2.Ta sama belka obciążona trzema siłami P , 2P i P i za pomocą linii wpływu odnaleźć T_alfa max.
    3.Wzór transformacyjny na tnącą dla tej samej belki.
  • Robaczek

Ja miałam:
    1) Wyprowadzić równania dla kratownicy ( czyli inaczej wyprowadzenie twierdzenia Bleicha )
    2) Wyprowadzenie wzoru Maxwella-Mohra dla jednego pręta i jak to przerobić na całą ramę ( Sumujemy wszystkie pręty i zakładamy jakieś warunki na węzły... )
    3) Belka z jednej strony utwierdzona, z drugiej podparta o długości 5a, jeździ po nim na odcinku a obciążenie równomierne q i należy znaleźć za pomocą linii wpływu max Moment w utwierdzeniu.

Powodzenia :D
  • thmssn

Pojawił się nowy termin - 27 lutego, wisi lista.
  • Ania P.

1. wzór transformacyjny na siłę poprzeczną - belka z jednej strony utwierdzona, z drugiej podparta
    2. linia wpływu M w przekroju -belka dwuprzęsłowa: utwierdzenie, podpora, podpora
    3.wyprowadzić Maxwella-Mohra i odnieść do ramy
  • Kamil Bieniek

1.Najlżejszy łuk
    2.Obliczyc przemieszczenie w ramie statycznie niewyznaczalnej (trzeba to zrobic jakimś pokręconym równaniem)
    3. Linia wpływy M alfa, w ramie
  • Norbert

co do terminu 27 lutego to wisi kartka ale ze jest komplet; P
  • piotrek:)

1. tw. Bleicha - dowód
    2. związki konstytutywne przy różnicy temperatur
    3. linia wpływu reakcji pionowej na podporze przesuwnej (belka utwierdzona + dwie podpory przesuwne) - teoria + konstrukcja
  • Norbert

dla zainteresowanych: wisiała kartka z terminem 5 marca. Moze sa jeszcze wolne miejsca:)
  • piotrek_kom

dzisiaj na ustnym leciały te zestawy co są powyżej
  • Anonim

idea metody sił
    rozwiązać krate macierzowo
    znaleźć linie wpływu momentu w przekroju na środku belki utwierdzonej z jednej strony i swobodnie podpartej z drugiej metodą sił
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)