-
Booguc
czy przeszliscie juz przez: wymiane wentylatora chlodnicy,tuleji tylniej belki,zewki??mnie denerwuje jeszcze slaby silnik prawej szyby -
Anonim
Ta szyba to jest klasyka w Punto; ) U mnie tez ledwo chodzi.
Poza tym:
- przy dobrym mrozie problemy z zamykaniem klapy bagażnika (trzeba trzasnąć 20-30 razy);
- biegi chodzą tak sobie - problemy z redukcją z 5 na 4 (trzeba wrzucać po drodze 3);
- tu i ówdzie wychodzi ruda.
Tyle wypatrzyłem w ciągu ostatnich 3kkm. Kropek '97, 75SX, 73kkm. -
Booguc
jak chcesz zeby klapa sie zamykala za 1 razem to musisz wysunac troche zamek ten na tylnim pasie,sa tam chyba dwie srobki,ja tez tak mialem i ustawilem i jest ok.a co do skrzyni to u mmnie milo wchodza biegi,sprzeglo jest ciekie:/raz juz wymienialem a czuje przy dynamicznym ruszaniu jak "powoli" sie zuzywa.Generalnie to irytuja mnie te plastiki(elemety wnetrza)w zime trzaszcza jak cholera!!pas mi sie czasem zacina jak szarpne za mocno przy zapinaniu,stuki w przednim zawiasie...Punto 96r, 75 Elx, 93 tys km -
D@/\\/\\|@(\)
wiem cos o tych plastikach ja wlozylem gabke i jest narazie git. Biegi u mnie wchodza perfekcyjnie na nic nie nazekam ale chmulce moglu byc lepsze przy ostrej jezdzie. -
-
Booguc
mi dzisaj kawałek nadkola odpadl:)mam wsadzone za duze kola i obcieralo az odpadlo:) -
Grono.Net
-
Anonim
A wiec tak : Wymiana akumulatora po 8 latach eksploatacji nastąpiła tej zimy :| Kiepski silnik prawej szyby( miałem juz wrazenie za mi zaraz szyba stanie) ; ) Spalił mi sie silnik od tylnej wycieraczki, noi kiepskie hamulce jak sie rozgrzeją. Punto 1998 SX 75PS 11s --> 100km/h -
Anonim
A wiec tak : Wymiana akumulatora po 8 latach eksploatacji nastąpiła tej zimy :| Kiepski silnik prawej szyby( miałem juz wrazenie za mi zaraz szyba stanie) ; ) Spalił mi sie silnik od tylnej wycieraczki, noi kiepskie hamulce jak sie rozgrzeją. Punto 1998 SX 75PS 11s --> 100km/h -
Anonim
Booguc
juz myslalem ze tylko u mnie jest problem z ta prawa szyba:)a swoja droga ,rozkrecal ktos drzwi i zagladal tam?ja raz probowale ale jakiez zapinki z zebami sa na goze i balem sie ze tapicere mi pocharataj. -
Booguc
aha, juzto wymieniam juz kolejna uszczelke pod deklem zaworow bo olej zalal juz caly silnik,niby nic a wkorwa niesamowicie:) -
Jackyy
Nio ja sie juz troche nacierpialem przez punciaka; )
W sumie w ciagu ostatnich 3 miechow praktycznie cale zawieszenie wymienialem, 2 razy padl mi alternator raz chlodnica i termostat, nio i ze 2 czy 3 razy sprzeglo :] No i jeszcze pierdolki typu silniczek krokowy bebny linki recznego :) Nio i maska blotnik po dwoch stluczkach :) ALe wszystko na nowe wiec rudego ni ma :) Autko jest z 99 roq i ma 170 000 km przebiegu :/ Wiec troche nim jezdze i raczej nie oszczedam :) -
Stasiu
Heh, moj jest z 95, ver 1.1 55km 6speed. Ma na liczniku 130tys. Narazie wymienilem amory z przodu (gaz-olej), planowanie glowicy+uszczelki+zawory. Co do szyb chodza bardzo ladnie i pewnie, poprostu zdemontowalem boczki, przeczyscilem i nasmarowalem mechanizmy, po 10 latach nalezlo im sie;). No jeszcze teraz czeka mnie skrzynie, lozysko dociskowe zaczyna dawac znac. Chce jeszcze zrobic boczki pod glosniki 13 lub 16cm.
Wlasnie, gdzie mozna w Warszawie kupic material na tapicerke, cos skoropodobnego,albo skay. -
D@/\\/\\|@(\)
mnie denerwuje wskazuwka paliwa bo caly czas lata i nie wiem ile mam wachy -
Anonim
co racja to racja sypie sie wycieraczka (tył) drzwi tylnie sie czasem przycinaja mechanizm od szyb glosno chodzi zle wskazuje paliwo w baku (wskazowka caly czas lata) dziwne odglosu z tylnej klapy czesty brak osłon nadkola z prawej strony i tym wlasnie powoduje niszczenie alternatora i wszystkie brudy leca pod maske przepala sie wentylator od chlodnicy zle dzialajacy wewnetrzny uklad szczegulnie cieple powietrze strasznie czuc czyms -
Anonim
Materialy tapicerskie
ulica Notecka numer chyba 22
adres dostalem od tapicera. Powiedzial ze tam sa wszystkie materialy z przeznaczeniem do samochodow. Jeszcze tam nie bylem wiec nie wiem osobiscie, ale sie wybieram w najblizszym czasie. Jak bedziesz to napisz co znalazles jak mozesz. -
Booguc
no wentylator od chlodnicy mi tez sie popsol,silnik sie salil,mialem lipe jak spok maski zaczela mi para leciec .Ale zrobilem to na szybko,silnik pasuje od peugeota 206(mialem praktyki w serwisie peugeota)zalatwilem go sobie.Ciezko bylo odpowiednio zamontowac wiatrak do nie go ale jakos sie udalo,heh ale jak teraz sie wlaczy to trzesie cala fura:)a ten zapach to plyn chlodzacy,tez to mam -
D@/\\/\\|@(\)
czy ktos moze mi wyjasnic takie zjawisko gdy odpalal zimny silnik to z rury wydechowej czuc ostro wache a kiedys tak nie bylo!!! -
Booguc
-
Booguc
mi znow zapala sie kontrolka wtryskiwacza,podczas ostrzejszej jazdy.Wylacze silnik(na moment) odpalam i kontrolka znika,ale oprucz kontrolki to nic sie nie dzieje,nie szarpie nie przerywa... nie mam pojecia,