HARDCORE | PUNK | INDIE | POST-ROCK [4662]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • aloneindecember

cóż, stara płyta lepsza, ale ta aż taka najgorsza nie jest. band dobry <;
  • bloodsport

nie da sie dwa razy nagrac takiego tracku jak "distance is darkness"; >
  • s314ryt

mistrz.. na zywo, jak bylem w Dreznie, to byla po prostu masakra! urywali nogi..
  • Anonim

Racja, rozwalają i to na drobne. A szczególnie Empty hearts (nowa płyta, chyba lepsza) - mistrzostwo.
  • Anonim

ja ich nie trawie, nie podoba mi się, nie lubie, The Number Twelve Looks Like You lepsze:P
  • guess?

AILD chujowizna!
  • s314ryt

zaprzestan temu bluznierstwu :)
  • guess?

nie wiem czemu wszyscy sie tak nimi jaraja...
    te kawalki wszystkie sa prawie takie same...
  • tmk

prawda prawda prawda...

tez ie kumam fenomenu tego bendu... jeszcze te ich boys bendowe fotki promocyjne (przypominaja new kids on the block, east 17, n'sync czy tokio hotel...)
  • soul

LOLOLOL

śmieszne rzeczy tu piszecie
    ale o gustach się nie dyskutuje
    dla mnie AILD jest bardzo dobrą kapelą
    jest tam wszystko co lubie; melodia,ciężar,moc i kop w dupe

• ♂ButterflyΣr♀

zgdzam sie z przedmówcą...

Shadows Are Security to chyba jedna z tych płyt, która była oczekiwana przez wielu ludzi. Czytając zachodnie reakcje spotykałem się z różnymi opiniami, jak to zwykle bywa. Czego nie można wykluczyć to to, że wydanie Shadows Are Security jest jednym z największych wydarzeń metalcore-owych. Te 12 utworów trwających razem ponad 40 minut pokazuje znaną twarz As I Lay Dying wzbogaconą dorosłością. Zajmijmy się muzyką.

"Meaning In Tragedy" jest jedną z tych piosenek, które zawierają szwedzkie death metalowe riffy i użyte są tutaj w najlepszy z możliwych sposobów. Utwór zaczyna się miłym intrem. "Confined" zabarwione czystymi partiami wokalnymi, tworzącymi kontrast z krzykliwym wokalem. "Losing Sight" rozpoczynający się szwedzkimi riffami death metalowymi w połączeniu z miłą dla ucha perkusją i wokalem. "The Darkest Nights" to moim zdaniem najlepszy utwór na Shadows Are Security. Posiada wspaniały riff, brzmiący do końca utworu, idealny wokal (czyste partie wokalne są najlepsze na całym albumie). "Empty Hearts" zaczyna się ciężko, ale nie jest już tak interesujące, jak poprzednia piosenka. W "Reflection" słychać wpływy Darkest Hour i Dead To Fall, ciekawe riffy i krzykliwy wokal, który jest drugim wartym uwagi trackiem. "Repeating Yesterday" zaczyna się bardzo łagodnie i partie wokalne znów brzmią tutaj fantastycznie, choć niosą mi się ponownie skojarzenia z zespołem Darkest Hour. "Through Struggle" przynosi nam kolejny riff, krzykliwość. "The Truth Of My Perception" i "Control Is Dead" są utrzymane w podobnej konwencji brzmieniowej. "Morning Waits" zbliża się pod względem wykonania do "The Darkest Nights". "Illusions" to ostatni kawałek, który nachodzi mnie kolejnymi porównaniami, nie powiem jakimi, sami posłuchajcie.

Shadows Are Security to dobry album, widać, że As I Lay Dying próbuje eksperymentować, szukać. Znajduję tu dużo nawiązań do innych zespołów i nie jest to chyba niezamierzonym eksperymentem ze strony zespołu. Dla wielbicieli zespołu i stylu, zakup płyty nie będzie "trafionym" wydatkiem.

jestem posiadaczem oryginału, i nie zaluje przenigdy...
  • s314ryt

througn struggle ma niesamowity breakdown.. w ogole, panowie kopia dupe po calosci. Warto ich zobaczyc na zywo. robia niesamowite rzeczy, brzmia niebanalnie, rzpieprzaja absolutnie wszystko swoja moca.
    Myslalem, ze naprawde wyrwa mi wnetrznasci.
  • s314ryt

heh.. jaka trasa..

Sounds of the Underground and off dates!

Due to all of the special guests appearing on this years SOTU tour the dates are ridiculously confusing. If you have questions about what bands are playing please ask!! We'll see you on the road!

SOUNDS OF THE UNDERGROUND:
    w/ As I Lay Dying, In Flames, Trivium, Cannibal Corpse, Gwar, Terror, The Black Dahlia Murder, Behemoth, The Chariot and Through the Eyes of the Dead
    7/08 Cleveland, OH Plain Dealer Pavilion w/ Horse the Band
    7/09 Chicago, IL First Midwest Bank Amphitheater *
    7/11 Toronto, ON Molson Amphitheater *
    7/12 Montreal, QC Metropolis w/As I Lay Dying, In Flames, Trivium, Gwar, Cannibal Corpse, Terror, The Black Dahlia Murder, and special guest Converge ONLY
    7/13 Poughkeepsie, NY Mid Hudson Civic Center *
    7/14 Mansfield, MA Tweeter Center **
    7/15 Sayreville, NJ Starland Ballroom *
    7/16 Camden, NJ Tweeter Waterfront ***
    7/17 Washington, DC Meriwether Pavilion #
    7/19 Orlando, FL Tinker Field
    7/21 Houston, TX Verizon Wireless Theatre
    7/22 Corpus Christi, TX Concrete Street Amphitheatre
    7/23 San Antonio, TX Verizon Wireless Amphitheatre
    7/26 Mesa, AZ Mesa Amphitheater ##
    7/27 Las Vegas, NV House of Blues w/ As I Lay Dying, In Flames, Trivium, Gwar, Cannibal Corpse, Terror, The Black Dahlia Murder ONLY
    7/28 San Diego, CA SOMA ###
    7/29 Mountain View, CA Shoreline Amphitheater
    7/31 Denver, CO City Lights Pavilion
    8/02 Sauget, IL Pops
    8/03 Clarkston, MI DTE Energy Music Theatre
    8/04 Milwaukee, WI Eagles Ballroom
    8/05 Minneapolis, MN Roy Wilkins Auditorium
    8/06 Winnipeg, MB Winnipeg Convention Centre
    8/07 Saskatoon, SK Saskatchewan Credit Union Center
    8/08 Edmonton, AB Northlands Agricom
    8/10 Vancouver, BC PNE Forum w/ 3 Inches of Blood
    8/12 Los Angeles, CA Gibson Amphitheater
    *w/ special guests Horse the Band & Converge
    **w/special guests Killswitch Engage, Horse the Band and Converge
    ***w/special guests Vision of Disorder, Horse the Band and Converge
    # w/ special guests Horse the Band, Municipal Waste, Dog Fashion Disco and Converge
    ##w/ special guests Shadows Fall, Still Remains, It Dies Today and Job For a Cowboy
    ###w/ special guests Shadows Fall, It Dies Today, Still Remains and Job For a Cowboy
    w/ special guests Machine Head and Job For a Cowboy
    w/ special guest Machine Head

AS I LAY DYING
    7/05 Marietta , IL Cornerstone Festival
    Off-dates
    7/18 Myrtle Beach , SC House of Blues w/ CANNIBALCORPSE, THE BLACK DAHLIA MURDER, Terror, Through the Eyes of the Dead and more!
    7/25 Albuquerque, NM Sunshine Theatre w/ THE BLACK DAHLIA MURDER, Terror, Through the Eyes of the Dead and more!
    8/01 Omaha , NE Sokol Auditorium w/ THE BLACK DAHLIA MURDER, Evergreen Terrace, Terror, Through the Eyes of the Dead, Machine Head, CELLADOR and more!
  • s314ryt

masakra, kiedy cos takiego do nas zawita; P
  • ♂ButterflyΣr♀

...w grudniu po południu man!; )
  • Marcin

biuletyn z myspace.

daj swój profil spiryt.
  • Marcin

co do AILD.

jestem wielkim fanem.

mój ulubiony band, jak widze nazwę robi się cieplej.

• s314ryt

zgadnij jaki jest adres mojego profilu; P
  • Marcin

;P

• Marcin

dodany;PP
| |

PUNK | HARDCORE | SCREAMO | EXPERIMENTAL | POST-ROCK | METAL | INDIE | PUNK-ROCK | METALCORE | GRIND...

Fotki

Miejsca grona (8)