| PUNK | HARDCORE | ALTERNATIVE | POST-ROCK | METAL| [4432]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • IDIOTEQ

• 16/12/2009 23:33
    "6 marca w warszawskiej Stodole wystąpi jedna z najważniejszej artystek młodego pokolenia, Florence Welch znana bardziej jako Florence And The Machine.

Angielka już na początku kariery zdobyła najważniejsze wyróżnienie muzyczne, o jakim marzą wszyscy debiutanci w Wielkiej Brytanii - Critics Choice BRIT Award, przyznawane każdego roku najlepiej rokującym początkującym twórcom.

O tym, że warta jest pokładanych w niej nadziei, udowodniła, wydając płytę "Lungs" z piosenkami przepełnionymi gotycką poetyką, fantazjami. Na albumie znaleźć można rozmaite dźwięki: harfy, chóry, bębny, szyby windowe, kawałki metalu, miłość, kwartety smyczkowe, stepowanie, westchnięcia, dziwne elektroniczne zawodzenie, owce, lwy, tłuczenie szkła, krew, księżyc, gwiazdy, drinki, trumny, zęby, wodę, suknie ślubne... i ciszę pomiędzy nimi. Najważniejszy jest jednak niezwykły głos wokalistki, przywołujący skojarzenia z Kate Bush.

Już wkrótce więcej informacji na temat biletów na ten koncert."

onet.pl
  • Jakub

• 17/12/2009 01:51
    Nie będę ukrywał, że trochę zajarał mnie ten news gdy go wcześniej zobaczyłem na foro.
  • adaspe

• 17/12/2009 07:50
    ffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuck! genialnie, jestem, jestem, jestem.
  • Ganja™

• 17/12/2009 08:48
    Zajebiste info! :D
  • august winterman

• 17/12/2009 08:50
    http://www.lastfm.pl/event/1337414+...

tego samego dnia jest metalmania w spodku, z machine head ; )
  • adaspe

• 17/12/2009 10:31
    whatever
  • IDIOTEQ

• 27/01/2010 21:46
    "Nowy album Florence and the Machine będzie obfitować w cięższe brzmienia.
    Florence Welch, liderka projektu, pracuje obecnie nad drugą studyjną płytą. Artystka uchyliła rąbka tajemnicy.

- Pod względem brzmienia materiał jest nieco bardziej chaotyczny - wyjaśniła artystka. - I mocniejszy, cięższy. Pierwszy album był zwierzęco-anatomiczny, ten jest chemicznie-żywiołowy.

Debiut Florence, "Lungs", miał premierę w lipcu 2009 roku. Jeszcze w ramach promocji tego właśnie wydawnictwa Florence And The Machine odwiedzi nasz kraj. Koncert odbędzie się 6 marca w warszawskim klubie Stodoła."

onet.pl
  • Ganja™

• 28/01/2010 12:03
    Kurcze, jak ma byc ciezej i mocniej no to zapowiada sie naprawde zajebiscie :]
  • Jakub

• 28/01/2010 12:23
    Podstawowa rzecz: NIGDY nie wierzyć muzykom odnośnie zapowiedzi o nowej płycie, hehe.
  • Ganja™

• 28/01/2010 12:34
    Nieeeeeeee!!! Dlaczego mi to robisz?! Moj piekny sen o nowej plycie FATM wlasnie prysl!
  • Katia

• 08/02/2010 20:55
    ej wiecie co z tymi biletami?
  • Katia

• 08/02/2010 23:59
    ponawiam pytanie bo chodza sluchy ze juz nie ma; /
  • Ganja™

• 09/02/2010 00:25
    Jak weszlam na Eventim to moglam na lajcie zakupic bilet.
  • Katia

• 09/02/2010 19:20
    dzięki Maryś :)
  • Sebastjan

• 09/02/2010 20:40
    Ostatnio późnymi wieczorami smiga koncert ich na MTV2. Mam nadzieję, że będzie to coś porównywalnego, bo wygląda (i brzmi) to świetnie.
  • Ganja™

• 09/02/2010 23:20
    Ja tylko slyszalam, ze kobita wymiata na zywo i to nie tylko strojem; )

>Katia napisała:
    >dzięki Maryś :)

Sssspoko.
  • Jakub

• 10/02/2010 13:09
    >Katia napisała:
    >ponawiam pytanie bo chodza sluchy ze juz nie ma; /

>Ganja™ napisała:
    >Jak weszlam na Eventim to moglam na lajcie zakupic bilet.

Z tymi biletami jest tak, że w części sieci są wyprzedane, w części miejsc dalej dostępne jak się wczoraj i dziś dowiedziałem, czyli np. w Stodole, ale fakt faktem, schodzą kurewsko szybko.
  • Ganja™

• 10/02/2010 14:23
    Czas i hajs mi nie leza jak na razie. Zaraz wyjdzie, ze skonczy sie na samym jaraniu.
  • adaspe

• 11/02/2010 15:44
    BILETOW NIE MA NIGDZIE, nawet w Stodole :(:(:(
  • Katia

• 11/02/2010 16:25
    :O :(
  • adaspe

• 11/02/2010 16:27
    Jednak są w Stodole :) Ja już mam!
  • Katia

• 11/02/2010 17:00
    straszysz ludzi! :P
  • Ganja™

• 14/02/2010 00:13
    Pierdole, nie ide.
  • adaspe

• 14/02/2010 10:52
    dlaczego?
  • Ganja™

• 14/02/2010 12:28
    Bo takie pieniadze, ktore moge przeznaczyc na ten koncert bede miala dopiero 26ego, a wtedy na bank juz biletow nie bedzie.
  • IDIOTEQ

• 17/02/2010 11:21
    "Florence And The Machine pracuje nad nowym albumem. Artystka wybrała już producenta.
    Nad brzmieniem materiału czuwać będzie Paul Epworth, który ma na koncie współpracę Bloc Party i Primal Scream, a także pomagał Florence przy jej debiutanckim albumie, "Lungs".

Wokalistka zapowiada, że jej nowe dzieło będzie cięższe i bardziej szorstkie. - Pierwsza płyta była zwierzęca i anatomiczna, ta będzie chemiczna i cząstkowa - wyjaśnia enigmatycznie Angielka.

Przy okazji gwiazda wyjawiła swój podziw dla Thoma Yorke'a. - Jest niesamowitym muzykiem, chciałabym coś z nim zrobić w przyszłości - zdradziła.

Longplay "Lungs" miał premierę w lipcu 2009 roku. Jeszcze w ramach promocji tego właśnie materiału Florence And The Machine odwiedzi nasz kraj. Koncert odbędzie się 6 marca w warszawskim klubie Stodoła." onet.pl
  • eesai

• 18/02/2010 18:44
    gdyby ktos z jakiegos powodu mial 2 bilety do sprzedania to chetnie przytule
  • IDIOTEQ

• 19/02/2010 11:12
    "6 marca w warszawskiej Stodole odbędzie się koncert Florence And The Machine. Przed gwiazdą wieczoru zaprezentuje się formacja Sian Alice Group.
    Muzyka zespołu, określana jako "soundtrack do najśmielszych snów", łączy w sobie elementy rocka, dance, free jazzu, soulu, a nawet muzyki klasycznej.

Grupa powstała w 2006 roku i od tego czasu wydała dwa krążki. Pierwszy z nich, "59.59", został uznany przez krytyków muzycznych za "znakomity debiut". Szczególny entuzjazm wzbudziło połączenie dynamicznych instrumentalnych kompozycji i znakomitej warstwy lirycznej, przenikających się na płycie.

Współpraca z takimi gwiazdami, jak Hot Chip zaowocowała wydaniem drugiego albumu, noszącego tytuł "Troubled, Shaken Etc.".

Zespół znany jest z energetycznych koncertów, podczas których pozwala swojej muzyce się rozwijać, czego skutkiem są interpretacje odbiegające od tych, które możemy usłyszeć w wersjach studyjnych.

Ostatnie bilety na koncert do nabycia już tylko w punkcie Shortcut w warszawskim Trafficu." onet.pl
  • IDIOTEQ

• 01/03/2010 18:31
    Najlepszym towarem eksportowym Brytyjczyków są teraz ich wokalistki. Paloma Faith śpiewała w piątek w Palladium, Florence and The Machine wystąpi w sobotę w Stodole
    http://www.rp.pl/artykul/9131,44091...
  • august winterman

• 01/03/2010 18:39
    widac ze ta ćpunka winehouse szybko odeszla w zapomnienie...
  • Ganja™

• 01/03/2010 18:46
    Zazywasz, przegrywasz.
  • adaspe

• 01/03/2010 19:53
    trochę żałuję, że odpuściłem sobie Palomę....

No ale za to w sobotę Florence. Ktoś wbija?
  • adaspe

• 07/03/2010 00:55
    Było megaświetnie, cudownie, magicznie. Jestem powalony tym koncertem. Kto nie był z wlasnej woli, ten pipa. Oprócz "girl with one eye" zagrali wszystko z płyty. Florence na żywo a z płyty to dwie różne rzeczy - serio, chyba zabraknie mi superlatyw na opisanie tego, co widziałem/słyszałem.

Nie chce mi się rozpisywać, jestem zmęczony. Tak czy tak, póki co (wiem, może na wyrost, ale jednak) koncert roku.
  • Ganja™

• 07/03/2010 01:05
    Nie zagrali "girl with one eye"? No to nie mam czego zalowac w takim razie. Ta piesn jest mega dobra i na nia sie nakrecalam jak myslalam o koncercie.
  • adaspe

• 07/03/2010 10:45
    >Ganja™ napisała:
    >Nie zagrali "girl with one eye"? No to nie mam czego zalowac
    >w takim razie. Ta piesn jest mega dobra i na nia sie
    >nakrecalam jak myslalam o koncercie.

haha, tak sobie tłumacz. było megadobrze :)
  • Jakub

• 07/03/2010 16:26
    Gadałem z paroma osobami, Ci co widzieli pierwszy raz Florence napisali mi, że to był jeden z najlepszych koncertów jakie kiedykolwiek widzieli, natomiast dwie osoby, które wcześniej już ją na żywo widziały (w okolicach zeszłej jesieni/końca lata) napisali mi, że ten koncert był dużo słabszy od tych co widzieli wcześniej, ale dalej dobry.

Tak, spoko, trochę żałuję ale są rzeczy, których się nie przeskoczy.

>adaspe napisał
    >
    >Nie chce mi się rozpisywać, jestem zmęczony. Tak czy tak,
    >póki co (wiem, może na wyrost, ale jednak) koncert roku.

Hehe, z tym "koncertem roku" to poczekał bym sobie jeszcze do Unbroken w Londynie, Integrity w Warszawie, Gaslight Anthem w Niemczech i do paru "planowanych" innych.
  • adaspe

• 07/03/2010 17:19
    dlatego właśnie napisałem "póki co". Wybierasz się na gaslight anthem do Niemiec?
  • Jakub

• 07/03/2010 17:30
    Jak do maja nie potwierdzą mi nic na PL to tak, ale na razie są tylko "festiwalowe" daty na czerwiec i sierpień więc to tylko odkładanie kasy, bez konkretnych ustaleń, jest do wyboru coś około 5 dat.

A może (błagam!) jak nie Polska to przynajmniej wpadnie jakaś data na Czechy. W tym roku już ich nie odpuszczę w ostatniej chwili wyjazdu tak jak w zeszłym roku...
  • MIKE

• IDIOTEQ

• 07/03/2010 22:57
    "W sobotę, 6 marca, w warszawskim klubie Stodoła wystąpiła grupa Florence and the Machine. Tradycyjnie już polska publiczność stanęła na wysokości zadania.
    Wypełniony po brzegi klub entuzjastycznie reagował od pierwszych taktów, co nie pozostało niezauważone przez artystów. Dowodząca projektem Florence Welch promieniała z radości, dziękując zgromadzonym fanom. - Jesteście najwspanialszym tłumem, przed jakim występowaliśmy w tym roku - zapewniała roześmiana wokalistka. - Jeszcze tu wrócimy.

Wcześniej Angielka powiedziała, że z poprzedniej wizyty w Polsce, która odbyła w młodości z chórem, pamięta wyłącznie kościoły. Po sobotnim wieczorze, zapewne będzie miała bogatsze wspomnienia.

Gwiazda z towarzyszeniem zespołu wykonała nagrania z jedynej dotąd płyty "Lungs", w tym rozbudowaną wersję "Drumming Song" oraz na bis "You've Got the Love" i "Dog Days Are Over"." onet.pl
  • 1
  • 2
| |

PUNK | HARDCORE | SCREAMO | EXPERIMENTAL | POST-ROCK | METAL | INDIE | PUNK-ROCK | METALCORE | GRIND...

Fotki

Miejsca grona (8)