HARDCORE | PUNK | INDIE | POST-ROCK [4662]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • IDIOTEQ

"6 marca w warszawskiej Stodole wystąpi jedna z najważniejszej artystek młodego pokolenia, Florence Welch znana bardziej jako Florence And The Machine.

Angielka już na początku kariery zdobyła najważniejsze wyróżnienie muzyczne, o jakim marzą wszyscy debiutanci w Wielkiej Brytanii - Critics Choice BRIT Award, przyznawane każdego roku najlepiej rokującym początkującym twórcom.

O tym, że warta jest pokładanych w niej nadziei, udowodniła, wydając płytę "Lungs" z piosenkami przepełnionymi gotycką poetyką, fantazjami. Na albumie znaleźć można rozmaite dźwięki: harfy, chóry, bębny, szyby windowe, kawałki metalu, miłość, kwartety smyczkowe, stepowanie, westchnięcia, dziwne elektroniczne zawodzenie, owce, lwy, tłuczenie szkła, krew, księżyc, gwiazdy, drinki, trumny, zęby, wodę, suknie ślubne... i ciszę pomiędzy nimi. Najważniejszy jest jednak niezwykły głos wokalistki, przywołujący skojarzenia z Kate Bush.

Już wkrótce więcej informacji na temat biletów na ten koncert."

onet.pl
  • Jakub

Nie będę ukrywał, że trochę zajarał mnie ten news gdy go wcześniej zobaczyłem na foro.
  • adaspe

ffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuck! genialnie, jestem, jestem, jestem.
  • Anonim

Zajebiste info! :D
  • august winterman

http://www.lastfm.pl/event/1337414+...

tego samego dnia jest metalmania w spodku, z machine head ; )
  • adaspe

whatever
  • IDIOTEQ

"Nowy album Florence and the Machine będzie obfitować w cięższe brzmienia.
    Florence Welch, liderka projektu, pracuje obecnie nad drugą studyjną płytą. Artystka uchyliła rąbka tajemnicy.

- Pod względem brzmienia materiał jest nieco bardziej chaotyczny - wyjaśniła artystka. - I mocniejszy, cięższy. Pierwszy album był zwierzęco-anatomiczny, ten jest chemicznie-żywiołowy.

Debiut Florence, "Lungs", miał premierę w lipcu 2009 roku. Jeszcze w ramach promocji tego właśnie wydawnictwa Florence And The Machine odwiedzi nasz kraj. Koncert odbędzie się 6 marca w warszawskim klubie Stodoła."

onet.pl
  • Anonim

Kurcze, jak ma byc ciezej i mocniej no to zapowiada sie naprawde zajebiscie :]
  • Jakub

Podstawowa rzecz: NIGDY nie wierzyć muzykom odnośnie zapowiedzi o nowej płycie, hehe.
  • Anonim

Nieeeeeeee!!! Dlaczego mi to robisz?! Moj piekny sen o nowej plycie FATM wlasnie prysl!
  • Katia

ej wiecie co z tymi biletami?
  • Katia

ponawiam pytanie bo chodza sluchy ze juz nie ma; /
  • Anonim

Jak weszlam na Eventim to moglam na lajcie zakupic bilet.
  • Katia

dzięki Maryś :)
  • Sebastjan

Ostatnio późnymi wieczorami smiga koncert ich na MTV2. Mam nadzieję, że będzie to coś porównywalnego, bo wygląda (i brzmi) to świetnie.
  • Anonim

Ja tylko slyszalam, ze kobita wymiata na zywo i to nie tylko strojem; )

>Katia napisała:
    >dzięki Maryś :)

Sssspoko.
  • Jakub

>Katia napisała:
    >ponawiam pytanie bo chodza sluchy ze juz nie ma; /

>Ganja™ napisała:
    >Jak weszlam na Eventim to moglam na lajcie zakupic bilet.

Z tymi biletami jest tak, że w części sieci są wyprzedane, w części miejsc dalej dostępne jak się wczoraj i dziś dowiedziałem, czyli np. w Stodole, ale fakt faktem, schodzą kurewsko szybko.
  • Anonim

Czas i hajs mi nie leza jak na razie. Zaraz wyjdzie, ze skonczy sie na samym jaraniu.
  • adaspe

BILETOW NIE MA NIGDZIE, nawet w Stodole :(:(:(
  • Katia

:O :(
| |

PUNK | HARDCORE | SCREAMO | EXPERIMENTAL | POST-ROCK | METAL | INDIE | PUNK-ROCK | METALCORE | GRIND...

Fotki

Miejsca grona (8)