HARDCORE | PUNK | INDIE | POST-ROCK [4665]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • IDIOTEQ

''Formacja Therapy? zagra jesienią dwa koncerty w Polsce.
    Zespół na swojej stronie poinformował, że wystąpi we Wrocławiu i Warszawie.

Formacja Therapy? pochodzi z Belfastu. Andy James Cairns, Michael McKeegan i Fyfe Ewing zadebiutowali w 1989 roku, hałaśliwą mieszanką rytmów opartych na hard rocku oraz industrialnym zgiełku. Przełomem dla grupy okazało się podpisanie kontraktu płytowego z niezależną oficyną londyńską Wiiija, dla której nagrali dwa pierwsze albumy. Światowa sława przyszła wraz z kontraktem z dużą wytwórnią A&M. Wydana w jej barwach płyta "Troublegum" znalazła ponad pół miliona nabywców i otrzymała nominację "Mercury Music Prize" - jednej z najbardziej prestiżowych nagród na Wyspach Brytyjskich.

Terminy koncertów:

24.11. - Wrocław, Firlej
    25.11. - Warszawa, Stodoła

23 marca do sklepów trafił nowy album Therapy?. Dzieło zatytułowane "Crooked Timber" wypełniło 10 kompozycji.''

onet.pl

Therapy? - http://grono.net/forum/topic/176270...
  • august winterman

• august winterman

Agencja Artystyczna Go Ahead oraz Fabryka Productions zapraszają na dwa występy formacji Therapy? - jednego z najważniejszych rockowych zespołów lat 90-ych! Therapy? wystąpi w Krakowie 24 listopada w Klubie Loch Ness oraz dzień później, 25 listopada, w warszawskiej Proximie! Trasa w ramach której zespół odwiedzi Polskę związany jest z promocją płyty "Crooked Timber" uważanej za jedną z najlepszych krążków w dyskografii grupy. Wkrótce więcej informacji o biletach i miejscach ich sprzedaży!
  • IDIOTEQ

"We wtorek, 24 listopada, grupa Moja Adrenalina zagra w Krakowie przed Therapy?. Autorzy płyty "Nietoleruje-bije" wracają po kilkuletniej przerwie z nowymi nagraniami.
    Nowych utworów Mojej Adrenaliny z przygotowywanego właśnie nowego longplaya można posłuchać pod adresem: http://www.myspace.com/pierwowzors

Warszawski zespół, zadebiutował krążkiem "Nietoleruje-bije" w 2004 roku. Tone Industria, wydawca płyty napisał o zespole: "Konsekwencja precyzyjnie wybranego kierunku przekazu, punkowa zadziorność i gwałtowność, jednocześnie matematyczny chłód zaprawiony łobuzerką dźwiękową - to klasyfikuje Moją Adrenalinę jako jeden z najciekawszych gitarowych polskich zespołów , to układanka pełna dźwiękowych i intelektualnych dysonansów".

Skład zespołu:

Adam Adamczyk - głos
    Karol Ludew - bębny
    Piotr Leniewicz - bas
    Rafał Modliński - gitara

Grupa Therapy? wystąpi w Krakowie 24 listopada w Klubie Loch Ness oraz dzień później, 25 listopada, w warszawskiej Proximie. Trasa w ramach której zespół odwiedzi Polskę związany jest z promocją płyty "Crooked Timber". Therapy? to pochodzący z Irlandii Północnej zespół rockowy. Założony został w 1989 roku przez gitarzystę Andy'ego J. Cairnsa i perkusistę Fyfe'a Ewinga. Nieco później do zespołu dołącza basista Michael McKeegan. Muzykę Therapy? można zaklasyfikować do nurtu alternatywnego rocka, słyszalne są w niej elementy nurtów takich jak punk rock czy metal.

Bilety na kocnert w Krakowie: 50 zł przedsprzedaż, 60 zł w dniu koncertu, dostępne w sieciach ticketpro.pl, shortcut.pl, eventim.pl, oraz w naszych punktach sprzedaży: Mayer, ul. Mikołajska 12 (tuż przy Małym Rynku), Klubie Lokator, ul. Krakowska 27 (Kazimierz), Drukarnia, ul. Nadwiślańska 1 (Podgórze), Kawiarnia Naukowa ul. Jakuba 29 -31 (Kazimierz, codz. od 18.00 do 22.00)."
  • ♂ButterflyΣr♀

http://www.youtube.com/watch?v=5Bcp...

ciekawe czy zagraja :)))) hehe
  • s314ryt

Troche ubolewam, ze mnie na tym nie bedzie. Kurcze, musze cos pokombinowac :) Ale z drugiej strony albo to, albo Fucked Up.
  • IDIOTEQ

• m∂cieto

hmm odnosnie tych nowych kawalkow - zawiodlem sie :(
  • m∂cieto

nie zmienia to faktu ze pewnie sie tam pojawie :)
  • downtown pony work your pitch

>m∂cieto napisał
    >hmm odnosnie tych nowych kawalkow - zawiodlem sie :(

Adrenaliny czy Therapy?
  • m∂cieto

>downtown pony work your pitch wrote:
    >>m∂cieto napisał
    >>hmm odnosnie tych nowych kawalkow - zawiodlem sie :(
    >
    >Adrenaliny czy Therapy?

adrenaliny - jakoby dziwaczne to wokal, brzmienie no nie wiem nie wiem jeszcze przetrawiam.
  • s314ryt

Dzisiaj drugi, ostatni koncert!
  • downtown pony work your pitch

| |

PUNK | HARDCORE | SCREAMO | EXPERIMENTAL | POST-ROCK | METAL | INDIE | PUNK-ROCK | METALCORE | GRIND...

Fotki

Miejsca grona (8)