-
Catharina
Prawdopodobnie do wielu z was doszły już przykre wieści... Zespół nagle zakończył swoją działalność w momencie swoistego szczytu, mam tu na myśli furorę jaką zrobiła ich ostatnia płyta... może nie wszyscy ich ceniliście, lubiliście albo wogóle słuchaliście ale dla mnie są oni ważni jako zespół i jako qmple....
Oto oficjalne orzeczenie rozsyłane przez Huberta na myspace :
"witamy ! chcemy oglosic ze alienacja niestety przestaje istnieć. Mimo ze wydaje ze zespol jest na jak najlepszej drodze w srodku nie wyglądało to tak rozowo. Ostatnio nasz gitarzysta Michał Pytlak przestał zupełnie interesować się zespołem, opuścił między innymi trasę w niemczech, rzadko pojawiał się na próbach. Nowi członkowie zespołu także zaczęli wykręcać się od prób i koncertów nie podając konkretnego powodu. Przyciśnięci do muru wyznali, że takie decyzje podejmowali za namową Michała, który wyraźnie powiedział że nie chce kontynuować grania pod szyldem alienacja z obecnym basistą i wokalistą. W tej sytuacji postanowiliśmy rozwiązać zespół.
Wiedząc, że Michał Pytlak będzie chciał kontynuować Alienację bazując na ciężkiej, kilkuletniej pracy ludzi, których od projektu perfidnie odsuwa, postanowiliśmy oficjalnie zakończyć działalność zespołu, jednocześnie prosząc, aby nie wspierać jakichkolwiek nowych ‘wcieleń’ Alienacji, ponieważ Michał nigdy nie miał nic wspólnego ze sceną hardcore, wręcz z niej szydził i co najwyżej traktował jako podwórko do realizowania swoich ambicyjek, traktując ludzi wokół cholernie przedmiotowo.
Żeby zrealizować cele, marzenia, dojść musi być wzajemny szacunek i zaufanie między współpracującymi ludźmi, muszą móc na sobie polegać. Do tego niektórym członkom zespołu zabrakło dojrzałości.
To bardzo przykra i chora sytuacja i wstyd nam, że Alienacja kończy działalność w taki sposób, jednak manipulacje jakich dopuścił się gitarzysta i jego stosunek do członków zespołu nie mogły mieć innego finału.
To chyba tyle.
Dziękujemy serdecznie wszystkim tym, którzy Alienację przez te lata wspierali i dali nam szansę robienia rzeczy, które były esencją naszego życia; byłym członków zespołu!!!, Robertowi- LifeLine rec., organizatorom koncertów, ludziom którzy przychodzili na nasze gigi, którzy wspierali nas w jakikolwiek sposób. Bez was Alienacja dalej grałaby tylko garażu ?. Do zobaczenia na scenie z innymi projektami, zespołami…Oby.
Stand by your friends.Always." -
Dziewiątek
i chuj kurwa w dupe :/ :/ niech o potędze tego zespołu świadczy fakt że zakupiłem ich album zaraz po obadaniu koncertu, a jak ja kupuje oryginalną cd tzn że zespół musi być naprawde genialny hehe...Hubert to jeden z lepszych wokalistów w kraju (napewno z najciekawszą barwą głosu) więc niech lepiej uważa żeby go nie rozszarpali; ) mówi sie trudno...<zapodaje blades shall speak> -
Yoś
duza szkoda. nie bylam jakas mega fanka, ale widzialam na zywo i prezentowali sie bardzo dobrze, poza tym jakie trasy... to byl zespol z przyszloscia, ktory mial spore mozliwosci duzo podzialac poza polska. szkoda tez, ze trzeba bylo publicznie wyjasniac taka przykra sytuacje, ale w takim przypadku pewnie nie bylo innego wyjscia :/ -
-
Anonim
a co to alienacja i co taki placz po nich?
nei wiem slyszalem 2 razy i podziekowalem...
nie jest potrzebny oddzielny temat na zalobe narodowa. -
Dziewiątek
>adyek napisał
>a co to alienacja i co taki placz po nich?
>nei wiem slyszalem 2 razy i podziekowalem...
>nie jest potrzebny oddzielny temat na zalobe narodowa.
a ja myśle że jest, ten band godnie reprezentował naszą scene za granicą. mało kto dorównuje im w kwesti brzmienia i wielu innych rzeczy.ja mam wielki szacun dla tego zespołu, właśnie za to że robili coś innego, a nie skoczne i radosne hc albo "niemiecki mc" :| -
Grochu
>adyek napisał
z całym szacunkiem, ale jak nie znasz to nie zapodawaj takich komentów.
Dla mnie Alienacja była NAJLEPSZYM polskim zespołem, i godnie reprezentowali Polskę za granicami. Uwielbiając granie typu TBDM, All Shall Perish czy As Blood Runs Black, ubóstwiałem tym samym Alienacje :( bardzo bardzo szkoda, że tylko raz ich mogłem obadać na żywo...
A Blades Shall Speak to poprostu genialny, oryginalny album.
bardzo mi humor spartolił :/
-
Yoś
>adyek napisał
nie ma o nich tematu, to niby gdzie o tym napisac? -
Jakub
wykażę się teraz niezwykłym talentem erudycyjnym i stwierdzę iż: "z dupy" :/ -
dokladnie. chuj chuj. szkoda i to wielka, ale nie ma co plakac. Wyjasnienie przeczytaliscie, a wiec czekajcie i szukajcie z czasem nowych frykasow od czlonkow Alienacji, ktorzy Wam pasowali.. o ile na cokolwiek sie zdecyduja i stworza cos nowego..
-
Dziewiątek
nie wierze żeby pan Hubert całkowicie zrezygnował z "kariery"...bo ma chłop talent i łeb do robienia ciekawych rzeczy. -
.uηtouchable
slyszalem sporo o tej Alienacji... Ale nigdy nie sluchalem... ma ktos ich plytke do wyslania? -
.uηtouchable
>Grochu napisał
>Uwielbiając
>granie typu TBDM, All Shall Perish czy As Blood Runs Black,
>ubóstwiałem tym samym Alienacje :(
TBDM? od czego to skrót (uwielbiam All shall perish dlatego mnie to zainteresowało:D) -
-
-
.uηtouchable
-
.ori as fuck!
-
Dziewiątek
>UnToUcHaBlE napisał
>dzieki:] napisac w pragnieniach o tej Alienacji czy Tu
>wystarczy?:P
jak już to komuś na PW hehe... -
Anonim
>Grochu napisał
>>adyek napisał
>>a co to alienacja i co taki placz po nich?
>>nei wiem slyszalem 2 razy i podziekowalem...
>>nie jest potrzebny oddzielny temat na zalobe narodowa.
>
>z całym szacunkiem, ale jak nie znasz to nie zapodawaj
>takich komentów.
zacytuje siebie jesli pozwolisz:
">>nei wiem slyszalem 2 razy i podziekowalem..."
nic wielkiego IMO (to chyab jasne)
wyrazilem soczysta swoja prywatna opinie, ze zespol dla mnie jest przecietny masakrycznie, nic nowego nic dobrego, nic nadzwyczajnego w nich nie slyszalem... koniec z mojej strony. wyraznie to podkreslilem w poprzednim poscie.
pozdrawiam tymczasem. -
vooyeck
>[Shikari] Dziewiątek napisał
>>UnToUcHaBlE napisał
>>dzieki:] napisac w pragnieniach o tej Alienacji czy Tu
>>wystarczy?:P
>
>jak już to komuś na PW hehe...
komu komu ? :) -
Grochu
>adyek napisał
>>Grochu napisał
>>>adyek napisał
>>>a co to alienacja i co taki placz po nich?
>>>nei wiem slyszalem 2 razy i podziekowalem...
>>>nie jest potrzebny oddzielny temat na zalobe narodowa.
>>
>>z całym szacunkiem, ale jak nie znasz to nie zapodawaj
>>takich komentów.
>
>zacytuje siebie jesli pozwolisz:
>">>nei wiem slyszalem 2 razy i podziekowalem..."
>nic wielkiego IMO (to chyab jasne)
>wyrazilem soczysta swoja prywatna opinie, ze zespol dla mnie
>jest przecietny masakrycznie, nic nowego nic dobrego, nic
>nadzwyczajnego w nich nie slyszalem... koniec z mojej
>strony. wyraznie to podkreslilem w poprzednim poscie.
>pozdrawiam tymczasem.
sorki, wqrwiony byłem; ) -
Grochu
>vooyeck napisał
>>[Shikari] Dziewiątek napisał
>>>UnToUcHaBlE napisał
>>>dzieki:] napisac w pragnieniach o tej Alienacji czy Tu
>>>wystarczy?:P
>>
>>jak już to komuś na PW hehe...
>
>komu komu ? :)