-
Nati- niedobra kobieta :))
w zwiazku ze zblizajacymi sie zapisami an semestr letni roku przyszlego :P proponuje wznowic temat zajec ktore polecamy i ktore odradzamy...juz prawie przezylismy kolejny semestr wiec napewno pojawily sie nowe doswiadczenia i opinie...
oto link to tematu "nie polecam" ktory juz sie kiedys pojawil...
http://w8.grono.net/forum/topic/776...
tak zeby sie nie powtarzac...
byl jeszcze temat o zajeciach ktore polecamy ale nie moglam go znalezc :/ jak ktos znajdzie to niech wklei link...
a wiec do dziela psycho-rodacy.... -
Anonim
poleciłabym "wstęp do psychologii sportu" gdyby była w katalogu na następny rok... -
no co tak malo propozycji :/
ja polecam zajecia:
trening tworczosci-reklama
psychologia feministyczna-ale chyba w przyszlym roku ejj nie bedzie :/
nie polecam:
wprowadzenie do analizy behawioralnej-nuda nuda i jeszcze raz nuda i to przez 2 weekendy -
Norbert Maliszewski "Niestereotypowo o stereotypach i uprzedzeniach"
czy moglby ktos sie wypowiedziec na temat tych zajec?? jakie zaliczenie i czy fajne...?? znalazlam tylko jedna wypowiedz dotyczaca zlego zwracania sie wykladowcy do studentow co mnie bardzo zdziwilo bo mialam juz zajecia z Norbertem i nic takiego nie zaobserwowalam...
moze ktos jeszcze sie wypowie...
-
-
Artur Król
Z polecanych:
Wszystko Femiaka - Femiactwa trzeba choc raz sprobowac na tym wydziale, wiele osob (w tym nizej podpisany) raz wybrawszy sie don, chodzi rok po roku. Jesli sie chce i szuka - mozna dostrzec naprawde wiele rzeczy o sobie i o tym jak sie dziala - choc po prawdzie, wiele zalezy tez od grupy (wlasnie skonczyly sie zajecia na ktorych przez pol roku trwal spor z jednym upartym reista, niezdolnym choc na chwile przyjac proponowanego punktu odniesienia - inna sprawa, ze byla to swietna ilustracja opisywanych mechanizmow, ale ile mozna; )
Wszystko Romana Zawadzkiego - Zawadzkiego albo sie uwielbia, albo nienawidzi, trzeba go jednak wpierw wogole poznac. Z jednej strony wielki erudyta i bardzo barwna postac - z drugiej, czlowiek o bardzo silnych i nieco nietypowych pogladach - i bardzo barwna postac. Tak czy tak, warto sprobowac chocby po to, by wyrobic sobie o nim zdanie. No i druga kwestia - na jednym semestrze jego zajec chetny by sluchac pozna duzo wiecej ciekawych, pozapsychologicznych tresci niz na ladnych kilku 'odchamiaczach' jakie mamy wyrobic na innych wydzialach.
-Ciarkowska
-Lewicka
-Suszek
-Smolka
Co do Norberta, jest on chyba taka mniejsza wesja Romana - generalnie albo sie go w lubi, albo ma sie o nim bardzo kiepskie zdanie, choc bez tej pasji jaka ludzie przejawiaja wobec Zawadzkiego. Z wlasnych doswiadczen - generalnie w porzadku, choc potrafi miec swoje odchyly, niekiedy takze malo sympatyczne. Bylem na 'stereotypach', zajecia byly w sumie typowa 'seminarka', zalezaly wiec w duzej mierze od grupy, czesci ktore wykladal Norbert byly calkiem niezle - gorzej bywa na jego weekendowkach, gdzie czasami po prostu mu sie niestety nie chce i to widac - pal licho jak sa w ogrodku, jest mile towarzystwo i ladna pogoda, gorzej w innych sytuacjach. Rozumiem, ludzie sa ludzmi, ale skoro jednak podejmuje danej roboty, to dobrze by bylo ja wykonac z klasa... -
Anonim
to ja polece ( może coś z innej beczki) - przejrzenie tytułów tych książek do ściagnięcia :) Może niektóre (np. psychologia iż ycie Zimbardo) was zainteresują:-)
http://www.elektra.i365.pl/psychobo... -
Anonim
cóż...ja psychologii sportu nie polecam tym, którzy nic w spólnego ze sportem nie mają, poza tym mogło być:p ale z tego co widziłam w katologu i co mówił Parzeleski, to w następnym semestrze tego nie bedzie, choc pewnie potem, kiedys powróci!!:) -
-
dooooooder
Ja polecam zajecia na psychologii środowiskowej szczgólnie Ani Wieczorek. Metody jak ktos chce zobaczyc miasto z innej strony i negocjacje. Fajne -
tibia
To ja moze dopisze, ze nie polecam "Efektu placebo" z p. H.Okuniewską...nudne i atmosfera też niezbyt sympatyczna... -
Ideaa
a ja polecam zajęcia prof. Ewy Czerniawskiej :)
w sumie dużo zależy od referentów, ale jeśli się chce to można się różnych ciekawostek dowiedzieć :) (no i zdobyć ładną ocenę do indeksu) :) -
Katy
a ja polecam Różnice w zdolnosciach poznawczych kobiet i mezczyzn u prof.Ciarkowskiej - najciekawszy wykladowca z jakim mialam do tej pory przyjemnosc zaliczenie niezbyt trudne a zajecia ciekawe i przyjemnie prowadzone. -
Zak
a ja polecam zajęcia u Kasi Grunt-Mejer - nawet nie wyobrazalem sobie ze taki klimat moze być na zajeciach...... cudo :] -
Ja jestem mniej zadowolona z zajec Kasi G-M... w sumie atmosfera spoko chociaz mi jakos trudno sie dostosowac do jej sposobu prowadzenia zajec i podejscia do studentow...a te jej teoretycznie "latwe kolosiki" dla mnie nie sa zbyt latwe...chodze na zajecia do innych wykladowcow (m.in dr Domurat) i klimat jest 100 razy lepszy a niekoniecznie mowi sie do prowadzacego po imieniu...
A co do roznic w zdolnosciach poznawczych kobiet i mezczyzn w 100% zgodze sie ze zajecia sa super, super i jeszcze raz super; ) dzieki tym zajeciom wybralam na swoja tutorke p. Ciarkowska ktora jest wspanialym wykladowca-ma wiedze, poczucie humoru i niesamowita pasje(nie to co ci ktorzy kombinuja jak wiecej zarobic)...polecam !!! -
Zak
o to to! Domurat też jest dobry - polecam gorąco Psychologie Decyzji!
A co do Kasi G-M to mi nie chodzi o mówienie po imieniu, mi sie po prostu podoba klimat - zadko kiedy na po zajeciach mnie brzuch ze smiechu boli :)
a kolosy - łatwe, jeden wieczór nauki. -
mnie bardziej brzuch boli ze smiechu na zajeciach Domurata mimo ze to statystyka...
a co do kolosow Kasi to moze ja poprostu nie umiem ich pisac...tzn zaliczam ale nie na jakas super ocene... -
Kamyk zielony
To może coś skrobnie słówko o Badaniach sondażowych w psychologii z prof. Czapińskim? Trudno zaliczyć? Ciekawe? I czy jest dużo statystyki?
Pozdr. :) -
SUNSHINE
to ja moze jeszcze cos o Norbercie. jak dla mnie to on wcale nie jest jak drugi Zawadzki, nie jest nawet jak 1/10 Zawadzki, bo jest nuuudny i bez pasji. mozna go lubic ale jak dla mnie to on troche zyje w swoim swiecie a jego zajecia sa wszystkie podobne (choc co jest na pewno dla niektorych plusem: rownie podobnie mozna na wszystkich dostac dobra ocene).
no to sobie pojechalam po biednym Norbercie;) a on wcale nie taki zly, tylko nas olewa;]
polecam: prof Lewicka;] cudowna kobieta, choc zaliczenia trudne zazwyczaj. i pisemne.
Parzelski podobniez do konkurencji (czytaj: swps) sie wyniosl:( prawda to? -
mara
dla konkurencji to on juz pracuje i z tego, co slyszalam, calkiem wydajnie;) wspominal cos o tym, ze w pzyszlym roku chce sie skupic na doktoracie... -
Anonim
Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)
Miejsca grona (5)
-
Coffeetura Krakowskie Przedmieście 4/6, Warszawa
-
CLUB STEREO Nowy Świat 21A, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-
Wydział Psychologii UW Stawki, Warszawa
-
Uniwersytet Warszawski Krakowskie Przedmieście, Warsaw
- Dodaj miejsce