PSYCHOLOGIA UW [3629]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • akuku!

Czy można jeszcze złapać gdzieś dr Zawadzkiego?nie oddałam mu pracy i nie wiem, co mam teraz zrobić
  • ChePan

wyslac mu na maila - tez tak bede robic. I potem umowic sie na wpis
  • akuku!

uuff...dzieki;]
    tak to jest jak ktos jest taką ciapą jak ja;]
  • Anonim

drowi Zawadzkiemu można dostarczyć pracę dopóki żyje (jego słowa), więc nie masz się czym denerwować:) ja oddaję po sesji, za jego pozwoleniem.
    pozdr
  • Arashi

A w tym roku przyznać się kto na to chodzi :P
  • eNa

A fajne to?
  • Mika

średnio. z międzykulturówki lepiej dokształcać się w ramach koła naukowego :)
  • eNa

Dlaczego śrendnio?
  • Arashi

Całkiem fajne... i nie sprawdza obecnosci.
  • Mika

Średnio, gdyż wiedzy się z tych zajęć praktycznie nie wynosi. Każdy ma do przygotowania referat, więc większość czasu siedzisz, słuchasz innych, którzy mniej bądź bardziej się przygotowali. Jedyne co jest tak naprawdę ciekawe to sam prowadzący i jego anegdoty.
  • Arashi

A kto u was o emocjach mówił? Bo mało konkretny temat sobie wybrałam ^^
  • i...

sprawdzał obecność ???
  • Arashi

A piatek sprawdzał?
  • Kasia

Nie sprawdzał obecności w piątek. Z tego co pan doktor mówił na pierwszych zajęciach, to nie ma tego w zwyczaju robić:)
  • Anonim

Kasia w piątki na jakies zajecia chodzisz??; >

ja zapraszam we wtorek; p

obecnosci nie sprawdza - jest wzrokowcem i pamieta kto chodzi he he
  • Kasia

Niestety Olga chodzę:( Praktycznie cały dzień tam spędzam, bo od 12 do 17.30 a co dwa tygodnie do 19.15:/ I bardzo mnie to boli, bo jakoś nie mogę się przestawić, że piątek już nie wlicza się do weekendu:/
  • Arashi

A myślicie ,że on zapamietuje kto ile razy nie przyszedł? Mnie raz nie było, ale myslę, że nie ma to znaczenia.
  • Anonim

Myślę, że dokładnie zapamiętuje kto ile razy był na zajęciach i jak bardzo aktywny był - w końcu sam na pierwszych zajęciach wspomniał, że na podstawie obecności będą wystawiane oceny..; ]
  • .Kam.

Mam prośbę - czy jakaś dobra dusza mogłaby zeskanować i przesłac mi na maila (kamila.bilska@gmail.com) lub wkleić/wpisać tutaj tematy poruszane na zajęciach? Bardzo bym chciała zabrać się za napisanie pracy, a nie bardzo mam się czym zainspirować...Proszę:)
  • Kasia

Sylabus:
    1. Pojęcia podstawowe – cywilizacja i kultura.
    2. Kultura jako zapis doświadczenia i przestrzeń rozwojowa jednostki. Kształtowanie się tożsamości, ekspansja poznawcza, społeczna, emocjonalna.
    3. Etyka i religia – normatywna hierarchia wartości.
    4. Kulturowe uwarunkowania zachowań. Stereotypy, normy, motywacja.
    5. Emocje
    6. Struktura społeczna.
    7. Kulturowe uwarunkowania podmiotowości i przedmiotowości człowieka.
    8. Kultura indywidualistyczna i kolektywistyczna.
    9. Etos jako nośnik wartości.
    10. Atrakcyjność kultury.
    11. Kulturowe dziedziczenie wartości, postaw, zachowań itp.
    12. Konflikty kulturowe – dawniej i dziś.
    13. Wielokulturowość.
    14. Czy psychologia jest uniwersalna kulturowo. Psychologie alternatywne.

Powodzenia:) Ja na szczęście temat już mam i jestem w trakcie czytania literatury:)
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)