- 1
- 2
-
lumpen studenci
- 07/05/2006 04:27
Powiedzmy krótko – jesteśmy wściekli:
Od paru dni Polską rządzi koalicja populistyczno – klerykalna.
W ramach koncepcji 1)taniego i 2)sprawiedliwego państwa, 3)odnowy moralnej narodu mamy:
Ad.1) Mnożenie ministerstw.
Ad.2) Wicepremiera– wielokrotnego przestępcę.
Ad. 3) WszęPolską – nienawistnego ksenofoba na stanowisku Ministra Edukacji Narodowej.
Przegięli pałę!
Protestujemy!
Studencki Marsz, w którym chcemy wyrazić nasze wkurzenie, rusza we wtorek (9 V) w samo południe spod bramy Uniwersytetu Warszawskiego. Przejdziemy Krakowskim Przedmieściem i Nowym Światem aż do Sejmu RP.
Przybądźcie! Pokażcie, że nie jest Wam obojętne, co Potwory i Spółka robią z naszym krajem!
NIE GIERTYCHOWI MINISTROWI EDUKACJI!!!!!!!!!!!!!!
Nie – dla przestępców w rządzie.
Nie – dla ograniczania wolności słowa.
Nie – dla absurdalnego mnożenia ministerstw
Nie – dla ideologizacji szkół.
Nie – dla polityki historycznej.
Nie – dla ingerencji cenzorskiej w niezależną kulturę.
Nie – dla innych absurdów, o których zapomnieliśmy;)
-
Adept
-
tibia
- 08/05/2006 13:12
A przeciw czemu chcecie konkretnie protestować?? Myślicie ze p. Giertych będzie gorszym ministrem od p. Łybackiej i p.Wiatra??
To będzie sprawdzian demokratycznych poglądów p.Giertycha...Jeżeli jest przeciwnikiem demokracji z całą pewnością policja Was rozgoni, a jeśli nie, to każdy głupek będzie mógł wyjść i sobie pokrzyczeć:) Pozdrawiam gorąco:) -
ja ja ja. ja tez
- 08/05/2006 15:31
Nie - dla krytykantow i krzykaczy nie proponujacych nic w zamian
Nie - dla baranow nie znajacych historii i nie rozumiejacych wlasnego sloganu " polityka historyczna "
Nie - dla politykierskich kontestatorow polityki
Buzka
-
Ty i Ja, dobry lokal...
- 08/05/2006 15:51
-
- 08/05/2006 18:37
na manifestację pójdę w jednym przypadku - jeżeli zabronią mi palić na ulicy - tego nie zniosę! -
grisza
- 08/05/2006 18:40
>Gdyby p.Giertych był ksenofobem to raczej nie
>pozwoliłby Wam wyjść na ulicę...:)
>A przeciw czemu chcecie konkretnie protestować??
>Myślicie ze p. Giertych będzie gorszym ministrem
>od p. Łybackiej i p.Wiatra??
>To będzie sprawdzian demokratycznych poglądów
>p.Giertycha...Jeżeli jest przeciwnikiem demokracji z
>całą pewnością policja Was rozgoni, a
>jeśli nie, to każdy głupek będzie
>mógł wyjść i sobie pokrzyczeć:)
>Pozdrawiam gorąco:)
od tego mamy system demokratyczny w tym kraju (a mam nadzieję, że jeszcze mamy), żeby każdy mial prawo wyrazić swoje zdanie lub, w tym wypadku, sprzeciw wobec bycia reprezentowanym przez pospolitych przestępców i faszystów. więc nie bardzo rozumiem, co chciałeś/aś przekazać swoim postem. ale pozdrawiam również :-)
ps. moim skromnym zdaniem p.Giertych jest ksenofobem inteligentnym więc raczej pozwoli...
-
gagagagagaga
- 08/05/2006 19:08
-
Zami 坐実
- 08/05/2006 22:03
-
Zami 坐実
- 08/05/2006 22:07
-
kajman
- 08/05/2006 22:11
a wracając do tematu:
weźcie coś z tym zróbcie, nie chce się już denerwować...
wolę się zająć PsychoNaliami i paradą uw... -
Nico
- 09/05/2006 01:03
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! Demokracji i Demonstracjom mowie stanowcze i zdecydowanie NIE !
Demonstracja coz zmieni - NIE !!!!!!!!! Utrudni komunikacje miejska mieszkancom - TAK !!!!!!!!
Spadajcie na ksiezyc robic se demonstracje :P -
Tosin
- 09/05/2006 01:12
>na manifestację pójdę w jednym przypadku -
>jeżeli zabronią mi palić na ulicy - tego nie
>zniosę!
Myslisz że coś takiego byłoby przeciw demokracji? Myślisz że masz prawo palić wsiędzie??
-
Zami 坐実
- 09/05/2006 08:22
A jeśli nie demonstracje to co ma uświadomić politykom społeczne niezadowolenie...
A Giertych to dwulicowa faszystowska szmata... i mogą mnie skarżyć za pomówienia... przykład idzie z góry, pan wicepremier też ma wyrok... -
- 09/05/2006 08:38
>demokracji? Myślisz że masz prawo palić
>wsiędzie??
Nie Tosin. Zgodziłbym się, gdyby zabronili mi palić w pubach, a w klubach nocnych wyznaczyli miejsca do palenia - tak, wtedy przeszkadzam niepalącym. Ale na ulicy? Dopóki nie rzucam petów na trawniki wszystko jest ok, bo nikomu nie smrodzę. I to moim zdaniem nic nie ma do demokracji. Pozdro.
-
Nico
- 09/05/2006 11:21
>Nico demonstrują studenci, czyli osoby wśród
>których zdecydowana mniejszość
>głosowała na "grupę utrzymującą
>władzę" w chwili obecnej, a mówiąc,
>że na nich głosowałem i teraz się pultam
>obrażasz mnie...
Nie wazne jaka grupa trzyma wladze, sa to wkolko ci sami zlodzieje, tylko zmieniaja hasla i szyldy. Teraz PiS, za trzy lata beda zlodzieje z PO, z SLD juz byli. Ktos na nich glosuje wkolko.
>A jeśli nie demonstracje to co ma uświadomić
>politykom społeczne niezadowolenie...
Korkowac ulice i utrudniac dojazd ludziom do pracy/uczelni. Za PRL wiedziano jak z motlochem rozmawiac.
>A Giertych to dwulicowa faszystowska szmata... i mogą
>mnie skarżyć za pomówienia... przykład
>idzie z góry, pan wicepremier też ma wyrok...
Jak sie chce demokracji to sie nie nalezy dziwic, ze potem motloch wybieraja, do tego lewacki. -
gagagagagaga
- 09/05/2006 13:54
Ja, na przyklad, glosowalam na Demokratów i jestem bardzo niezadowolona z tego co sie dzieje w naszym kraju.ze wybieraja na przedstawicieli naszego kraju ludzi z wyrokami, bylych kibiców i bojowkowiczow Giertycha (nie mowiac juz samym Giertychu).i dlatego uwazam,ze mam prawo wyjsc na ulice i powiedziec glosno,ze mi sie to nie podoba. A kolega na kogo glosowal?
(Zami, nie studiuje jeszcze na waszym wydziale, ale zamierzam.a ty jestes kolega Mikolaja Kochlewskiego) - pisze w nawiasie,zeby nikt mnie nie posadził o bycie zarywana, tudziez zarywajaca. -
gagagagagaga
- 09/05/2006 13:56
-
Marek B
- 09/05/2006 14:44
>Jeżeli jest przeciwnikiem demokracji z
>całą pewnością policja Was rozgoni, a
>jeśli nie, to każdy głupek będzie
>mógł wyjść i sobie pokrzyczeć:)
Radziecki komitet filmowy nakręcił film o dobroci Stalina.
Scena: towarzysz Stalin goli się. Podchodza dzieci.
-Towarzyszu, dajcie cukierka
-Spier....- krzyczy Stalin.
W tym momencie na ekranie pojawia się plansza:
''Miał brzytwę. Mógł rżnąć''.
-
gagagagagaga
- 09/05/2006 15:03
-
Pot plants killer
- 09/05/2006 17:53
-
Nico
- 09/05/2006 18:02
''Miał brzytwę. Mógł rżnąć''."
LUB TEŻ:
"W tym momencie narrator mowi za sceny:
- A mogl zabic!"
;)
Co do pytania kolezanki. Tak, oczywiscie ze jest lepszy ustroj. Nazywa sie w przenosni Bonapartyzm, u nas podobny juz byl, zwal sie Sanacja. Wprowadzony przez Naszego Kochanego Marszalka; ). I prosze nie wiazac tego z Kaczorkiem, ktory tak miluje (twierdzi przynajmniej) Pilsudckiego. Albowiem Kaczuszki zapomnialy, ze Marszalek kosciol krotko trzymal, lewactwo tepil ostro i zadnego socjalizmu nie budowal w kraju.
Na demokratow? Farbowanych zlodzieji z UW/AWS i innych desantowcow z poprzednich rzadow? Zamienil stryjek siekierke na kijek....
Niezadowolona jestes, a jednak glosujesz na partie bedaca za demokracja. Ta sama demokracja, ktora sprawia, ze taka holota dobiera sie do wladzy. W II RP byl to slawetny rzad Chjeno-Piasta. Teraz kolejne lewackie rzadzy rozniace sie tylko stosunkiem do kosciola. W ten czas byl Marszalek, teraz niestety zadnego nie ma na horyzoncie.
Ja glosowalem na Samoobrone, partie chamow, zlodzieji i warcholow. Im dluzej takie chamy beda u wladzy, tym moze szybciej inteligentni ludzie tacy jak wy zrozumieja, ze czas skonczyc z ta farsa zwana demokracja. A jak nie, to coz. Za pare lat wysle wam kartke z Anglii lub Ameryki; -).
Mikolaja Kochlewskiego nie znam :). Ale jednego o nazwisku K. owszem, obecnie studiuje Slawianistyke na UW (wczesniej skonczyl historie). -
hom
- 09/05/2006 20:57
A Twoje rozumowanie uwazam za nieracjonalne: skoro i tak nie ma zadnego "Marszalka" na horyzoncie, to jaki sens pokazywac nam, ze "czas skonczyc z ta farsa zwana demokracja" - skoro i tak nie mamy jej na co zamienić?? Sądzisz ze jeśli ludzie wybrani przez Ciebie doprowadzą kraj do ruiny, to wreszcie jakiś "Marszałek" się ujawni i pociągnie za sobą lud? -
gagagagagaga
- 09/05/2006 21:52
zgadzam sie z toba,ze wszystko to jedno i to samo,ale wyboru nie mamy.mowisz,ze glosowales na Samoobrone.podziwiam gleboko twoja cyniczno - stoicka postawe,ale nie uwazam,ze dojscie do wladzy Samoobrony bedzie w stanie zmienic cos w swiadomosci ludzi.skoro polowa spoleczenstwa nie rozumie Wiadomosci, to tym bardziej nie zrozumie jak gleboki moze byc nasz upadek.a Lepper szykuje sie do prezydentury,moj drogi.czasu brak.
sam mowisz,ze napiszesz kartke z jakiejs Ameryki albo Anglii.wkrotce wiekszosc ludzi postanowi wyjechac.a tu co zostanie? -
gagagagagaga
- 09/05/2006 21:53
-
Nico
- 09/05/2006 22:15
---
Na horyzoncie na razie nie ma, albowiem dopiero za dwa lata bede zdawal na WSOWL; ). Wiec czekajcie.
Poki co narod moglby wybrac madrze. Zamiast lewakow wierzacych lub niewierzacych, moze by tak kapitalizm wybral? Tylko trzeba by do pracy isc i cudny (fikcyjny przeciez) socjal by sie skonczyl. Madre wybory sa mozliwe, tylko jakos narod nie chce go dokonac.
Ludu oczywiscie nie pociagnie, przeciez ponad 60% narodu nie interesuje co sie dzieje w kraju i nie idzie do wyboru. Jest to jasno powiedziane - mamy gdzies kto i jak rzadzi.
Kartke wysle jesli sie nie uda dostac do wojska i ratowac kraju :).
Demokracja z natury jest do dupy, a szczegolnie w narodzie o tradycjach olewania wladzy co wynika jasno z historii.
Dopoty cham z pod budki piwem, czy nierob ze wsi z tanim winem (mowiacy, ze za Gierka to sie zylo!) beda mieli takie same prawo glosu jak profesor uniwersytetu, oficer WP, przedsiebiorca dajacy prace ludziom, dopoty w tym kraju nie bedzie dobrze. Dopoty czlowiek zarabiajacy NIC bedzie mial takie same prawo decydowanie o podatkach jak czlowiek zarabiajcy 2000zl, dopoty w tym kraju nie bedzie dobrze. Dopoty bedzie tutaj socjalizm, dopoty nie bedzie tutaj dobrze.
Bardzo mnie obchodzi dlatego chce byc oficerem WP :). -
gagagagagaga
- 09/05/2006 22:36
ach, kolego, twoje poglady sa dosc kontrowersyjne i byc moze sluszne, ale jestes z nimi dosc osamotniony.tak mysle. -
Nico
- 09/05/2006 22:52
Wielcy ludzie byli samotni jak Napoleon; -) ... -
Pot plants killer
- 09/05/2006 22:58
-
fragolina di bosco
- 09/05/2006 22:58
-
Zami 坐実
- 09/05/2006 23:50
-
Zami 坐実
- 09/05/2006 23:55
Zamiast lewakow wierzacych lub niewierzacych, moze by tak kapitalizm wybral? Tylko trzeba by do pracy isc i cudny (fikcyjny przeciez) socjal by sie skonczyl. Madre wybory sa mozliwe, tylko jakos narod nie chce go dokonac.
To jedyne w czym się z Tobą zgadzam
>Ludu oczywiscie nie pociagnie, przeciez ponad 60% narodu nie
>interesuje co sie dzieje w kraju i nie idzie do wyboru. Jest
>to jasno powiedziane - mamy gdzies kto i jak rzadzi.
No i właśnie nie... w tym roku ojciec prowadzący powiedzial glosowac na pis... i poszli...
>Demokracja z natury jest do dupy, a szczegolnie w narodzie o >tradycjach olewania wladzy co wynika jasno z historii.
a jak długo mamy demokrację? przypomnę tylko, że na tym etapie w stanach niewolnictwo było jeszcze legalne :)
>Dopoty cham z pod budki piwem, czy nierob ze wsi z tanim
>winem (mowiacy, ze za Gierka to sie zylo!) beda mieli takie
>same prawo glosu jak profesor uniwersytetu, oficer WP,
>przedsiebiorca dajacy prace ludziom, dopoty w tym kraju nie
>bedzie dobrze. Dopoty czlowiek zarabiajacy NIC bedzie mial
>takie same prawo decydowanie o podatkach jak czlowiek
>zarabiajcy 2000zl, dopoty w tym kraju nie bedzie dobrze.
>Dopoty bedzie tutaj socjalizm, dopoty nie bedzie tutaj
>dobrze.
Tu już trochę przeginasz... ale osobiscie uwazam, ze ludzie w rzadzie powinni miec a) odpowiednie wykształcenie, b) odpowiednio wysokie zarobki, wtedy nie chcieli by się tak bardzo nachapać...
tyle... -
wojtoonio
- 10/05/2006 00:06
ale jak wiadamo i tam sie bez afer i skandali nie obchodzi, choc na pewno na skale mniejsza niz u nas
a jesli zas chodzi o prawo do glosu to skoro planujemy ograniczac je niektorym po 18 roku zycia, to proponuje wprowadzic znowu cenzus majatkowy, tak zeby decydowac o polsce mogl tylko niejaki pan Kolczyk, ktory i tak juz na opinie mocno niepoprawnego sobie zapracowal
do wyborow prawo ma kazdy po 18, problem w tym ze nie kazdy chce z tego prawa korzystac -
Nico
- 10/05/2006 00:29
Taki cham uslyszy, ze bedzie 3mln mieszkan, tanie panstwo i jeszcze 2000zl dla kazdego i zaglosuje. Za cztery lata przyjda przemalowane lisy z PO i obiecaja inne bzdety - zaglosuja.
Marks powiedzial i mial racje - Na to, by w danym kraju zapanował socjalizm, wystarczy wprowadzić w nim demokrację.
Bo chamy zaglosuje na socjalizm. Co ich to kosztuje? NIC, bo nic nie maja. Sadzicie, ze Starozytny Rzym, gdziekolwiek by doszedl gdyby plebs mial takie samo prawo wyborcze jak patrycjusze?
W Polsce lepiej jest wyludzac zasilki, siedziec na zasilkach i rentach i chapac socjala jak najwiecej. Pracowac sie nie chce, bo po co. Przeciez sie nalezy!!! Zaglosujemy na tych co najwiecej obiecaja. Dlatego lepszy Pan Kulczyk, niz cham z pod budki piwem, ktory "nie robi, bo sie narobim". -
wojtoonio
- 10/05/2006 00:31
-
rer
- 10/05/2006 02:44
>Studenci –
>Powiedzmy krótko – jesteśmy wściekli:
(ciach)
>Nie – dla innych absurdów, o których
>zapomnieliśmy;)
Nie byłem na manifesacji, ale z dzienników wynikało, że głownymi jej inicjatorami i uczestnikami były lewicowe młodzieżówki - prawda to?
-
Zami 坐実
- 10/05/2006 12:06
Czasem tak sobie myślę, że to, że naród tak wybrał - to jedno... a to, że ciągle wolno mi wyrażać nad tym niezadowolenie - to drugie... -
gagagagagaga
- 10/05/2006 12:49
no i pewnie,najlepiej zmienic ustroj,niz naprawiac go od srodka.moim zdaniem ustroj demokratyczny kuleje,bo kuleje edukacja.ludzie maja w nosie,co sie dzieje w kraju,bo nikt ich nie nauczyl,ze powinno ich to obchodzic.nikt ich nie nauczyl porzadnie historii, wosu i tak dalej.uczymy sie jakis bzdur o calkach,zamiast przystosowania do zycia w spoleczenstwie.
i jeszcze kwestia nauczycieli - u nas, na polonistyce na specjalizacje nauczycielska ida ludzie,ktorzy nie dostali sie na zadna inna.to jedyna specjalizacja,na ktora nie ma egzaminu.to jest dopiero przerazajace. -
fragolina di bosco
- 10/05/2006 23:29
Mowie powaznie, a co, kontrowersja jakas? :) -
Nico
- 10/05/2006 23:38
Przedsiebiorcy olewaja?? Walcza jak moga o obnizenie podatkow, kosztow pracy, skomplikowanych procedur itp. Tylko co moga, skoro wszystkie rzady robia co moga by koszty pracy byly coraz wieksze, podatki wyzsze, a wszystko to, zeby socjal budowac coraz wiekszy, ktory jak wiadomo z perspektywy sluzby zdrowia jest beznadziejny.
Calki sa bardzo potrzebne, zeby potem takich hal w katowicach nikt nie budowal :P. Calki pojedyncze, podwojne, potrojne, oznaczone, nieoznaczone, krzywoliniowe, powierzchniowe :P :P :P :P.
WOSu? Nigdy w zyciu. Ucza tam bzdur i propaguja ten syf zwany demokracja i socjaistyczna Unie Nierobow Europejskich. Powinno sie dzieci uczyc od malego o wspanialym generale Bonaparte i Marszalku Pilsudckim. :P Biografia Napoleona autorstwa St.Hiliarego (troche przekrecilem moze literki) powinna byc katecheza kazdego Polaka:D ! (Marszalek ja uwielbial).
Co do polonistyki. Dziwisz sie, inaczej nie byloby wogole nauczycieli. Idz do szkoly licealnej. Mlodych tyle co nic, sami w podeszlym wieku i emeryci. Za pare lat nie bedzie wogle nauczycieli. W koncu nikt nie chce pracowac w tragicznie oplacanym i nie szanowanym zawodzie. Za II RP tak nie bylo :P.
- 1
- 2
Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)
Miejsca grona (4)
-
CLUB STEREO
Nowy Świat 21A, Warszawa
-
RETRO
Kolejowa 8/10, Warszawa
-
Wydział Psychologii UW
Stawki, Warszawa
-
Uniwersytet Warszawski