PSYCHOLOGIA UW [3629]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • M.A.D

Mam pytanie - jeśli dajmy na to, poszedłem na pierwszy termin z Metodologii i nie udało mi się zaliczyć, bądź zaliczyłem z cienkim wynikiem, mogę nie iść z indeksem po wpis? Poza tym, czy jeśli za drugim podejściem zaliczę bardzo dobrze, to czy wcześniejsze zawalenie egzamu bierze się jakoś pod uwagę (wlicza się ono do średniej) ?
  • Anonim

1) musisz miec wpis nawet jak dostales z pierwszego terminu 2

2) i tu jest pytanie.... podobno do steypendium nie liczy sie sredniej z pierwszego terminu i drugiego (drugi termin jest brany pod uwage),

nie wiem jak to jest przy sredniej ogolnej (przy wyborze specjalizacji). jutro jak zdaze wadn do dziekanatu i sie dowiem, jak nie jut to pojut na 100%
  • Nati- niedobra kobieta :))

cos mi sie tu nie zgadza... na Pantoflu 2 osoby napisaly ze nie mamy obowiazku wpisu oceny z pierwszego terminu bez wzgledu na to czy jest to 2 czy wiecej... tzn jesli dostanie sie w pierszym terminie 2 a w drugim np 4 to sie wpisuje tylko 4...jesli natomiast chce sie poprawiac pozytywna ocene na wyzsza to otrzymuje sie do indeksu ocene z drugiego terminu nawet jesli jest nizsza od pierwotnej...sie zagmatwalam :P

prosze o wyjasnienie i w razie czego sprostowanie...
  • Anonim

na 100% musisz miec dwoje wpisana
  • Ideaa

szczerze, to dla mnie jest to powalone...
    po co mają wpisywać 2 do indexu, a potem mazać drugi raz ten sam przedmiot (czy jakkolwiek by tego nie nazwać) z drugą oceną???
    po to chyba jest rubryczka DATA w indexie żeby wpisać tę datę z której jest dana ocena...
    jesli data jest sprzed sesji poprawkowej to chyba logiczne że to ocena z pierwszego terminu, a jeśli data jest późniejsza, to znaczy że poprawka

wiec kto i jaki ma interes w tym, żeby wpisywać dodatkowe 2 do indexu :| ???
  • Tomi

"wiec kto i jaki ma interes w tym, żeby wpisywać dodatkowe 2 do indexu :| ???"

Jak nie wiadomo kto i dlaczego, to wiadomo, ze to... Nie, topic juz byl... ale nie moge sie powstrzymac... Wiec podpowiem, ze to zapewne lezy w interesie pewnego narodu, ktorego nazwa zaczyna sie na "ż"; )
    ewenetualnie moze to cyklisci??? albo czerwona burżuazja?
  • Anonim

Tomek, a Ty znów o swojej burżuazyjno-cyklistowskiej fiksacji; )

aż mi się złośliwość ciśnie, odnośnie wiarygodności niektórych pantoflowych informacji, ale się powstrzymam; ) i nie będę bruździć :)

dlaczego wpisują 2 z pierwszego terminu, a nie ocenę z drugiego przy dacie drugiego examu? to nie jest informacja sprawdzona, ale na mój gust, jak ktoś NIE PÓJDZie na pierwszy termin - bo nie może, choruje, ma inny egzamin, wyjechał itepe - to nie ma z niego oceny. A drugi termin jest jego pierwszym i jedynym. skąd by kobiety w dziekanacie miały wiedzieć, czy ktoś oblał pierwszy termin czy na nim nie był, jakby wpisu w indeksie nie było? 'na gębę' raczej nie uwierzą... wiem, że dwója w indeksie średnio fajnie wygląda, ale ja przeżyłam, inni przeżyli, zdarza się; )

rozpisałam się trochę , wybaczcie; )
  • Anonim

Panie w dziekanacie wiedza, bo maja wszystko w kompie i wszystko sprawdzaja.... i tu jest bol. tak to wyglada

pytanie tylko czy liczy sie srednia z 2 i poprawionego terminu czy liczy sie drugi termin
  • Marceli

na ogol jest to zrobione tak ze do sredniej licza sie oba terminy. czyli jak z pierwszego 2, z drugiego 2 i z komisa 3 to srednia neiwiuele ponad 2 :D przypadek extrymalny, ale znam ludzi na prawie ktorych srednia jest daleka od 3 i oscyluje w granicach 2,7 :D tyle ze tam stypendium anukapow echyba o 4.0 :)

zdziwilbym sie gdyby u nas do sredniej liczyl sie tylko wynik ostateczny. byloby to za bardzo prostudenckie. przeciez tzreba poniesc konsekwencje ujebania terminu. gdyby sie nie liczylo to pierwszy termin bylby jakby nieistotny, a istotny zapewne jest. mysle Kaju ze mozes zosbie oszczedzic chodzeni eod dziekanatu i pytanie o ten motyw:)

chciaz kto wie. dziwne rzezcy na naszym wydziale sie dzieja
    pozdrawiam 764
  • wojtoonio

jesli zas chodzi o moje doswiadczenia to wszystko zalezy od uczelni i konkretnego wydzialu,

na sghu np jest wersja prostudencka, czyli termin poprawki liczy sie ostatecznie (co wg mnie jest zalozeniem najbardziej slusznym, bo czlowiek nie zawsze ma szanse sie dobrze przygotowac do egzaminu, a chcialby inektore egzaminy przepchnac, bo nie ma sensu bycie srednim we wszystkim ale dobrym w tym co dla mnie wazne:)

jesli zas chodzi o uw to:
    1) TY marcellus wiesz jak jest na prawie, czyli liczy sie i z pierwszego i z drugiego (srednia)
    2)ja wiem jak jest np na MIM UW, i tam jest tak, ze drugi termin jest ostateczny (patrz SGH)

zatem nie uwazam pojscia do dziekanatu i wybadania tego problemu za zbedne:)

pozdro 300 2 400
  • Anonim

dzisiaj zajde do dziekanatu i sie dowiem
  • Anonim

niestety liczona jest srednia, wiec dupa blada i tyle

ona jest lixczona wszedzie! stypendium, srednia na koniec, srednia z obligatprow etc

no przykro mi
  • Anonim

Z tego co ja wiem , to czy ocena z pierwszego terminu zostanie wpisana czy nie zalezy tylko od dobrej woli prowadzacego :-)Niektorzy nawet nie wywieszaja wynikow i musisz po nie zglosic sie z indexem. Ale czesto jest tak ze wpisywana jest ocena z drugiego terminu.
  • Mind is a razorblade

kilka pytań:

- a jak to jest z fakultetami? jak poprawiam, to dostaję dwie oceny do indexu? bo wydaje mi się, że nie, ale mogę się mylić...

- czy jeśli jest wyznaczony termin poprawki z fakultetu, który wybitnie mi nie pasuje, to mogę iść się dogadać z prowadzącym, żeby poprawiać w innym terminie? albo inaczej... bo chodzi mi o konkretnego prowadzącego. :P mam na myśli Chruszczewskiego. myślicie, że gdybym poszła do niego i go poprosiła o coś takiego, to by się zgodził? ma ktoś może podobne doświadczenia?

- może to będzie głupie pytanie, ale zwątpiłam... jak to jest ze średnią? fakultety się wliczają, czy nie? liczą sie potem przy wyborze specjalizacji, czy nie?
  • Anonim

Co do Chruszczewskiego - rozmawialam z nim i mi pozwolił poprawiać się w innym terminie niż 14LUTY..:-) ale USTNIE.. w terminie dowolnym
    pozdr:-)
  • Mind is a razorblade

no no... już mi się to w międzyczasie obiło o uszy. i chyba się nawet zdecyduję. nic nie ryzykuję, a szkoda mi ferii na poprawianie.
    thx.
  • Emilia

Jeśli poprawiasz ocenę z fakultetu, to właściwie po to, żeby do indeksu i wszędzie indziej była wpisana ocena końcowa/druga/lepsza. I chyba większość własnie tak robi, tzn nie liczy oceny gorszej. Nawet u niektórych można poprawiać oceny inne niż 2 - 2, albo 4+ na 5; ))))

Co do terminu poprawek, to najlepiej próbować dogadać się z prowadzącym, z moich doświadczeń wynika, że większość idzie na rękę, ale trzeba zaliczać ustnie.

Jeśli chodzi o średnią, to do stypendium wliczają się wszystkie oceny, z fakultetów też. Na specjalizacje liczą się tylko oceny z obligatorów, prac rocznych i egzaminu z języka.

• aj_lajk_horses

Hej, czy złożenie indeksu w tydzień po sesji poprawkowej ma wpływ na ewentualne dostanie stypendium naukowego?? Na stronie w zarządzeniu z 2008 pisze, że nie ma to wpływu ale czy jest tak też teraz bo różne plotki chodzą...? baaaaaardzo proszę o odpowiedź bo jutro jest egzamin z języka a ja nie czuję się na siłach żeby iść :]

• aj_lajk_horses

już sama sobie odpowiedziałam

"OSTATECZNY TERMIN ODDAWANIA INDEKSÓW (nie tylko dla osób ubiegających się o stypendium naukowe):

17.09.2010 (piątek)

Osoby, które oddadzą indeks po tym terminie NIE BĘDĄ brane pod uwagę przy rozdzielaniu stypendium naukowego!

Pozdrawiamy,
    Komisja Stypendialna "

to z pantofla jakby ktoś też był zainteresowany

pozdrowienia :]
  • panna urszula

mam być moze glupie pytanie: czy niezaliczenie cwiczen skutkuje poprawka we wrzesniu, czy poprawianiem do skutku w sesji?
    i czy niezaliczenie cwiczen ze statystyki powoduje niedopuszczenie do egzaminu z wykladu?
  • 1
  • 2
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)