-
qla
Witam, jesli macie jakies info o mieszkaniach pokojach szukacie wspolokatorow lub chcecie sie ich pozbyc to podzielcie sie nimi tutaj. Kazdemu ,a mi juz napewno przydadza sie takie informacje.
Ja osobiscie szukam pokoju jak najtanszego z jak najlepszym dojazdem na stawki- jesli macie jakies oferty.. piszcie.
Pozdrawiam -
Marek B
Szukam mieszkania jak najtańszego z jak najlepszym dojazdem na stawki. I net chciałbym bardzo. -
blessing moment
szukam 2pokojowego mieszkania, z dobrym dojazdem na stawki, okolice woli, śródmieścia, żoliborza. -
-
Uka P.
-
Marek B
no co ty powiesz?
Chodzi o to, że jeśli zbierze się trochę osób to będą mogły wynajmować wspólnie. Jak nie patrzeć, dobrze mieszkać z kimś z wydziału, a najlepiej znajomym. Ponadto niektórzy, jak to mówią, zmieniają miejsce zamieszkania, mogą wtedy od razu dać cynk, gdzie i za ile. Podejrzewam że wszyscy mają świadomość ze trzeba szukać samemu a nie czekać na cud i że należy życie wziąć we własne ręce naprzeciw burzom i naporom prąc dumnie.
-
Uka P.
no co ty powiesz?
a nie przyszło ci do głowy, że jak jedno/któreś/dowolne z was znajdzie duże mieszkanie, to wtedy sobie dogrucha kogoś z wydziału, bo razem łatwiej?
Słowo klucz: inicjatywa. -
qla
ja jestem jednym z tych ktorzy licza na cud... tzn na inicjatywe innych osob :) wywialo mnie za ocean wracam w dopiero w pazdzierniku i jedyne co mam to zaklepane miejsce na Centralnym- wiec jesli ktos by mial wolny jeden pokoik to ja sie pisze- jako aport wnosze pokazna biblioteke - gluwnie psych spoleczna. -
Marek B
>Uka P. napisała:
>no co ty powiesz?
no właśnie dogrucha. za pomocą grona. -
mantra
Heh, ja też szukam mieszkania... Znalazłam już kilka fajnych ofert ale brakuje mi ludzi do dzielenia mieszkania... -
mantra
No to jak są jakieś 3 osoby szukające mieszkania to niech się odezwą to razem poszukamy:). We wtorek chcę oglądać mieszkania, a jedna z ofert jest naprawdę fajna... -
Floyd Rose
Ja niby szukam, ale chyba nie zasłużyłem sobie na nie, bo przejawiam za mało inicjatywy w tym zakresie... :P mam parę opcji, ale wątpię, by którakolwiek z nich naprawdę wypaliła... ot, takie palcem na wodzie pisane propozycje... ale kiedy przyjdzie co do czego, to zadowolę się akademikiem... -
twoja_droga
szukam mieszkania 3 pokojowego, pokoje rozkładowe, bez aneksu kuchennego, do 1500 zł plus liczniki, dla 3 studentów. najlepiej jak najbliżej kampusu. -
-
-
amee
hello!
a ja z kolei szukam kogoś do mieszkania, problem w tym, że od stawek nieco daleko (45min z jedna przesiadka):/, za to dobry dojazd do sgh-u, anglistyki, krakowskiego przedmiescia/centrum. 2pokoje, mieszkam z bratem i chcemy przygarnać jeszcze dwie osóbki. wszystko co potrzebne studentowi do szczęścia jest (tel,net,tv i wiele innych:-)). cicha i spokojna okolica.
i jak? ktoś chętny? a może jacyś znajomi np. z sghu? -
Najka
ja też szukam mieszkania i współlokatorki...chce wynająć mieszkanie 2 bądź 3 osobowe, zalezy ile osob sie zglosi...nie gryzę, miła jestem..:) studentka 1 roku. założyłam nawet oddzielny temat bo nie zauwazylam ze juz taki jest =p -
Nati- niedobra kobieta :))
Ogloszenie z pantofla:
POKÓJ DO WYNAJĘCIA
Miła starsza pani wynajmie pokój studentce bez nałogów.
Mieszkanie na Powiślu z łatwym dojazdem do centrum.
Cena 300zł miesięcznie.
Kontakt (22) 621-45-11
Pani Teresa
Polecam zagladac na pantofla od czasu do czasu bo tam tez pojawiaja sie ogloszenia :) -
Najka
na http://www.gumtree.pl tez jest sporo ofert -
mantra
Znalazłam dwa mieszkania, jakieś 15 minut pieszo od Wydziału Psychologii (ul. Stawki - tam tylko są wykłady?).
Jedno jest czteropokojowe (jeden salon, tak jakby przechodni, ale za to z TV) i biorą 2000 zł (czyli 500 zł na łebka i każdy ma własny pokój) +opłaty licznikowe. Nie wygląda jakoś zachwycająco (mam zdjęcia), ale jest duże, są plastikowe okna, balkon, dobrze wyposażone (AGD nowa pralka i lodówka, fajna kuchenka gazowa, woda z sieci czyli nie żadne bojlery czy na gaz), osobno WC i wanna. Są tam biurka, szafy, łóżka (ale do tych mam największe zastrzeżenia) - jednak za taką cenę to bym się skusiła. Okolica cicha, mieszkanie jasne.
Drugie jest trzypokojowe - dwa pokoje jednoosobowe i jeden dwuosobowy i biorą 1800 zł. Jak za to płacić to by trzeba było się zastanawiać bo jedna jedynka ma 6m2 a druga ma 9m2 więc jest aż 3m2 różnicy. Mieszkanie prezentuje się bardzo dobrze, nowe meble w kuchni, pomalowane ściany, ale gdzieniegdzie drewniane okna. Łazienka też w fajnym stanie. Wyposażenie oczywiście jest łóżka też fajne (w jedynkach dwuosobowe, w salonie kanapa rozkładana ale raczej nie do spania za bardzo). Okolica bardzo zielona, raczej niegłośna :)
W obydwu mieszkaniach byłam i dosyć fajni właściciele są. Pierwsze jest przez pośrednika, więc na początku trzeba zapłacić mu prowizję (jak już się będzie wynajmować), ale to wychodzi 250 zł na osobę jednorazowo (że tak powiem w błoto) i kaucja (2000 zł do zwrotu po zakończeniu wynajmu o ile nic nie będzie zmasakrowane :P).
Jednak jest podstawowy minus. Od kiedy to wynajmować? Podejrzewam że najpóźniej od września, bo potem może dużo ludzi się walnąć i nie będzie już nic do wynajęcia (zwłaszcza do tego drugiego, facet miał niezłą rotację jak byliśmy, ciągle ktoś przychodził oglądać albo dzwonił w tej sprawie...).
No, wypisałam się. Dlatego właśnie (patrz wyżej) jestem w kropce i nie wiem co robić. Niby znalazłam ludzi z innych wydziałów, ale lokacja tych dwóch mieszkań jest doskonała dla studentów psychologii.... -
twoja_droga
-
Magda
tez szukam mieszkania i ciągle nic, a czas ucieka... może jest jeszcze ktos kto nie ma gdzie mieszkac i szuka współlokatorki? niech mnie ktos przygarnie :P błagam :P