-
Uka P.
Temat prac magisterskich pojawił się na Pantoflu, ale pomyślałam, że tu mogłoby być wygodniej. Zachciało mi się wątku, w którym osoby, które planują się bronić w najbliższym czasie mogłyby się wymieniać informacjami, pocieszeniami i poklepywać się po plecach.
:-)
Ja piszę u Matczak i mam dopiero dwa rozdziały - metodę i opis wyników, a chciałabym się obronić w lipcu. A Wy?
:-D
Ocen z zajęć z pięciu [no, u mnie akurat więcej] lat jeszcze nie wklepałam w USOS.
I nie bardzo wiem, jak się rozwiązuje kwestię kwiatów przy okazji obrony - ile powinno być bukietów, komu i kiedy się je daje.
Załączam pozdrowienia dla tych co na finiszu.
:-) -
Tomi
ja u Kobylinskiej pisze. Wlasnie mam odebrac poprawki do teorii, zobaczymy ile tego bedzie.
tez sie bede staral obronic przed wakacjami.
Kurka, o co chodzi z tym usosem? musze cos odebrac, i cos gdzies wklepac, zdaje sie, tak? osochozzi?
a z kwiatami to jest ponoc tak (zona mi mowila, a jej jej kolezanka, ktorej to powiedzial kofta), ze bukietow powinno byc 3, z czego dla promotora najladniejszy. Po uslyszeniu oceny sie wychodzi, sie bierze kwiaty, sie wraca i sie daje:)
o! temat obrony misiem bardzo podoba;) -
Uka P.
>Tomi_tata Kubusia napisał
>Kurka, o co chodzi z tym usosem? musze cos odebrac, i cos
>gdzies wklepac, zdaje sie, tak? osochozzi?
Uhm. Musisz wypożyczyć swoje wszystkie karty egzaminacyjne z dziekanatu, skserować i oddać do dziekanatu i wziąć jeszcze stamtąd instrukcję [która napisana jest tak, żebyś przypadkiem za dużo nie zrozumiał].
Potem wchodzisz na stronę http://usosweb.dak.uw.edu.pl/ [która akuratnie nie działa... :-/ ] i postępować zgodnie z instrukcją.
Na pantoflu była dyskusja na ten temat jakiś czas temu i wyszło, że oni ciągle wprowadzają nazwy przedmiotów do systemu, więc żeby się nie spieszyć. Czas jest jakoś do któregoś czerwca, ale nie pamiętam - do połowy czy do końca.
-
-
Uka P.
Tomi i jak? Wyrobisz się przed wakacjami?
Ja - ku zdziwieniu własnemu i radości pani promotor - wyrobiłam się i mam termin obrony w połowie lipca.
Już gaciami trzęsę ze strachu, mimo że podobno nie ma przed czym.
*gulp* =-| -
Tomi
ehhh... niestety, szanse sa minimialne - byc moze uda sie 24., ale nie mam recenzenta. Najwazniejsze, ze juz napisana:)
Powodzenia! -
Uka P.
>Najwazniejsze, ze juz napisana:)
Fakt, od tego momentu to już ostatnia prosta.
I wzajemnie! :-)
-
władiii
luuudzie o czym wy tu mowicie, ja jeszcze nie mam wszystkich badan zrobionych, jakies zaliczenie na wrzesien jeszcze mam a moze nawet dwa, oceny do usosa jeszzce nie wklepane itd itp... i co na to powiecie?? -
Uka P.
Spoko, wszystko w swoim czasie :-D
Ja drugi rok robiłam przez 3 lata, więc teraz się ogarnęłam, bo widzę, że zmiany na wydziale nie idą w dobrym kierunku i czas się zmywać.
Ale to chyba będziesz musiał pisać podanie o przedłużenie... czegośtam... <LoL> w sensie terminu. -
władiii
No tak mi sie tez wydaje a nie wiesz czy za to nie bedzie trza placic:PP Bo w sumie nie chce mi sie doplacac do interesu:) 2 rok przez trzy lata hm hmmm...:) -
Uka P.
A nie wiem, ale chyba w regulaminie coś widziałam na ten temat. W każdym razie gdzieś na stronie wydziałowej.
A u kogo piszesz? -
władiii
-
Uka P.
O, wow! Czerniawska ma być przewodniczącym komisji na mojej obronie!!!
Powiedz coś więcej, bo "pech" chciał, że w ogóle nie miałam z nią zajęć i wiem tylko tyle, ile jest w jej opisie na stronie.
Jak się współpracuje? Wymagająca, czy wyrozumiała? Na ile wymaganie samodzielnego myślenia jest wprowadzane w praktykę? -
Uka P.
>Na ile wymaganie samodzielnego myślenia jest
>wprowadzane w praktykę?
Nie żebym miała coś przeciwko, ale to trochę ukierunkowuje sposób uczenia się przed obroną. :-D
-
-
władiii
Nooo generalnie jest fajna i strasznie bezposrednia:) samodzielne myslenie i wuszukiwanie materialow to generalnie podstawa u niej. Czesem cos mozna pozyczyc od niej, wymagajaca raczej jest ale magistrantow nie goni totez efekty jakie sa kazdy widzi:) ale w sumie z czasem przestala bo widziala jaki mamy zapal...w sumie spoko babka:) -
Tomi
a tak z czystej ciekawosci: czy ktos planuje pozostac na wydziale po obronie? a moze idzie na swps?
ciekawym, kto zamierza rozwijac sie naukowo:) -
Uka P.
A o sobie nic nie napisałeś! :-)
Ja planuję studia podyplomowe, ale raczej nie na naszym wydziale, bo to by było IMO bez sensu [z tego co widziałam, podyplomowe raczej nie wychodzą zakresem poza to, co jest w normalnym toku studiów].
Nie czuję się na siłach, jeśli chodzi o doktorat, chociaż może pomysł na temat by się znalazł.
W każdym razie nie wyobrażam sobie, że miałabym skończyć edukację na jednym dyplomie, niezależnie od tego, jak długa była moja droga do niego - a może właśnie dlatego, że była długa: tak się przyzwyczaiłam, że chodzę do jakiejś "szkoły", że nie umiem z tego zrezygnować. xD -
Tomi
no, mi moze cos sie po glowie telepie, ale najpierw małżowinę puszczę przodem, coby rozpoznala teren:-)
natomiast w sumie u nas jest jedna podyplomowka warta uwagi - psych transportu, po ktorej latwo sie dostaje uprawnienia marszalka wojewodztwa do badania kierowcow. W sumie mozna zarobic na tym.
na matematyce tez sa podyplomowki fajne:)
ale poki co, ja chce odpoczac z rok lub dwa, niech mi sie troche mozg zastanie:-)
-
Uka P.
>natomiast w sumie u nas jest jedna podyplomowka warta uwagi
>- psych transportu, po ktorej latwo sie dostaje uprawnienia
>marszalka wojewodztwa do badania kierowcow. W sumie mozna
>zarobic na tym.
Eeeermm... To ja mam podejście bardziej idealistyczne, bo chciałabym jeszcze żeby mnie interesowało to co robię...
>ale poki co, ja chce odpoczac z rok lub dwa, niech mi sie
>troche mozg zastanie:-)
Ale pamiętasz, że organ nieużywany zanika...?
;-D
-
Tomi
O! ja tez mam bardzo idealistyczne podejscie - mianowicie, interesuje i budzi we mnie pasje wszystko to, na czym mozna zarobic:>
zanika, nie zanika, na pewno musi odpoczac:)
-
Uka P.
>O! ja tez mam bardzo idealistyczne podejscie - mianowicie,
>interesuje i budzi we mnie pasje wszystko to, na czym mozna
>zarobic:>
Aaaach, to rozumiem. :-)
Prosty przykład różnic indywidualnych.
Ja niestety nie jestem w stanie wskrzesić u siebie takiego podejścia.
*sigh*