PSYCHOLOGIA UW [3629]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Konrad

Jak wszyscy (mam nadzieję) wiemy, nasz wydział realizuje projekt "Zawód psycholog: dostosowanie programów specjalizacji i staży dla studentów Psychologii UW do wymagań rynku pracy." Projekt ten jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej, co za tym idzie otrzymujemy (studenci wieczorowi) zwrot kasy za niektóre zajęcia.

Więcej tu - http://www.psych.uw.edu.pl/o_nas.ph...

U mnie w USOSie pojawiło się w płatnościach, w wpłatach nierozliczonych takie coś ---> udział w warsztatach w ramach POKL - 150 zł. To jest kwota, którą Unia miała mi zwrócić w tym semestrze, wiedziałem o tym już wcześniej od kierownika mojej specjalizacji. I teraz pytanie mam, czy wie ktoś może co z tym zrobić? Bo II ratę za czesne mam do zapłacenia 17 listopada, a więc całkiem niedługo. Ale moje "należności nierozliczone" pozostały bez zmian. Czy mogę (tak jak mogę w przypadku zniżki czesnego za bardzo dobre wyniki w nauce, o czym dziś się dowiedziałem) nie czekać aż dziekanat mi pomniejszy należność do zapłacenia, tylko od razu zapłacić te 150 zł mniej, umieszczając na blankiecie wpłaty stosowny komentarz, wyjaśniający z jakiej racji zapłaciłem mniej? Ktoś coś wie na ten temat?
  • Konrad

Widzę, że mój temat nie cieszy się dużą popularnością. Niemniej, może jednak kogoś to interesuje, więc - nie czekamy na zmianę "należności nierozliczonych" (taka zmiana nie nastąpi), sami sobie odejmujemy kasę, którą dostaliśmy od Unii, od terminowo najbliższej kwoty widniejącej w "należnościach nierozliczonych" i wpłacamy odpowiednio mniej (na blankiecie wpłaty nie trzeba umieszczać żadnego komentarza). Jeśli ktoś ma jakąś inną, procentową zniżkę czesnego - najpierw odejmujemy procenty od terminowo najbliższej kwoty do zapłacenia (oczywiście procenty w każdym przypadku wyliczamy z należności za cały semestr, czyli 3900 zł), a później, od otrzymanego wyniku, odejmujemy dofinansowanie unijne.
  • malgozrata

To ja tak trochę poza tematem spytam- zniżka czesnego przydzielona na podstawie średniej ocen jest przyznawana na rok czy na semestr?
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)