-
Ka
Złożyłam podanie o warunek 2 tyg temu i do tej pory nie zostało rozpatrzone. W Usosie pokazały mi się płatności oraz etap został automatycznie zaliczony. Czy w takim razie wszystko jest już jasne, jestem na kolejnym roku i nie muszę upominać się o rozpatrzenie podań w dziekanacie? Słyszałam, że to wszystko pokazuje się z dużym opóźnieniem.
Dzięki za odp. -
UnknownGirl
Jak masz już wrzucone płatności, i etap studiów zaliczony to znaczy, że podanie rozstało rozpatrzone pozytywnie. A odpowiedź może przyjdzie dziś, może za tydzień, a może w ogóle nie przyjść. Ja mam do tej pory 2 podania z II roku, na które do tej pory odpowiedź nie dotarła (IV rok), więc czekać na odpowiedź to ostatnia rzecz, jaką należy robić u nas na wydziale. Jak uśmiechniesz się ładnie do Pań z dziekanatu, to one mają magiczny zeszyt, w którym mają wpisane wszystkie podania, jakie ktoś złożył i jaka jest odpowiedź na nie i możesz zawsze przyjść i powiedzieć, że zależy Ci na czasie, że nie wiesz co robić, że odpowiedzi nadal nie ma i one wtedy sprawdzą w zeszycie i Ci powiedzą czy jest już rozpatrzone Twoje podanie i jaka jest odpowiedź. To tak na przyszłość oczywiście :) -
Ka
-
aniuspotwor
Skoro podanie o warunek jest rozpatrzone, to dlaczego nie mam pokazanych w "Płatnościach" dodatkowych opłat za wpis warunkowy ? Kiedy to trzeba im zapłacić ? i ILE ? -
-
UnknownGirl
Płatności też pojawią się dopiero, jak je Panie z dziekanatu ręcznie wrzucą do Usosa, więc muszą mieć na to czas. Więc to też może się opóźniać i przeciągać. Natomiast póki nie masz ich wrzuconych, to czas Ci nie leci i odsetki też nie, więc nie masz co się przejmować, a co jak co, ale o finansach na pewno nie zapomnieli i Ci je wcześniej czy później wrzucą :)
Ile, to zależy za co płacisz... Za wykład obligatoryjny 50zł, za ćwiczenia obligatoryjne 300zł, za pracę roczną chyba coś koło 300-450zł nie pamiętam już dokładnie, za niewystarczającą ilość punktów ECTS jeszcze jakąś inną kwotę. -
UnknownGirl
-
aniuspotwor
płacę za Poznawczą, czyli jak mówisz wychodzi 50 zł. i mam bez tego egzaminu 58 pktów ECTS. więc nie wiem ile mi doliczą za brakujące ...