PSYCHOLOGIA UW [3629]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Zbynio

Witam.
    Ostatnio na wydziale znajomy mówił mi o możliwości zrobienia 2 lat studiów w ciągu 1roku. Czy to w ogóle jest możliwe na naszym wydziale? A jeśli tak to jak to wygląda od str formalnej?
  • mantra

Ja słyszałam o takich co robili i w 3 lata; ) Strona formalna? Wyrobić odpowiednią ilość punktów, napisać wszystkie prace, zaliczyć praktyki i zajęcia specjalizacyjne i voila.
  • Zbynio

oo to dobra wiadomość :).
    Ale chodzi mi jeszcze o to czy potrzebna jest np. zgoda dziekana? jakies dobre uzasadnienie itp?
  • mantra

Nie wiem jak będzie z nowym usosem, bo w tych zapisach mieliśmy blokowane zapisy dla innych lat niż naszego roku... Ale generalnie - jak wyrobisz się ze wszystkim, to o zgodę można pytać jak będzie się miało dużą nadwyżkę; ) Poza tym mamy fajnego dziekana ds studenckihc i warto się z nim spotkać i pogadać.
  • Chimek

można też do niego napisać w sprawie odblokowania zapisów na obligatory dla wyższych lat.
  • malgozrata

oj moment. koleżanka robi teraz dwa lata w rok i możliwe, że za rok znów tak będzie robić. z tego co mi wiadomo, konieczne jest podanie do dziekana i jego zgoda na pisanie dwóch prac rocznych w tym samym roku- jeśli tak ci wypadnie, że chcesz robić razem 2 i 3 rok- to chyba najbardziej popularne. wszystko zależy od tego, które lata masz zamiar połączyć, przy seminarium magisterskim trochę się to komplikuje, nie wiem jak jest np z 3 i 4 rokiem naraz.
    poza pracą roczną i magisterską nie ma większych wymagań- zapisujesz się na obligatory, robisz 120 ECTS w rok, wyrabiasz wszystkie koszyki fakultatywne i wszyscy ci zazdroszczą;)
    radzę się dowiedzieć, czy masz przez to np. więcej możliwych warunków w jeden rok, regulamin którego rocznika będzie cię obowiązywał później i takie ciekawostki. jedno jest pewne- panie z dziekanatu zapamiętają w końcu jak się nazywasz:)
    w każdym razie, rozmowa z p. Draganem bardzo wskazana:)
  • Zbynio

Bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
    Mam jednak problem, bo prodziekan ds. studenckich jest od dzisiaj na urlopie, w takim razie nie zdążę z nim porozmawiać przed zamknięciem zapisów na 3 rok i na prace empiryczna! Wiecie moze czy istnieje możliwość późniejszego dołączenia do grup i znalezienia sobie tutora w późniejszym terminie?
  • Taka sobie jedna...

Jeżeli ktoś jest na płatnych studiach to niezależnie jak szybko uda mu się je skończyć to i tak musi zapłacić czesne za 5 lat studiów.

Powodzenia.
  • Zbynio

To jest oczywiste.
    Ale mimo wszystko nie wiem czy jest możliwośc dopisania się na zajęcia i seminarium po zamknięciu zapisów.
  • Taka sobie jedna...

Na pewno, za zgodą prodziekana, na tzw dziką kartę.
  • Asia Grzelak

Witam.
    Podpinam się pod temat, ponieważ mam podobny problem. Chciałabym zrobić 2 lata w rok, konkretnie chodzi mi o lata 4-5 (mam dużą nadwyżkę punktów z fakultetów, wyrobione wszystkie oguny itp; tak więc zostałyby mi do zaliczenia tylko zajęcia specjalizacyjne, plus oczywiście seminarium magisterskie - i tu również pojawia się pytanie czy tak w ogóle można, tj. czy seminarium nie musi obowiązkowo trwać 2 lata...). Czy dużym problemem jest zapisanie się na 4 roku na zajęcia specjalizacyjne dla roku piątego (konkretnie chodzi mi o specjalizację "Pomoc dzieciom i młodzieży z niepełnosprawnością")?
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)