-
żmija
mam pytanie - jak wygląda studiowanie bez specjalizacji? czy są jakieś obowiązkowe zajęcia, jak przy specjalizacjach? czy też robię sobie co chcę? i czy ktoś wie jak to wygląda już po studiach, jaka po tym może być praca? tylko nie mówcie, że po psychologi można robić wszystko, tyle to ja wiem;] chodzi mi chociaż mniej więcej o sprecyzowanie czy bardziej są szanse np. na pracę w reklamie czy pracę z dziećmi.
i jeszcze jedno - podobno kobylińska mówiła, że można być bez specjalizacji, a jak się zrobi wymagania do specjalizacji rozwój osobowości, to ona może to zaliczyć jako zrobienie specjalizacji. prawda to? robił tak ktoś? i da tak radę z innymi specjalizacjami? -
Konrad
>żmija napisała:
>i czy ktoś
>wie jak to wygląda już po studiach, jaka po tym może być
>praca?
Sprzedawca na stacji benzynowej :]
Ale jak masz znajomości i/lub wiesz co i jak to się wszędzie wkręcisz. -
.
>żmija napisała:
>i jeszcze jedno - podobno kobylińska mówiła, że można
>być bez specjalizacji, a jak się zrobi wymagania do
>specjalizacji rozwój osobowości, to ona może to zaliczyć
>jako zrobienie specjalizacji. prawda to? robił tak ktoś? i
>da tak radę z innymi specjalizacjami?
dostanie się na specjalizację gwarantuje Ci tylko pierwszeństwo przy zapisie na zajęcia z jej obszaru. o ile się nie mylę, to możesz zaliczyć którąkolwiek specjalizację bez zapisywania się na nią. niektóre mają niektóre zajęcia "zamknięte", więc teoretycznie niedostępne dla osób spoza specjalizacji, ale w praktyce wychodzi tak, że jakieś miejsca wolne zostają i jak ktoś się postara, to je zdobędzie.
na pytanie o pracę nie mam dla Ciebie nic poza tym, czego nie chcesz (czyli: wszystko!) i wspomnienie, że te nasze specjalizacje tak naprawdę to mało co w większości przypadków nam dają... -
żmija
a jak mam jakąś specjalizację to muszę pisać magisterkę związaną z tym tematem? -
-
Konrad
-
żmija
to mogę sobie iść na np. psych organizacji i pracy i pisac pracę o rozwoju człowieka?! toż to się kupy nie trzyma...niesamowite studia;) -
Konrad
-
.
>żmija napisała:
>to mogę sobie iść na np. psych organizacji i pracy i
>pisac pracę o rozwoju człowieka?! toż to się kupy nie
>trzyma...niesamowite studia;)
nie piszesz magisterki z psych. organizacji i pracy, tylko z psychologii, więc to nie jest moim zdaniem nic nadzwyczajnego; ]