PSYCHOLOGIA UW [3613]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Barbasia

W jakich przypadkach jest to możliwe? I co trzeba zrobić żeby to przeprowadzić? Napisać pewnie jakieś podanie - ale jakie, do kogo?
    Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na to pytanie, a z wiadomych względów zależy mi na czasie...;)
  • Paulina

>Barbasia napisała:
    >W jakich przypadkach jest to możliwe? I co trzeba zrobić
    >żeby to przeprowadzić? Napisać pewnie jakieś podanie -
    >ale jakie, do kogo?
    >Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na to pytanie, a z
    >wiadomych względów zależy mi na czasie...;)

jest to mozliwe jezeli nie jestes w stanie zdobyc wpisu, wysyłasz podanie przez usos, ze prosisz o przepisanie oceny z protokołu z powodu.... , oraz drukujesz to i zanosisz do dziekanatu.
  • Barbasia

Czy wystarczającym powodem jest to że byłam chora?
    Zanoszę to razem z indeksem, czy najpierw podanie, później indeks?
  • batonik

Podpisuję się pod tym pytaniem...
  • ஐˇmartusiaˇஐ

>Paulina napisała:
    >>Barbasia napisała:
    >>W jakich przypadkach jest to możliwe? I co trzeba zrobić
    >>żeby to przeprowadzić? Napisać pewnie jakieś podanie -
    >>ale jakie, do kogo?
    >>Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na to pytanie, a z
    >>wiadomych względów zależy mi na czasie...;)
    >
    >jest to mozliwe jezeli nie jestes w stanie zdobyc wpisu,
    >wysyłasz podanie przez usos, ze prosisz o przepisanie oceny
    >z protokołu z powodu.... , oraz drukujesz to i zanosisz do
    >dziekanatu.

A mi pani w dziekanacie powiedziala, ze akurat w tym semestrze nie ma takiej mozliwosci zeby przepisac oceny bo nie ma tych protokolow. Jedyne wyjscie to napisac podanie o przedluzenie terminu oddania indexu.
  • Tekla:)

ja tez dzisiaj bylam swiadkiem jak Pani w dziekanacie mowila ze nie przepisuja ocen z protokolu a co do podania o przedluzenie terminu oddania indeksu to o ile nei jest ono niczym powaznym umotywowane jak np zwolnienie lekarskie, szpital porod itp to dziekan nie przedluza tego terminu
  • Córka Czarnoksiężnika

a co zrobią osobie, która przyjdzie z głupa we wtorek z indeksem? :P jakie konkretnie czekają mnie konsekwencje?...
  • maja

Jeśli chodzi o przepisywanie oceny z protokołu, to jest taka możliwość, ale panie w dziekanacie rzadko z niej korzystają, ponieważ:
    1. Nie chcą rozpowszechniać wśród studentów informacji, że jest taka możliwość :]
    2. Żeby ocenę przepisać, najpierw musi BYĆ w protokole, a większość wykładowców nagminnie protokół olewa.

Co do udawania głupka to nie radzę i zanoszenia indeksu po terminie bez złożenia podania o przedłużenie - zgodnie z regulaminem grozi to skreśleniem z listy studentów.
  • maja

Miało być:
    Co do udawania głupka i zanoszenia indeksu po terminie bez złożenia podania o przedłużenie - to nie radzę.

o tak:)
  • Córka Czarnoksiężnika

wiem, ale nie mam czym umotywować takiego podania :P to jeszcze pytanie czysto praktyczne, bo różne wersje słyszę a informacje na stronie też potrafią zaskoczyć nieaktualnością: w piątek dziekanat jest otwarty?
  • Moniś

Co zrobić jeśli nie mam wpisu do indeksu, a moj wykladowca jest do 24 wrzesnia na urlopie? Z tego co slyszalam, indeksy trzeba oddac do 17 wrzesnia. Czy bez problemu moge spisac ocene z protokolu?
  • maja

teoretycznie tak, ale:
    1. ocena musi być w protokole ( a nie wszyscy wykładowcy go skrupulatnie uzupełniają),
    2. musisz trafić w dziekanacie na panią, która nie powie Ci, że to bezczelność tysiąclecia, że nie masz wpisu :)

niestety regulamin studiów nic nie mówi na temat przepisywania ocen z protokołu, ale nie jest to wielki problem - po prostu nie należy dać się spławić :]
  • Moniś

Aha :) czyli jeśli nie będzie tej oceny w protokole, to zostaję skreślona z listy studentów :) super.
  • maja

zawsze lepiej wcześniej sprawdzić w dziekanacie czy masz wpisaną ocenę do protokołu - jeśli nie możesz się dobijać do wykładowcy, żeby uzupełnił.
    tak to przynajmniej wszystko działało jak był HAL, teraz w USOSie może być inaczej...

nie sądzę, żeby zaraz chcieli Cię skreślać - wszystko zaliczyłaś, nie masz tylko jednego, głupiego wpisu.
    Pewnie panie w dziekanacie Cię tym postraszą, ale nie daj się; )
  • Nati- niedobra kobieta :))

Ja nie miałam wpisanej oceny i Panie z dziekanatu wpisały mi w indeks "brak oceny w protokole" i tyle... nikt nie dociekał i nikt mnie nie wywalił... wg. regulaminu należało mi się NK....
  • Bohema

Mnie dzisiaj zbyły i kazały zdobywać wszystkie wpisy do zielonej karty od nowa mimo że mam je w indeksie i w protokole więc dziś tył TEN dzień; )
  • Ka

Czyli jeśli nie ma się wpisu, ani oceny w protokole (2 w moim przypadku, nie podeszłam do egzaminu w pierwszym i w drugim terminie), to jest tak jak napisała Nati? Bo kompletnie nie wiem co mam zrobić. Wiem, że nie złapię wykładowcy na dyżurach i nie mogę napisać podania o przepisanie tej oceny z protokołu, bo jej nie ma tam :/
    Nie będzie problemu z prośbą o warunek?
  • Ptero

Zgodnie z obowiązującym zarządzeniem Dziekana na rok 2009/2010 ( http://psychologia.pl/files/o_studi...
    § 16 pkt 1. i 2.: "1. Student ma obowiązek złożyć indeks wraz z kartami egzaminacyjnymi najpóźniej w
    tydzień po zakończeniu sesji poprawkowej dla danego semestru.
    2. Indeks powinien zostać złożony w dziekanacie ze wszystkimi wpisami jakie obowiązują
    studenta. W indeksie i na karcie egzaminacyjnej powinny być wpisane w odpowiednie
    rubryki nazwiska prowadzących, tytuły i numery zajęć, niezależnie od tego, czy
    prowadzący wpisał ocenę."

Studenci nie odpowiadają za zawartość protokołów. Jeżeli nie ma w protokole Twojej oceny, to jest niedopatrzenie ze strony prowadzącego, a nie Twoje i to prowadzący powinien ponieść tego konsekwencje.

Ja bym na Twoim miejscu oddała indeks bez tej oceny i tyle. Powołaj się na to zarządzenie, określające szczegółowe warunki rozliczania indeksu.

:)
  • aniuspotwor

drodzy Gronowicze,
    co zrobić, jeśli nie mam wpisu z lektoratu języka angielskiego, a pani w dziekanacie, powiedziała że nie może mi tej oceny przepisać z protokołu ponieważ był on prowadzony przez Szkołę Języków Obcych, a nie przez nasz wydział, i że ona nie ma uprawnień do przepisania TEJ oceny ???
    Pani, która prowadziła te zajęcia kazała mi w tej sprawie zadzwonić dzisiaj, po czym dzwonię już od samego rana i nie odbiera telefonów.
    ( Dziekan przedłużył mi termin rozliczenia indeksu do jutra).

Czy da się jakoś ich ubłagać żeby wpisali mi w dziekanacie tą ocenę? czy to tylko takich kolejny foch dziekanatu pt "byle bym się sama jak najwięcej ulatała za tym wpisem" i pójdę jutro i wreszcie bez problemów oddam indeks i mi to wpiszą ??? : (
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)