-
Barbasia
W jakich przypadkach jest to możliwe? I co trzeba zrobić żeby to przeprowadzić? Napisać pewnie jakieś podanie - ale jakie, do kogo?
Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na to pytanie, a z wiadomych względów zależy mi na czasie...;) -
Paulina
>Barbasia napisała:
>W jakich przypadkach jest to możliwe? I co trzeba zrobić
>żeby to przeprowadzić? Napisać pewnie jakieś podanie -
>ale jakie, do kogo?
>Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na to pytanie, a z
>wiadomych względów zależy mi na czasie...;)
jest to mozliwe jezeli nie jestes w stanie zdobyc wpisu, wysyłasz podanie przez usos, ze prosisz o przepisanie oceny z protokołu z powodu.... , oraz drukujesz to i zanosisz do dziekanatu. -
Barbasia
Czy wystarczającym powodem jest to że byłam chora?
Zanoszę to razem z indeksem, czy najpierw podanie, później indeks? -
-
batonik
-
ஐˇmartusiaˇஐ
>Paulina napisała:
>>Barbasia napisała:
>>W jakich przypadkach jest to możliwe? I co trzeba zrobić
>>żeby to przeprowadzić? Napisać pewnie jakieś podanie -
>>ale jakie, do kogo?
>>Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na to pytanie, a z
>>wiadomych względów zależy mi na czasie...;)
>
>jest to mozliwe jezeli nie jestes w stanie zdobyc wpisu,
>wysyłasz podanie przez usos, ze prosisz o przepisanie oceny
>z protokołu z powodu.... , oraz drukujesz to i zanosisz do
>dziekanatu.
A mi pani w dziekanacie powiedziala, ze akurat w tym semestrze nie ma takiej mozliwosci zeby przepisac oceny bo nie ma tych protokolow. Jedyne wyjscie to napisac podanie o przedluzenie terminu oddania indexu. -
Tekla:)
ja tez dzisiaj bylam swiadkiem jak Pani w dziekanacie mowila ze nie przepisuja ocen z protokolu a co do podania o przedluzenie terminu oddania indeksu to o ile nei jest ono niczym powaznym umotywowane jak np zwolnienie lekarskie, szpital porod itp to dziekan nie przedluza tego terminu -
Córka Czarnoksiężnika
a co zrobią osobie, która przyjdzie z głupa we wtorek z indeksem? :P jakie konkretnie czekają mnie konsekwencje?... -
maja
Jeśli chodzi o przepisywanie oceny z protokołu, to jest taka możliwość, ale panie w dziekanacie rzadko z niej korzystają, ponieważ:
1. Nie chcą rozpowszechniać wśród studentów informacji, że jest taka możliwość :]
2. Żeby ocenę przepisać, najpierw musi BYĆ w protokole, a większość wykładowców nagminnie protokół olewa.
Co do udawania głupka to nie radzę i zanoszenia indeksu po terminie bez złożenia podania o przedłużenie - zgodnie z regulaminem grozi to skreśleniem z listy studentów. -
maja
Miało być:
Co do udawania głupka i zanoszenia indeksu po terminie bez złożenia podania o przedłużenie - to nie radzę.
o tak:) -
Córka Czarnoksiężnika
wiem, ale nie mam czym umotywować takiego podania :P to jeszcze pytanie czysto praktyczne, bo różne wersje słyszę a informacje na stronie też potrafią zaskoczyć nieaktualnością: w piątek dziekanat jest otwarty? -
Moniś
Co zrobić jeśli nie mam wpisu do indeksu, a moj wykladowca jest do 24 wrzesnia na urlopie? Z tego co slyszalam, indeksy trzeba oddac do 17 wrzesnia. Czy bez problemu moge spisac ocene z protokolu? -
maja
teoretycznie tak, ale:
1. ocena musi być w protokole ( a nie wszyscy wykładowcy go skrupulatnie uzupełniają),
2. musisz trafić w dziekanacie na panią, która nie powie Ci, że to bezczelność tysiąclecia, że nie masz wpisu :)
niestety regulamin studiów nic nie mówi na temat przepisywania ocen z protokołu, ale nie jest to wielki problem - po prostu nie należy dać się spławić :] -
Moniś
Aha :) czyli jeśli nie będzie tej oceny w protokole, to zostaję skreślona z listy studentów :) super. -
-
maja
zawsze lepiej wcześniej sprawdzić w dziekanacie czy masz wpisaną ocenę do protokołu - jeśli nie możesz się dobijać do wykładowcy, żeby uzupełnił.
tak to przynajmniej wszystko działało jak był HAL, teraz w USOSie może być inaczej...
nie sądzę, żeby zaraz chcieli Cię skreślać - wszystko zaliczyłaś, nie masz tylko jednego, głupiego wpisu.
Pewnie panie w dziekanacie Cię tym postraszą, ale nie daj się; ) -
Nati- niedobra kobieta :))
Ja nie miałam wpisanej oceny i Panie z dziekanatu wpisały mi w indeks "brak oceny w protokole" i tyle... nikt nie dociekał i nikt mnie nie wywalił... wg. regulaminu należało mi się NK.... -
Bohema
Mnie dzisiaj zbyły i kazały zdobywać wszystkie wpisy do zielonej karty od nowa mimo że mam je w indeksie i w protokole więc dziś tył TEN dzień; )
-
Ka
Czyli jeśli nie ma się wpisu, ani oceny w protokole (2 w moim przypadku, nie podeszłam do egzaminu w pierwszym i w drugim terminie), to jest tak jak napisała Nati? Bo kompletnie nie wiem co mam zrobić. Wiem, że nie złapię wykładowcy na dyżurach i nie mogę napisać podania o przepisanie tej oceny z protokołu, bo jej nie ma tam :/
Nie będzie problemu z prośbą o warunek? -
Ptero
Zgodnie z obowiązującym zarządzeniem Dziekana na rok 2009/2010 ( http://psychologia.pl/files/o_studi...
§ 16 pkt 1. i 2.: "1. Student ma obowiązek złożyć indeks wraz z kartami egzaminacyjnymi najpóźniej w
tydzień po zakończeniu sesji poprawkowej dla danego semestru.
2. Indeks powinien zostać złożony w dziekanacie ze wszystkimi wpisami jakie obowiązują
studenta. W indeksie i na karcie egzaminacyjnej powinny być wpisane w odpowiednie
rubryki nazwiska prowadzących, tytuły i numery zajęć, niezależnie od tego, czy
prowadzący wpisał ocenę."
Studenci nie odpowiadają za zawartość protokołów. Jeżeli nie ma w protokole Twojej oceny, to jest niedopatrzenie ze strony prowadzącego, a nie Twoje i to prowadzący powinien ponieść tego konsekwencje.
Ja bym na Twoim miejscu oddała indeks bez tej oceny i tyle. Powołaj się na to zarządzenie, określające szczegółowe warunki rozliczania indeksu.
:) -
aniuspotwor
drodzy Gronowicze,
co zrobić, jeśli nie mam wpisu z lektoratu języka angielskiego, a pani w dziekanacie, powiedziała że nie może mi tej oceny przepisać z protokołu ponieważ był on prowadzony przez Szkołę Języków Obcych, a nie przez nasz wydział, i że ona nie ma uprawnień do przepisania TEJ oceny ???
Pani, która prowadziła te zajęcia kazała mi w tej sprawie zadzwonić dzisiaj, po czym dzwonię już od samego rana i nie odbiera telefonów.
( Dziekan przedłużył mi termin rozliczenia indeksu do jutra).
Czy da się jakoś ich ubłagać żeby wpisali mi w dziekanacie tą ocenę? czy to tylko takich kolejny foch dziekanatu pt "byle bym się sama jak najwięcej ulatała za tym wpisem" i pójdę jutro i wreszcie bez problemów oddam indeks i mi to wpiszą ??? : (