PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • katarzyn rusiłowicz

PODBIJAM PYTANIE
  • Anonim

Były 3 tematy do wyboru. Nie pamietam dokładnie jak brzmiały, ale wyglądało to jakoś tak:

1. Pacjent otyły (w gabinecie psychologa)- ocena stanu somatycznego... i coś tam jeszcze

2. Choroby wirusowe- czego się boimy? (Chyba) jak zapobiegać itd.

3. Terapia klasyczna versus alternatywne; jak chronić pacjenta przed zagrożeniami płynącymi z terapii alternatywnych? tu też jeszcze jakieś uścislenie chyba było..

• Anonim

Małe uzupełnienie:

Temat 1. - "Otyły pacjent ...."
    Komentarz: większość z Państwa pisała nie na temat, wszyscy pominęli ocenę
    "biologiczną" - ważenie, obwód talii, i oczywiście interpretację wyników pomiarów! A
    tym samym nie będziecie wiedzieli z jakim pacjentem rozmawiacie, czy z otyłym, czy z
    nadwagą, czy z bulimią, a może z pacjentem wchodzącym w jadłowstręt! Niektórzy z
    Państwa powielają popularne "plotki" o hormonalnej otyłości. Oczywiście regulacja
    hormonalna istnieje i odgrywa rolę, ale nie tak i nie taką jak przeciętny człowiek
    sobie wyobraża. Moja rada to uzupełnić braki, gdyż będziecie robić krzywdę
    pacjentom!!!!!!!!!!!

Temat 2. "Wpływ chorób wirusowych ...."
    Komentarz: we wszystkich pracach brak przedstawienia relacji "psycholog społeczny a
    zagrożenie epidemią", szkoda, bo to pozycja zawodowa do wzięcia, póki co wakaty!

Temat 3. "Klasyczne metody terapii ...."
    Komentarz; najlepsze oceny, gdyż w Państwa tekstach było zdecydowanie więcej wiedzy
    niż w przedstawionych przez tych, którzy wybrali tematy 1. i 2. Natomiast nikt nie
    przedstawił problemu pacjentów prowadzonych przez psychologa i stsosujących
    najróżniejsze formy alternatywne! A jest tych pacjentów sporo. Pisaliście Państwo o
    relacjach z lek. med., a przecież Waszym kierunkiem jest psychologia. Pomyślcie o
    tym, tj. o tych wszystkich terapiach i pseudo-terapiach, kiedy po ukończeniu studiów
    znajdziecie się "oko w oko" z pacjentem.

Enjoy :)
  • katarzyn rusiłowicz

ja pier****
  • żmija

a to będzie śmiesznie jutro xD ubaw po pachy, jak myślę. ktoś w ogóle jutro pisze jeszcze???

• katarzyn rusiłowicz

yyy chyba ja; D
  • Anonim

Dzis:

1. Pacjent otyly w gabinecie pscyhologa - zakres oceny somatycznej i interpretacja.
    2. Zespol Munchhausen by proxy - kiedy podejrzenia i jaki postepowac?
    3. realizacja zasad bioetyki w gabinecie terapeuty
  • nati

czy te zajęcia można zaliczyć poprzez samą obecność czy tak czy siak trzeba pisać kolokwium? jak było w tym semestrze zimowym?
  • Zuzanna

up
  • Konrad

Tak jakby, będzie kolokwium.
  • Madzia

Kiedy jest to kolokwium? Na ostatnich zajęciach może?
  • kozka

czy obecność na tych zajęciach jest obowiązkowa? sprawdzana jest lista? i chyba najważniejsze, trudne zaliczenie?
    będę bardzo wdzięczna za wszelkie info
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)