PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Fragola :]

Mam pytanie do osób, które już miały tę wątpliwą przyjemność uczenia się statystyki na ćw. u p. Aranowskiej...

Jak jest?? :)

Generalnie ja po drugich zajęciach uważam, że niezła masakra... <tak, przyznaję się bez bicia - cyferki nie lubią mnie a ja ich...> :)

Jak wygląda kolokwium? My mamy mieć dwa...

Z czego się uczyć (skoro p. Aranowska mówi, że literatury "dobrej: do tego nie ma... ???)

I jak w ogóle, da się to przeżyć ? Czy mam sie powoli żegnać z wydziałem psychologii....?

Dziękuję z góry za info..

Pozdrawiam
  • ~..jaśmin..~

kazdy tak reaguje na poczatku nie martw sie !! :) Ja osobiście z prof. Aranowska zajęc nie miałam, ale za to z zazdrością przyglądałam się jak na egzaminie wszyscy jej studenci odpowiadając na jedno pytanie dostawali 5, 6 ... więc chyba się opłaca trochę pomęczyć.
    Najlepiej uczyć się z Fergusona, wszystko wyłożone łatwo i przystępnie. Zawsze też możesz posłużyć się slajdami z innych ćwiczeń, zawierają wszystkie najbardziej istotne info, np. slajdy Białaszka. W zeszłym roku zamieszczał je na http://www.psychologia.pl/wojtek, hasło: statystyka

powodzenia!
  • Barbasia

tylko fergusona nigdzie nie ma :(
  • ~..jaśmin..~

w bibliotece ! w naszej wydziałowej księgarni powinien być, a jak nie to można zamówić przez internet - empik.com
  • Anonim

Ja też jestem na tych ćwiczeniach i baaardzo się cieszę że właśnie na tych, bo prof. nawiązuje na wykładach do swoich ćwiczeń, a na ćwiczeniach do wykładów, no i przede wszystkim to prof. Aranowska będzie nas egzaminować, więc głowa do góry :) z książką jest faktycznie cienko - w księgarniach PWN-u powiedzieli mi że nakład jest wyczerpany, więc zostaje kserowanie, ale tak czy inaczej to myślę że damy radę jakoś :)
    Fragola - nie przejmuj się, ja też przeważnie siedzę na zajęciach jak zaczarowana i nie wiem o co chodzi, ale potem w domu albo sama to rozgryzam albo (to raczej częściej :P ) proszę mojego chłopaka o łopatologiczne włożenie mi tych treści do głowy :D i nawet nie wygląda to tak źle.
    Zawsze można zorganizować jakąś grupkę, żeby się spotykać już tak poza ćwiczeniami, i wzajemnie sobie pomagać.
    O samej pani prof. nie mogę powiedzieć złego słowa póki co, bo jest przemiła :D
    "to co, 5 minut zostało, króliczki...napiszemy kartkóweczkę ze skal czy policzymy jeszcze jeden iksik?"
    :D
  • J &J

Ja chodzilem do niej.
    Da sie przezyc, mimo, ze sa odpytywania itd.
    Bedziecie duzo lepiej zorientowani, czego oczekiwac na egzamie.
    I jak sie pokazecie z dobrej strony na cwiczeniach, to pewnie tez bedzie mialo znaczenie.

Warto pamietac o strategicznym wyborze terminu egzaminu.
  • Goś

co znaczy strategiczny?; P
  • J &J

najlepiej sie zapisac w pierwszych dniach.
    o godzinie jak najwczesniejszej albo kiedy prof. Aranowska jest po obiedzie <yes>
  • ~..jaśmin..~

sam początek. Egzamin trwa cały tydzień, najlepiej zapisać się na pierwszy dzień na najwcześniejszą godzinę. W kazdym razie zawsze na rano, albo po przerwie obiadowej, wtedy prof. Aranowska ma zdecydowanie najlepszy humor :)
  • ~..jaśmin..~

ja mam obecnie Fergusona na zbyciu, nie sprzedam ale pożyczyć na ten semestr mogę jeśli kogoś to satysfakcjonuje :)
  • Nuko

wiecie może jaki jest kodeks co wolno a czego nie wolno na egzaminie u Aranowskiej i jakie ma wymagania co do stroju?
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)