-
Sophia
Czy ma ktoś może do odxerowania testy z egzaminu z angielskiego na poziomie b2? -
Asiek:)
jak w praktyce wygląda egzamin ustny??? tak jak typowy FCE czy CAE??? i kiedy w ogóle zdaje się tą cześć???
Znalazłam gdzieś info, że po wynikach części pisemnej - czyli ustny łapie się na sesje zimową czy jest już w trakcie semestru letniego??? Planuje sobie ferie i nie chce się wkopać, póki jeszcze de facto nie muszę zdawać tego egzaminu -
Sunrise...
A czy jeśli studiuję anglistykę to mogę zdawać egzamin z angielskiego w ramach zaliczenia tego wymogu na psychologii? -
Nie słyszałam, żeby były jakies ograniczenia co do tego kto może zdawac angielski:) Wiec pewnie tak:) -
-
mistress
Ojj, ja bym sie zapytala w dziekanacie; -) Bo z tego co wiem, w ramach anglistyki nie mozesz angielskiego zdawac; -) A skoro musisz zaliczyc egz na obydwu kierunkach to moze byc tak, ze na psychologii zalicza Ci ze wzgledu na anglistyke, ale na anglistyce juz nie; -) -
Sunrise...
Na anglistyce też muszę zdać egzamin z angielskiego tylko że na C1, a do tego jeszcze drugi język na B2. :P -
zuza
no to chyba na psycho albo Ci ten angielski C1 zaliczą, albo ten drugi B2... -
Sunrise...
Chodzi o to, że na psychologii muszę B2 zdać w tym roku, a na anglistyce oba egzaminy dopiero w przyszłym. Nie czuję się aż tak na siłach, żeby już w tym roku podchodzić do B2 z drugiego języka, a angielski z pewnością pójdzie mi lepiej, jeśli jednak zdam go w przyszłym roku na C1. W tym roku w ramach psychologii za to chciałam zdawać angielski na B2. No i też się zastanawiam, czy można dwa razy zdawać egzamin z tego samego języka tylko na różnych poziomach. Nie mam nawet w sumie za bardzo pomysłu, gdzie zasięgnąć kompetentnych info na ten temat... -
Tusiak
A czy ktoś wie, czy nadal można sobie ocenę z certyfikatu przepisać? Bo B2, to FCE, tak? -
uznaj.a chyba dopiero CAE..wcześniej można było przepisać jeszcze FCE z dane na A, ale teraz już CHYBA nie
na pantoflu jest info,że na tablicy koło dziekanatu są aktualne zasady uznawania certyfikatów -
ag
Pytanie brzmi, czy w ogóle można zdawać dwa egzaminy z języka, jeśli jest się na dwóch kierunkach...Mam podobny problem, jestem na romanistyce i chciałam zdawać w tym roku francuski na psycho, a w przyszłym egzamin z innego języka. Pula żetonów na wszystko jest jedna, więc nie wiem, ewentualnie może można poprosić w sjo o dodatkowe żetony? Zbieram się z tym, żeby tam iść już od dawna, ale jakoś nie mogę się wybrać :D w każdym razie jak będę coś wiedziała, to dam znać tutaj. -
ale mamy przecież 2 żetony, czyli jest albo na poprawkę albo na 2 egzamin -
ag
-
Anonim
podaje strone na której są podane uznawane certyfikaty wraz z ocenami:
http://www.uw.edu.pl/strony/student... -
AgaDżaga
Hej, a można tak zrobić?:
Jest pwoiedziane, że trzeba zdać obowiązkowo egzamin z języka obcego - ALE - obcego dla kraju w którym się studiuje czy obcego dla siebie?
Przykład: Wyjeżdżasz sobie na erasmusa np do Francji i tam zdajesz egzamin z języka obcego - tam - polskiego? :) -
mistress
> Hej, a można tak zrobić?:
Jest pwoiedziane, że trzeba zdać obowiązkowo egzamin z języka obcego - ALE - obcego dla kraju w którym się studiuje czy obcego dla siebie?
Przykład: Wyjeżdżasz sobie na erasmusa np do Francji i tam zdajesz egzamin z języka obcego - tam - polskiego? :)
<lol2> ale wymyslilas :D:D No co Ty Aga, nie da sie tak; ) Musisz zdac jezyk inny niz polski na poziomie B2; ) -
Edytka
Zdawalam juz egzamin z angielskiego..
Byly pytania odnosnie formy egzaminu. Wiec tak: egzamin nie jest trudny. Po pisemnym za kilka dni sa umieszczone w internecie listy osob, ktore maja sie pojawic na egzaminie ustnym. Jesli nie ma cie na liscie, kiedy masz egzamin ustny, tzn ze nie zaliczylas/ es pisemnego:) Egzamin pisemny jest prawie taki sam, jak w tych testach co kraza po wydziale.. Tzn ma taka forme i podobne zadania. Natomiast egzamin ustny zalezy od tego na jakie osoby trafisz.. Ja trafilam akurat na bardzo sympatyczna pania i pana:) Na wstepie rozmowy z nimi, pytali mnie o moje studia, o to kim chce byc w przyszlosci, pytali o zajecia ktore mialam w indeksie wypisane.. Ogolnie byla to luzna rozmowa.. Dawali duzo czasu na zastanowienie.. A w drugiej czesci losuje sie kartke z tematem i dodatkowo jest tez krotka informcja o tym temacie. Trzeba sie do niego ustosunkowac i oczywiscie opowiedziec co sie przeczytalo.. Moga dodatkowo zadac pytania. Ja np. wylosowalam temat o kolczykowaniu ciala. I zadwali mi pytania typu: Czy podobaja mi sie kolczyki i tauaze u innych ludzi? Czy sama bym zrobilabym sobie kolczyka np w nosie itp... Ogolnie nie ma sie czego bac.. To jeden z pzyjemniejszych egzaminow:)
Jesli chodzi o to czy mozna zdawac egzamin z angielskiego jak sie studiuje dotatkowo anglistyke, odpowiedz brzmi nie. -
a czy egz ustne sa od razu po pisemnych?? tzn czy jeśli pisemny jest 30 stycznia to jest szansa ze ustny będzie jeszcze w sesji czy już może w następnym semestrze???? -
Anonim
egzaminy ustne zaczynają się chyba nie później niż po ok. tygodniu od pisemnych i trwają parę dni -
Sophia