-
Anonim
Może za bardzo wybiegam w przyszłość, ale byłby to dla mnie drugi kierunek, więc już teraz muszę poczynić pewne przygotowania:> Interesuje mnie przede wszystkim jaki był próg jeżeli chodzi o punkty w ostatnich latach. I może znajdzie się ktoś, kto udzieliłby mi odpowiedzi na kilka pytań na prv bo chyba szkoda zaśmiecać... Z góry dzięki -
---
Chyba 79 punktów na dzienne, brak progu na wieczorowe- każdy mógl iść. Możesz do mnie napisać na priv, ale odpiszę pewnie dopiero jutro wieczorem. -
Nati- niedobra kobieta :))
Wiele odpowiedzi znajdziesz pewnie w watku "Pytania przyszlych studentow"-wlasnie po to zostal on utworzony zeby z niego korzystac... -
Nati- niedobra kobieta :))
oooo... a gdzie sie podzial ten watek?? byl przeciez podklejony a teraz go nie ma :/ widac moderatorzy bardzo chca aby kandydaci zasmiecali to grono sterta watkow o rekrutacje.... -
-
Toha
>--- napisał
>brak progu na wieczorowe- każdy mógl iść.
To samo pisałeś, gdy ja zdawałam (jestem na I roku).
Ale sytuacja się co roku zmienia i ostatnio nie było już tak łatwo. Gdzieś na stronie wydziału był do ściągnięcia plik z numerami pesel i liczbą punktów wszystkich kandydatów. -
martyna
Nie wiem, czy istniał próg w tym roku, ale pamiętaj, że te listy nie są ostateczne. Nie wszyscy przyjęci się decydują na podjęcie studiów i w rezultacie listę uzupełnia się do ostatniej chwili (wykorzystując możliwość telefonicznego informowania o wolnych miejscach). -
:D KaaSSSeńka :D
kurcze 79 to dość wysoki próg.... Też zastanaiwam się nad drugim kierunkiem! A w ogole jak jest na psycho? Polecacie?! pozdraiwam -
Sarah Meagan
-
**Ninka**
jeśli mozna się dostać na wieczorowe z 40 punktami na 100 to naprawdę tak, jakby nie było progu... -
leci sobie w kulki
a wiecie coś o ludziach po IB? czy jest ktoś, kto zdawał na Psychologię po tym programie? jeśli tak, to czy dostał się na dzienne i z jakimi wynikami? -
---
Nie znam szczególów, ale w Polsce raczej uczelnie ludziom po IB krzywdy nie robią. -
Anonim
ja jestem obecnie na 2 roku i zdawałam międzynarodową. Czego chciałabyś się dowiedzieć? -
leci sobie w kulki
-
arlecia.
-
---
-
indianka
Próg był ok 72%
Dokładne informacje można znaleźć na stronie biura rekrutacji.
Na wieczorowe był jeszcze niższy niż 40.
Jak zwykle prawie 3000 osób ubiegało sie o przyjęcie na nasze studia.
Na studia równoległe jest też rekrutacja wewnętrzna. Średnia + rozmowa nt wybranej książki. -
Anonim
Drodzy Studeci dzienni, mam do Was pytanie dotyczące rozszerzonych matur. Mianowicie, czy aby dostać się na dzienne studia konieczne było zdanie matury rozszerzonej z wszystkich trzech przedmiotów (polski, język, wybrany przedmiot), czy też może wystarczyło punktów w przypadku zdawania matury podstawowej z jednego przedmiotu (reszta rozszerzone) na wysokim poziomie??? -
Toha
Zasady rekrutacji nie są tajemnicą.
Próg też nie.
Podstawowe działania matematyki tym bardziej.
Dwa przedmioty rozszerzone zdane na 90%
Jeden podstawowy na 90% * 7/10 = 63%
90 + 90 + 63 = 243
243/ 3 = 81.
Powodzenia w podstawianiu innych liczb :]
-
Robo
Troszeczkę wyprzedzam temat, ale mam pytanie.. Za dwa lata zmienia się matura - zdajemy obowiązkową matematykę. Moje pytanie brzmi - jak ta zmiana ma się do przyszłej rekrutacji na UW? Chodzi mi dokładniej o to jakie przedmioty najprawdopodobniej będzie trzeba zdawać rozszerzone.; ) Szukałem tej informacji i w sumie wcale nie jest tak łatwo.. -
Toha
Skoro nie ma tej informacji na stronie, to studenci (którzy się już dostali i raczej tego nie śledzą!) raczej też nie będą wiedzieć :]
Może telefon do dziekanatu?
Wiem, że w czasie rekrutacji w dziekanacie podawano numer do komisji rekrutacyjnej, która wszystko wiedziała, ale nie wiem jak teraz.