PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Moni

Czesc wszystkim.
    Pewnie taki watek gdzies juz byl ale nie chce mi sie przegladac tych wszystkich stron... Mam prosbe do starszych rocznikow o poleceniu jakiegos tutora do pracy z dziedziny psych spolecznej. Nie mam sprecyzowanego pomyslu wiec wolalabym kogos kto mi zaproponuje jakis temat... Bede bardzo wdzieczna za rade.
    Aha...i jeszcze pytanko: czy praca empiryczna musi byc tematycznie zgodna z teoretyczna? Z gory dzieki za odpowiedz.
    Pozdrawiam!
  • Anonim

hej,

przede wszystkim polecam:

http://www.psychologia.pl/dla_stude...

ranking zrobiony przez samorząd w ubiegłym roku. wejdź na poszczególne nazwiska i zobacz czym się zajmują. może znajdziesz kogoś kto Tobie podpasuje; )

jeżeli nie... niestety ja Tobie nikogo nie polecę, bo mój tutor nie zajmuje się psychologią społeczną, ale na pewno ludzie Ci pomogą.

Powodzenia; )

znajdź osobę i jak najszybciej się do Niej udaj i "zakleo" miejsce
  • Anonim

a praca teoretyczna w żaden sposób nie musi się wiązać z empiryczną, ale oczywiście może:)
  • Anonim

wlasnie kontynuujac wypowiedź Uli...

znam pare osób, które piszą teoretyczną, empiryczną na ten sam temat i jest to dla nich baza do magisterki.

ja tez mam zamiar tak zrobic co z tego wyniknie zobaczymy; )
    ale jak pojdzie dobrze to jeszcze jako piersza napisze na ten temat prace po Polsku :P
  • Moni

dzięki wielkie za pomoc:)
  • Anonim

jak właście ma wyglądać wpis od tutora w indeksie? ma napisać jakieś zal. czy cokolwiek? czy tylko podpis? no i jeszcze- czy za pracę roczną dostajemy jakieś punkty? Myślałam, że po 3 na semestr a moja konsola mówi, że nic.
  • maja

w rankingu niestety jest dosć mało osób.
    myślę ze najbardziej pomocne sa Wasze wypowiedzi o Waszych tutorach- jak sie współpracuję, ile wymagają, czy pomagają itd.
    wypowiedzcie się- na pewno to pomoże w podjęciu decyzji:)
    i jeszcze jedno- czy koniecznie moim tutorem musi byc osoba ktora zajmuje sie tematyka jaka porusze w pracy? czy niekoniecznie?
  • alheli

Tutorem nie musi być osoba zajmująca się daną tematyką - tu raczej chodzi o to, na co dany tutor się zgodzi. Są osoby, które pozwalają pisac o wszystkim, nawet o rzeczach na których sami się nie znają, a sa i tacy, którzy mają jakiś jeden ulubiony zakres i lęcą z nim przy każdym studencie. Najlepiej iśc do wybranego tutora, powiedzieć czym się interesujesz i zobaczyc czy mu się spodoba.
    Moim zdaniem lepiej jednak pisac o czymś czym sie tutor zajmuje, bo inaczej ciężko o jakąkolwiek pomoc.
  • Rysia

A do kiedy trzeba się zdecydować ?
    I czy samemu wymysla się temat czy raczej jest on narzucony z góry przez tutora?
    No i ile osób jeden tutor może mieć pod opieką?
    Czy jeśli nie wybierzesz tutora, to przydzielą Ci go losowo?

... już się w tym wszystkim gubię
  • alheli

> A do kiedy trzeba się zdecydować ?
    Dadzą znać, jakoś w maju chyba. Lepiej jednak dogadac się wcześniej, bo może brakowac miejsc u tych najbardziej obleganych.

> I czy samemu wymysla się temat czy raczej jest on narzucony z góry przez tutora?
    Rożnie.

> No i ile osób jeden tutor może mieć pod opieką?
    Różnie.

> Czy jeśli nie wybierzesz tutora, to przydzielą Ci go losowo?
    Raczej nie, trzeba szukać aż znajdzesz. A przynajmniej mi nic o praktykach losowania czy przydzielania "z urzędu" nie wiadomo.
  • Grażynka

jeżeli chcę pisać coś co jest związane z biologiczną czy Wojciech Białaszek jest normalnym tutorem, bo mówią że jak wykładowca i osoba jest spoko!???
  • Anonim

Białaszek nie prowadzi w przyszłym roku akademickim pracy rocznej.
  • Anonim

a ja mam taki problem, ze teraz jestem na pierwszym roku ale na rok 2007/2008 bede musiala wziac dziekanke i wlassnie nie wiem co mam zrobic z ta praca roczna i wyborem tutora, czy wybrac juz teraz, czy w czasie kiedy bede na dziekance? mial ktos kiedys taka sytuacje????
  • #oscurita#

czy pisał ktoś prace u dr hab. Barbary Tryjarskiej
    badź u dr Szymona Chrząstowskiego ?co na ich temat sądzicie?
    pozdrawiam!
  • Grażynka

Białaszek naprawdę nie zajmuję się tym w następnym roku...szkoda!...ok wtedy szukamy kogoś innego!....nie wiem właśnie z czego lepiej pisać pracę psych. biol. czy psychoter. i psycopat.? co sądzicie?
  • Anonim

Grażyna zależy od paru czynników....

zastanów się nad tym sama z czego byś chciała pisać, bo ludzie różne mają zainteresowania, ciężko więc doradzać...
  • Grażynka

Hej Kaja, dzięki :-)

wiesz mnie się podoba i to i to, w jakiej dziedzinie znajdę tutora na ten temat i pisać będę :-)
  • Nati- niedobra kobieta :))

>
    > wiesz mnie się podoba i to i to, w jakiej dziedzinie znajdę tutora na ten temat i pisać będę :-)

polecam jednak wymyslic jakies tematy z obu dziedzin i popytac potencjalnych tutorow czy zgodza sie poprowadzic prace roczna na taki temat... w ten sposob bedzie Ci latwiej znlazc kogos sensownego i przynajmniej bedziesz pisac na temat ktory Cie naprawde interesuje...to nie jest tak ze idziesz i ktos Ci odmawia i dowidzenia... jesli wykladowca odmawia wspolpracy to jest to zazwyczaj spowodowane tym ze nie ma juz miejsc albo nie odpowiada mu Twoj temat.... dlatego moim zdaniem lepiej cos wczesniej wymyslic a jak nie masz koncepcji to walic drzwiami i oknami jak najszybciej zaklepac sobie tutora poki ma wolne miejsca...

pzdr :)
    Nati
  • Grażynka

Wiesz Nati...z psychopat. i psycoter. chciałam poprosić Huberta Suszka, wysłałam jemy maila ale nie napisał mnie nic ...jutro ma dyżur ale na stronie pracowników napisano że muszą wcześniej umówić się z nim...ale jak jeżeli na maila nie odpowiada ...cóż jutro chyba wbiję się na dyżur bez umówienia na spotkanie...Myślałam o "Zmienność Ja pod wpływem... (i ten wpływ nie wymyślałam jeszcze"...a z psych. biol. "Wpływ zwierząt na psychikę człowieka w mieście"...z tym tematem myślałam iść do p. Białaszka, ale jak on sam mnie napisał "niestety nie prowadzi prac w następnym roku", ale nie powiedział z jakiego powodu :-(...zostałam sama...ale jeszcze jutro będzie wbijanie na dyżur Huberta :-)...banzai!
  • Nati- niedobra kobieta :))

Hubert jest spoko... wbijaj bez umawiania-napewno Cie przyjmie :)
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)