-
Anonim
Hej,
Tak sobie czytam, uczę się i robię te wszystkie różne rzeczy, które potocznie nazywa się nauką, ale...
Może ktoś bardziej kompetentny się wypowie, z czego właściwie najlepiej się uczyć, a co sobie odpuścić -- slajdy, wszystkie książki, czy tylko niektóre, itd? -
Anonim
podobno wnikliwa analiza slajdów jest niezbędna - przyda sie Jej tekst, cialdini..
podobno było dużo o atrubucji...
ktoś może coś dodać? -
Anonim
a Cialdiniego chciałem sobie odpuścić, bo wszędzie się pojawia i właściwie jest to takie 'pitu-pitu' z serii "Jak..., żeby...". -
-
..::Lucy::..
Z Cialdiniego wystarczy znać te techniki: drzwiami w twarz, stopa w drzwi, niskiej piłki...aronson jest bardzo przydatny, ale teraz to już możesz nie zdążyć przeczytać, za dużo informacji naraz...slajdy się przydają, ale są trochę ogólnikowe, wojciszke polecam... -
Anonim
na szczęście Aronsona przeczytałem... zobaczymy, co się stanie w tym roku -- jak to będzie wyglądać bez esejów :/ -
Anonim
jeżeli Srodowiskowa prowadzi takze Pani LEwicka i w srodowiskowej tez zniesiono esej... to kosztem tego egzamin wygladal nastepujaco: duzo pytan otwartych (czystej pamieciówy) - czyli wykuc, wymienic. Poza tym bardzo mala ilosc pytan testyowych.
sadze, że i na spolecznej mozemy sie spodziewac podobnej konstrukcji... mnie najbardziej orzerażają te opisowe; | -
Anonim
A nie wiesz może, w jaki sposób były punktowane odpowiedzi? Każda dobra to 1 punkt, czy wszystkie poprawne = 1 punkt? -
Na wykładzie Lewicka mówiła, że będą pytania testowe i trochę pół-otwartych...mam nadzieję, że moja wersja jest tą słuszną :) -
Anonim
-
Murder Ma$e
no ale na środowiskowej mówiła tak samo o ile pamietam a wyszło jak wyszło. mysle że będzie podobnie. ale to też troche dobrze bo na srodowiskową wystarczyły tylko slajdy. no oprócz tej drugiej karty ateńskiej chyba. -
Elmer
-
Nie byłam na wykładzie 5 - Teoria Tory Higginsa. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, o co chodzi z tymi kołami emocji, a trybami promowania/zapobiegania i co to jest motywacja homeostatyczna i heterostatyczna? Dopiero w 2 sem. mam Emocje i Motywacje, pewnie stąd moja niewiedza :(
-
Anonim
jeśli macie jakieś stare Charaktery w domu to poczytajcie artykuły ze społecznej, mi się bardzo przydało do eseju...a ogólnie Lewicka jest przyjazna studentom i egzamin wspominam całkiem miło! -
-
Elmer
-
Emilia
co, jest tylko test w tym roku?
Nie pamiętam za dobrze, ale faktycznie, były pytania zamknięte i kilka otwartych, gdzie trzeba było coś napisać, wymienić itd.
Uczcie się slajdów!!! Pamiętam, że było całkiem sporo pytań ze slajdów i żałowałam, że przeczytałam je tylko pobieżnie.
Powodzenia :))) -
Anonim
A co z nazwiskami? Warto je zapamiętywać, czy jednak bardziej pojęcia i inne takie?
-
Emilia
Hm szczerze mówiąc, to szczegółów już nie pamiętam... nie chcę wymyślać, czy były nazwiska czy nie, bo jakoś tak chyba wyparłam ten egzamin z pamięci; ) -
z tego co słyszałam to sporo nazwisk jest wymaganych :(
wiecie coś o Fiske? -
Anya
bedzie fajnie jak po egzaminie uda sie wypisac jak najwiecej pytan i wrzuci sie je tutaj :P zawsze przydadza sie na drugi termin :P -
Ba
poki pamietam jeszcze c-o-nie-c-o...
- krzywa strat a krzywa zyskow
- efekt autokinetyczny
- kto napisal pierwszy polsko podrecznik do psychologii spolecznej? (stanislaw baley)
- co to jest dyfernecjal semantyczny?
- na czym polega efekt lagodnosci? czym rozni sie od efektu aureli?