-
Nati- niedobra kobieta :))
Hej,
Mam kilka pytan dotyczacych tej specjalizacji. Czy da sie ja zrobic w jeden rok? Sprawdzialbym ale nie ma w tym roku podanych terminow w katalogu :/
Na pantoflu ktos pisal ze trzeba robic wszystkie zajecia wg harmonogramu specjalizacji...Czy sa jakies konsekwencje nie robinia zajec po kolei tak jak jest w planie?
Jak Wam w ogole podoba sie ta specjalizacja? Czy duzo jest zajec z referatami/prezentacjami? Jak zajecia i zaliczenia? Ciekawe, nudne, latwo czy trudno zaliczyc?
Jak wyglada staz na tej specjalizacji?
Z gory dzieki za odpowiedzi,
Nati
-
Pats
nuda! nuda! nuda!!
zaliczenia nawet ok, całkiem łatwe.
Ok koniec moich wypocin....
Kiedy jest koniec tego semestru i początek następnego??? -
Ola
eeeeeeej jak już temat jest na wierzchu, może ktoś wie czy Maison sprawdza obecność? -
-
Asia
Sprawdza, ale zdecydowanie nie systematycznie...:/ organizacyjnie jest trochę roztrzepana, wiec takie rzeczy nie są dla niej najważniejsze; ) czesto sprawdza np liste na koniec zajec, a na wykladach czesto daje liste zeby sie wpisac. Ja np czesto nie przychodzilam na zajecia o 16-17.30, wchodzilam dopiero o 17.45 i jakos nie mialam wiekszych problemow. Raz tylko chyba sie wkurzyla, bo sporo osob jednego dnia tak przyszlo i chyba miala jakies konsekwencje wyciagnac, ale chyba skonczylo sie na niczym; ). -
Ola
-
>Nati- niedobra kobieta :)) napisała:
>Hej,
>
>Mam kilka pytan dotyczacych tej specjalizacji. Czy da sie ja
>zrobic w jeden rok? Sprawdzialbym ale nie ma w tym roku
>podanych terminow w katalogu :/
>
>Na pantoflu ktos pisal ze trzeba robic wszystkie zajecia wg
>harmonogramu specjalizacji...Czy sa jakies konsekwencje nie
>robinia zajec po kolei tak jak jest w planie?
>
>Jak Wam w ogole podoba sie ta specjalizacja? Czy duzo jest
>zajec z referatami/prezentacjami? Jak zajecia i zaliczenia?
>Ciekawe, nudne, latwo czy trudno zaliczyc?
>
>Jak wyglada staz na tej specjalizacji?
>
>Z gory dzieki za odpowiedzi,
>Nati
>
>nuda! nuda! nuda!!
>zaliczenia nawet ok, całkiem łatwe.
Dzieki. Moze ktos cos wiecej jeszcze napisze? -
Asia
No pewnie kazdy ma swoja opinie - ja np uwazam ze zdecydowanie nie sa nudne w porownaniu do no zajec ze specjalizacji Organizacji i Pracy (fuj!).
Moze 1szy rok jest troche bardziej teoretyczny i przez to bardziej nudnawy (np. totalnie przegadane zajecia z Przybyszewskim) ale za to 3ci i 4ty semestr daja w kosc 2oma bardzo fajnymi ale mega obciazajacymi zajeciami (Jakościowe ze Styśko i Projekcyjne u Maison) - prowadzi się na nich od poczatku do konca projekt badania jakościowego (na pierwszych fokusami,dla prawdziwego klienta(!), a na drugich metoda IDI) - by the way polecam zrobienie wszystkiego, zeby tych zajec nie robic równolegle, w jednym semestrze,bo mozna sie zabic :/.
Wiec jest to super sprawa, jesli ktos widzialby sie w przyszlosci w badaniach marketingowych - mozna naprawde poczuc o co chodzi.
No i ja np uwazam ze Maison ma super wiedze i w wiekszosci przypadkow potrafi ja fajnie przekazac; )
Co do zajec stazowych to nie mam pojecia, bo u nas to jeszcze nie obowiazuje - podejrzewam, ze beda zalatwiac cos w agencjach badawczych. -
Dzieki Asiu, ja wlasnie jestem an Organizacji i Pracy i teraz zastanawiam sie sie nad ekonomiczna, tyle ze mam na to tylko rok :/ trudno... zrobie tylko kilka przedmiotow z ekonomicznej o ile mnie laskawie przyjma.... -
Kamila
Wiem, że jestem na I roku i nie mam się jeszcze co przejmować specjalizacją, ale coś mnie tknęło i poszukałam sobie trochę o tym co mnie czeka. I trochę się przestraszyłam tego zastrzeżenia: "Wymagania: Średnia arytmetyczna ocen z przedmiotów obligatoryjnych (pierwsze dwa lata studiów).
20 miejsc (po połowie przeznaczanych dla studentów wieczorowych i dziennych)
Zwykle liczba chętnych kilkakrotnie przewyższa liczbę miejsc."
Gdzieś może jest napisane jaką mniej więcej średnią trzeba mieć, żeby dostać się na tą specjalizację? I czy liczą się przedmioty obligatoryjne przewidziane w planie dla pierwszego i drugiego roku czy te, które faktycznie zrobię przez pierwsze dwa lata? (bo np. zamierzam zrobić historię filozofii przed 3 rokiem). Orientuje się może ktoś czy specjalizację można zacząć przed 4 rokiem, jeśli wyrobi się wszystkie obowiązkowe wymogi dla pierwszych 3 lat? (bo np. na drugim roku będę na dziekance i jak wrócę z niej to znów będę miała wpis na drugi rok, więc specjalizację robiłabym teoretycznie na 3) Robił ktoś tak?
-
emilka
NEGOCJACJE DR WĄSOWICZ KIRYŁO WAŻNE!!!!!!!!!!!
W ten weekend zajęcia zostają odwołane!!!!
Informacja prosto od dr Wąsowicz więc pewna.
Przekażcie komu możecie, bo nie mam do nikogo z grupy numeru tel., a lepiej żeby jak najmniej osób pocałowało jutro klamkę.
-
Emilka
>Kamila napisała:
>Wiem, że jestem na I roku i nie mam się jeszcze co
>przejmować specjalizacją, ale coś mnie tknęło i
>poszukałam sobie trochę o tym co mnie czeka. I trochę
>się przestraszyłam tego zastrzeżenia: "Wymagania:
>Średnia arytmetyczna ocen z przedmiotów obligatoryjnych
>(pierwsze dwa lata studiów).
>20 miejsc (po połowie przeznaczanych dla studentów
>wieczorowych i dziennych)
>Zwykle liczba chętnych kilkakrotnie przewyższa liczbę
>miejsc."
>Gdzieś może jest napisane jaką mniej więcej średnią
>trzeba mieć, żeby dostać się na tą specjalizację?
ponawiam pytanie :) -
Jeśli jest tylko 20 miejsc to chyba proste i logiczne jest to, że nie ma średniej od której jest się przyjętym na specjalizację... dostaje się 20 osób z najlepszą średnią... czyż nie?? -
---
Trzeba mieć wysoką średnią. Są różnice w zależności od tego czy studiujesz dziennie czy wieczorowo, ale generalnie poniżej 4,3-4,5 to chyba szans na dostanie się nie ma (oczywiście to osobom z wieczorowych łatwiej się dostać). -
-
Emilka