PSYCHOLOGIA UW [3613]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Lidia

Był ktoś może na spotkaniu informacyjnym o tej specjalizacji? Może moglibyście podzielić się tym, co się działo i czy mówiono coś ciekawego?
  • Sylwia

spotkanie prowadziła dr Rakowska... czy muszę dodawać, że mam poczucie straconego czasu? nie padło nic, czego nie byłoby na stronie, ale każdy dostał to wydrukowane :)
  • tibia

a ile jest mijesc...i na jakiej zasadzie funkcjonuje ta lista rezerwowa?:)
  • nut

miejsc jest 12 dla dziennych, 12 dla wieczorowych, a na liście rezerwowej znajdzie się cała reszta, która się zapisze;) rezerwowa daje tyle, że jeśli ktoś z przyjętych w którymś momencie zrezygnuje (albo wyjedzie, weźmie dziekankę itp.) to można wskoczyć na jego miejsce np. na zajęcia dostępne tylko dla osób ze specjalizacji
  • mara

Jeżeli jest się na liście rezerwowej to jest się zaraz po tych ze specjalizacji w zapisach na zajęcia otwarte (czyli prawie wszystkie potrzebne do zaliczenia psychoterapii), ale chyba z nimi raczej nie ma problemu.

Są jeszcze dwa ćwiczenia (psychiatria i psychoterapia w AOP-ie), które trzeba zaliczyć, żeby skończyć specjalizację, ale jest na nich tylko 24 miejsc (12+12). Wtedy, jeśli ktoś zrezygnuje z miejsca, można wskoczyć na jego miejsce. Oczywiście lista rezerwowa jest ustalana wg. średniej i taka też jest kolejność wskakiwania na te miejsca.
    Tyle zrozumiałam.
  • Anonim

Napiszecie, na co się zapisaliście :)? Albo co na 100% jest obowiązkowe na 4tym roku? Ja się zapisałam na 07, 10, 11, 12, 13.
  • Anna

Jaka średnia z obligatorów w ubiegłych latach umożliwiała dostanie się na psychoterapię?
  • Konrad

Jak byłem na 1 roku, to słyszałem od starszych coś że 4.6 dla dziennych, 4.2 dla wieczorowych.
    Ale to było 2 lata temu więc coś się mogło zmienić w międzyczasie. Wtedy to była przednajbardziej oblegana specjalizacja, ostatnio ponoć trochę spadła w hierarchi "oblegalności".

Za 2-3 miesiące będę mógł powiedzieć czy moja średnia 4.33 starczyła.
  • Anna

Dzięki Konrad. Napisz, czy się dostałeś.
  • samosiowata

Czyli na specjalizacje jesteśmy przyjmowani na podstawie średniej z obligatorów z 3 pierwszych lat, tak? Wiecie która jest najbardziej a ktora najmniej oblegana i jakie średnie trzeba mieć żeby sie na nie dostać?:)
  • Martex- Cyganskie Dziecko

czy juz wiecie kiedy sa zapisy na te specjalizacje? nie chce nic przegapic. jestem za garnica i jestem hm... zielona jak szypiorek, jesli o daty chodzi:)
  • Konrad

>Martex- Cyganskie Dziecko napisała:
    >czy juz wiecie kiedy sa zapisy na te specjalizacje?

Jakoś w maju.

>samosiowata napisała:
    >Czyli na specjalizacje jesteśmy przyjmowani na podstawie
    >średniej z obligatorów z 3 pierwszych lat, tak?

Z 2 pierwszych lat i semestru zimowego trzeciego roku.

>Wiecie
    >która jest najbardziej a ktora najmniej oblegana i jakie
    >średnie trzeba mieć żeby sie na nie dostać?:)

Progi i wariancja zmieniają się co roku. Oblegalność także. Możemy jedynie spekulować.
  • Anna

Z tego co wiem, już jest po pierwszej turze zapisów. Z jakimi średnimi dostaliście się na psychoterapię?
  • Mrs. Stench

a liczy się tylko z obligatorów i prac, prawda? 4,57 byłam 6ta na liście studentów dziennych.
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)