PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • *)(* Asia *)(*

Hej mam kilka pytań dotyczących rekrutacji, bo trochę gubię się w tym wszystkim.
    Zdaję na dzienne i piszę test predyspozycji, ale jeśli się nie dostanę to chcę iść na wieczorowe. Więc czy musze od razu teraz równocześnie zgłosić się również na wieczorowe? i zapłacić za oba? a drugie pytanie to jak wygląda ta rozmowa kwalifikacyjna na wieczorowych, czy muszę znać świetnie wszystkie książki podane w spisie? czy może wybieram tylko jedną? na stronce jest napisane, że Sposób kwalifikacji: punktowana rozmowa kwalifikacyjna, dotycząca przeczytanej przez kandydata lektury". a jeśli tak to która z tych lektur jest najlepsza?
    Dzięki za rozwianie moich wątpliwości.
  • STZ

... no i znowu sie zaczyna ...
  • *)(* Asia *)(*

Przepraszam, wiem, że na tym forum było mnóstwo wątków na ten temat wszystko przeczytałam i nadal mam pytania.
  • Anonim

zadzwon do dziekanatu i tam spytaj o to. sadzisz ze ktos jeszcze pamieta egzaminy na studia? takie rzeczy to sie wypiera po godzinie imho:P
  • Żyłek

Wydaje mi się, że ktoś z wieczorowych powinien pamiętać jak to wyglądało, natomiast skoro użyto liczby pojedynczej, to znaczy, że tylko z jednej lektury.

Z tych wymienionych dla was książek znam tylko parę. Strejlaua raczej odradzam, jeśli on sam to pisał, bo to trudny język w sumie, aczkolwiek konkretnie tej książki w łapkach nie miałem.

Przyjemne w czytaniu standardowo są lektury amerykańskie, czyli Buss i Aronson, z którymi pewnie się spotkasz już podczas studiów.

Mózg Grienfielda - zgaduje, że to coś dla ludzi lubiących taplać się w neuronach przysadkach mózgowych i innych paskudztwach.

Brauner(a?), Kościelskiej i Tomasello nie znam zupełnie.

Grzesiuk i Tryrajska to dwie panie od nas, więc miło by było :) aczkolwiek nie wiem czy to one są w komisji. Książka pewnie jest trochę o psychoterapii, jak ktoś lubi - to proszę bardzo :)

Wiem, że mogłem to napisać na priv'a, ale może jeszcze komuś się to przyda. To co napisałem warto też zweryfikować u innych studenciaków, bo głowy za to nie oddam :)

pozdrawiam
  • *)(* Asia *)(*

Dzięki wielkie za KONKRETNE rady.
  • over and out

jesli dobrze pamietam, to kiedys bylo tak, ze egzamy byly rozsuniete w czasie. sadze, ze ich organizatorzy maja swiadomosc, ze czesc osob, ktorym sie nie powiodlo na egzamie na dzienne zechce sprobowac z wieczorowymi -- i odpowiednio wbudowuja to w harmonogram. zdaje sie rowniez, ze wysoka pozycja w wynikach dziennego jest jakims tam atutem na egzamie wieczorowym. ale musze zaznaczyc, ze juz dawno zupelnie nie mialem kontaktu z tymi sprawami, wiec wszystko moze byc przeterminowane. byc moze faktycznie warto zadzwonic do dziekanatu (albo w ogole wybrac sie osobiscie) i dowiedziec wszystkiego.
  • ..::Lucy::..

ja sie doczytalam, ze tylko na dzienne sie zapisujemy, a na wieczorowe potem sie przechodzi z listy, ale z tym IRK-iem jest takie zamieszanie ze nic nie wiadomo...
  • *)(* Asia *)(*

Black Angel, widzę, że mamy podobne problemy, gdzie to wyczytałaś? przygotowujesz się jakoś do testu predyspozycji? A IRK jest strasznie nieprecyzyjny

zgadzam sie, IRK to najwieksza dezinformacja...

znalazłam takie testy wyd. Plus przygotowujace do egzaminu predyspozycji, ale tam jest i psychologia, i prawo i socjologia... ale z braku czegos innego, to kupuje...
  • *)(* Asia *)(*

No ja też już zamówiłam przez internet te testy bo nie widze nic konkretnego, poza tym muszę poszukać tych książek na wieczorowe, chociaż ciągle mam nadzieję, że jednak dostanę się na dzienne. Black Angel a na co jeszcze składasz papiery?

na anglistyke, italianistyke i informatyke...
    a Ty?
  • *)(* Asia *)(*

No ja jeszcze na dziennikarstwo na uksw, ale ty to masz dopiero szerokie zainteresowania.

jezyki obce generalnie =) a na mturce zdawalam matme, wiec informatyka...
  • *)(* Asia *)(*

A co najbardziej chciałabyś studiować? Ja wiem, że tylko i wyłącznie psychologie więc mam duży stres że się nie dostane, ale jak nie to pewnie bliżej zainteresuje sie SWPS chociaż ceny są kosmiczne.
  • fumo

myslalem ze to jest grono studentow psychologii, a nie gadki szmatki jakie studia wybrac, moze zalozcie cos w stylu "co po studiach?"
  • MegaEgo

ej no, bez przesady, jak ktos zastanawia się nad studiowaniem psychologii, to szukając info w gronie skieruje do tego forum pierwsze kroki - miejsce jest odpowiednie
  • Anonim

z jednej strony rozumiem te potrzebe informacji (mnie w czasie mojej matury wlasnie jej zabraklo), z drugiej wydaje mi sie, ze kolega fumo ma racje :)

zawsze mozna przeczytac inne watki (w sumie od tego powinno sie zaczac) albo napisac do kogos na priva. to drugie w swietle badan Latane i Darleya jest nawet calkiem niezlym pomyslem :) a juz na pewno bedzie inny odzew, liczniejszy powinien byc przynajmniej.
  • Anonim

Nie popisuja sie znajomoscia LiD, za kilka dni juz i tak zapomnisz:)
  • Al

Ale dostała piąteczkę, skubaniec mały... To już niech sie popisuje tym Latane...
  • 1
  • 2
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)