-
.
nie powiedziałam, że łatwy, ale nam najłatwiej dostępny (do informatyków, poproszę płytę, dziękuję, dowidzenia), bo są jeszcze inne programy statystyczne w końcu; ]
oddać pracę w lipcu można wtedy, kiedy opóźnienie wynika z winy tutora i wtedy nie ma żadnych konsekwencji.
niestety, podanie można było złożyć do 18 czerwca - taką datę słyszałam jak do tej pory od wszystkich osób zainteresowanych, no ale na tym wydziale nigdy niczego nie można być pewnym na 100%; ] -
Sunshine
Pytanie: jeżeli porównuję średnie dwóch grup niezależnych (1 grupa osób chorych i 1 grupa osób zdrowych; badam pewną cechę u obu grup; cel: wykazać, że grupa 1-a będzie miała wyższy wynik od grupy 2-ej) czy do pracy rocznej wystarczy zastosować tylko t-Studenta? Czy jeszcze coś do tego? W SPSSie operujemy wynikami przeliczonymi (np.: skala w stenach) czy surowymi?
Proszę uprzejmie o odpowiedź!!! -
Dominika
Czy wiecie może jak ma być opisana płyta z praca która oddajemy do dziekanatu? Czy ma być tam: moje imię, nazwisko nr indeksu, tytuł pracy, rodzaj (empiryczna) i nazwisko tutora? Czy coś jeszcze, a może coś mam pominąć z tych rzeczy? -
Konrad
>Sunshine napisała:
>Pytanie: jeżeli porównuję średnie dwóch grup
>niezależnych (1 grupa osób chorych i 1 grupa osób
>zdrowych; badam pewną cechę u obu grup; cel: wykazać, że
>grupa 1-a będzie miała wyższy wynik od grupy 2-ej) czy do
>pracy rocznej wystarczy zastosować tylko t-Studenta?
Jak chcesz być bardzo dokładna to możesz sprawdzić czy spełnione są założenia dla testu t (skale, liczebność grup, normalność rozkładu w grupach, wariancje w grupach) i jeśli nie będą spełnione, to wtedy nie robić testu t dla prób niezależnych, tylko skorzystać z jego nieparametrycznego odpowiednika, czyli dla 2 prób niezależnych to chyba będzie test U Manna-Whitney'a albo słabszy test mediany. Ale możesz też tego nie sprawdzać i w ciemno robić test t, tak robi 99% osób, więc raczej nikt się o to do Ciebie nie przyczepi.
>W SPSSie operujemy wynikami przeliczonymi (np.: skala w stenach) czy surowymi?
I tymi i tymi, w zależności od potrzeb. -
-
Sunshine
Konradzie, jesteś ... =))))) Serdecznie Tobie dziękuję =) Ulżyło mi... fuffff.. =) -
-->Szatynka<--
hej, a jeśli nie mam żadnej poprawki, to razem z pracą muszę też indeks złożyć do piątku? -
aniuspotwor
Wiecie może kto ma jeszcze miejsca wolne na Pracę Roczną Teoretyczną ? -
katarzyn rusiłowicz
>-->Szatynka<-- napisała:
>hej, a jeśli nie mam żadnej poprawki, to razem z pracą
>muszę też indeks złożyć do piątku?
no wlasnie juz nawet do dziekana pisalam z tym pytaniem i nadal nie wiem; / to jest powalone, w uchwale nie zmienili tego przepisu ( ze mozna zlozyc w poprawkowej, nawet jak nie masz poprawek), ale prace roczna rozliczasz do 27! to jak oni to sprawdzą...? -
enkusia
chyba chodzi o to że wpisywanie ocen w usosie "zamyka się " 27.06, może o to chodzi z tym magicznym terminem?pozdro -
-->Szatynka<--
ja słyszałam, że do 10 lipca mają być oceny w usosie, a prace można oddawać z indeksem, czyli nawet we wrześniu...ale nie jestem tego pewna...ktoś wie coś nowego? -
Anonim
jak ma wyglądać płyta z pracą roczną, którą mamy złożyć w dziekanacie? mam na myśli takie szczegóły jak: rodzaj płyty (CD-R, CD-RW, inna?...), sposób jej opisania (imię, nazwisko, nr indeksu, tytuł pracy...?), format pliku (pdf, word?...). -
Konrad
Jak ja swoją płytę dałem w zeszłym roku, to była to płyta CD-R i plik był zapisany w Wordzie. Nie pamiętam jak dokładnie podpisałem płytę, imię nazwisko i numer albumu tam na pewno wpisałem, w każdym razie pamiętam, że pani z dziekanatu, która ją ode mnie odebrała, powiedziała że trzeba tam było coś jeszcze napisać, co rzekłszy pochwyciła w dłoń jakiegoś mazaka i sama dopisała co trzeba.
Chyba trzeba jeszcze napisać rok studiów, tryb studiów i napisać, czy to teoretyczna, czy empiryczna.
Na pewno nie pisałem (ani mi nie dopisała) tytułu pracy, zresztą był on na tyle długi, że raczej by się nie zmieścił. -
Asiula
Ja mam pytanie odnośnie zapisów na prace roczne na nadchodzący rok akademicki - niby się zapisałam na prace roczną, wpisałam tam wszystko co trzeba na stronie rejestracji itd, ale nie mam nadal (mimo, ze zrobiłam to już dawno dawno) nigdzie informacji, że na prace roczną jestem zapisana. Czy wszyscy tak mają? Czy może tylko mi coś przy rejestracji nie wyszło? -
Konrad
Tak, wszyscy tak mają. Kiedyś się włamywaliśmy do HALa i teraz za karę mamy USOSa, z jego migracją/synchronizacją danych, wyrzucaniem ze wszystkich zajęć jeszcze w turze zapisów, selekcją na ćwiczenia obligatoryjne i brakiem jakiegokolwiek potwierdzenia zapisania się na seminarium roczne/magisterskie. A kto wie jakie jeszcze kwiatki pojawią się z czasem. Masochiści z pewnością zacierają ręce z uciechy ale "the greatest happiness for the greatest number" to to nie jest. -
Sunshine
Czy ktoś posiada pewną informację, jak to jest z tym oddawaniem prac? Czy do 27-go ma być wstawiony stopień głównie, czy pracę też musimy dzisiaj złożyć? Dzisiaj jest ostatni dzień... juto, pojutrze - dziekanat nie czynny... -
.
pani w dziekanacie powiedziała, że płytę oddajemy z indeksem, a indeks mamy oddać najpóźniej tydzień po sesji poprawkowej. czyli o stopień chodzi. -
Sunshine
-
mantra
>Konrad napisał
>Tak, wszyscy tak mają. Kiedyś się włamywaliśmy do HALa
>i teraz za karę mamy USOSa, z jego
>migracją/synchronizacją danych, wyrzucaniem ze wszystkich
>zajęć jeszcze w turze zapisów, selekcją na ćwiczenia
>obligatoryjne i brakiem jakiegokolwiek potwierdzenia
>zapisania się na seminarium roczne/magisterskie. A kto wie
>jakie jeszcze kwiatki pojawią się z czasem. Masochiści z
>pewnością zacierają ręce z uciechy ale "the greatest
>happiness for the greatest number" to to nie jest.
oj tam, oj tam - przynajmniej jest usosownia i można tam zgłaszać nasze uwagi dot. działania usosweba :) będzie tylko lepiej :) oby tylko nie poblokowali możliwości zapisywania się na obligatory starszych lat... -
Hej, przeprowadzam obecnie badanie do pracy empirycznej. Badam postrzeganie osób należących do grupy LGB (lesbijek, gejów oraz osób biseksualnych). Będę wdzięczny za pomoc - wypełnienie ankiety zajmuje kilka minut.
http://www.ebadania.pl/74919b4898bd...
Uwaga! Badanie jest skierowane do dwóch grup osób: studentów psychologii na UW i studentów prawa na UW. Osoby nienależące do żadnej z tych grup proszę o niewypełnianie ankiety.
Dziękuję za pomoc!