Psychologia [9030]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Cześć

jestem zerem jeśli chodzi o psychologię. Nie studiuję, ani nie mam do czynienia z tym zagadnieniem w jakiejkolwiek formie - dlatego potrzebuję pomocy.

Czy ktoś może mi polecić tekst angielskie/ polski na temat tego, jak wygląd wpływa na sposób postrzegania nas przez innych. Np: gdzieś tam kiedyś przeczytałem, że możesz mieć średnie ubranie, ALE jeśli masz "ładne: buty to ludzie patrzą na Ciebie w bardziej przychylny sposób.

Potrzebuję spojrzeć na to pod kątem rozmów o pracę, spotkań biznesowych i wszystkich pochodnych. jeśli natomiast ma ktoś materiał związany bardziej z takimi normalnymi relacjami międzyludzkimi i jak wygląd na nie może wpłynąć - również skorzystam.

Z góry dzięki.
  • X/Apis

• X/Apis

• Anonim

Heh, niektórzy mówią, że ludzi poznaje się po paznokciach i dlatego trzeba o nie dbać. No i jest sobie dziewczyna, ma idealnie wypielęgnowane, bez defektów można by powiedzieć. Powiem, faktycznie, ludzi można ocenić po paznokciach. Jeśli ktoś ma tak wypielęgnowane paznokcie jak ona, to pewnie nic nie robi tylko siedzi przed lustrem. Więc coś istotnego już o niej wiem;)
  • Anonim

a jeśli ma na palcach zgrubienia, to prawdopodobnie gra na gitarze
  • Weltschmerz

>Zosios napisała:
    >Heh, niektórzy mówią, że ludzi poznaje się po
    >paznokciach i dlatego trzeba o nie dbać. No i jest sobie
    >dziewczyna, ma idealnie wypielęgnowane, bez defektów
    >można by powiedzieć. Powiem, faktycznie, ludzi można
    >ocenić po paznokciach. Jeśli ktoś ma tak wypielęgnowane
    >paznokcie jak ona, to pewnie nic nie robi tylko siedzi przed
    >lustrem. Więc coś istotnego już o niej wiem;)

dbanie o paznokcie nie wymaga chyba siedzenia przed lustrem... :P
| |

Psychologia (od gr. psyche = dusza, i logos = słowo, myśl, rozumowanie) jest nauką zajmującą s...

Fotki

Miejsca grona (1)