-
Ze wzgledu na spora ilosc tego typu tematow, a jak latwo idzie sie domyslec w okresie maturalnym pojawi sie ich jeszcze wiecej, proponuje pisac tylko w tym temacie, pozostale posty o uczelnie beda kasowane.
Polecam tez czytanie wypowiedzi innych w tym temacie, bo nie ma sensu pisac ciagle tego samego.. -
Romu$
Jakie uczelnie polecacie , interesuja mnie studia prywatne lub zaoczne. -
-
Romu$
-
-
Prywatne, zarowno dzienne jak i zaoczne:
http://vizja.net
I SWPS ale nie znam strony, wpisz w googlach :)
Jeszcze jedna jakas jest, ale to juz Ci mam nadzieje reszta dobrych ludzi udzieli odpowiedzi. -
em
http://www.swps.edu.pl
jaki jest poziom na WSFiZ? chodzi mi o psychologie, bo zauważyłam,że jest prawie o połowe taniej niż na SWPS i na WSFiZ jest psychologia sądowa, o której marze. -
Anonim
Większość wykładowców na WSFiZ jest z Uniwersytetu Warszawskiego.
SZCZERZE POLECAM TĘ UCZELNIĘ!!
Podoba mi się tu, pomimo paru mankamentów organizacyjnych.
Ogólnie jest ok :) -
em
-
em
-
Hala K-W już :)
nie odpowiem na pytanie w czym jest lepsza...
dostać się jest łatwo, ale utrzymać trudniej... mój rocznik liczył na początku 3000 osób - teraz jest 600 a to dopiero 3 rok; )
POLECAM :) -
em
jeżeli zarobie pieniązki przez wakacje na 1 rok i na wynajecie mieszkanka, to od października wawa wita :] pod warunkiem, że sie dostane jeszcze :> a bardzo bym chciała... -
OSA
Jak taki żart:
Przychodzi kobieta do urzędu pracy i mówi:
-Przepraszam, czy znajdzie się jakaś praca dla mojego męża?
-A jakie mąż ma wykształcenie?
-No....Jest budowlańcem....murarzem.
-Doskolnale! Murarz potrzebny - 4000zł miesięcznie, ubezpieczenie...
-O!!! Nie! On to wyda na kobiety! Za dużo!
- No to pomocnik murarza - 2000zł miesięcznie.
- Przepije! Może cos tak koło 700zł?
- Oj..nie, nie prosze Pani! Do tego to trzeba mieć studia skończone.
I do tego dąży Polska. Niektórzy zupełnie sie nie nadają, by iśc na studia. A jednak mówi się, ze teraz bez wyższego wykształcenia nic nie można. Tylko ciekawe co będzie jak wszyscy będą mieli ukończone studia i nikt nie bedzie chciał chodników układać, ulic sprzątać, domów budować... nie potrzebnie się tak wszystkich "zmusza" do studiów. Wiele osób powinno robić zupełnie coś innego...A nie udawać !
-
spec
a co to ma do tematu?
kto studiuje jak go stac na to albo stac go na wysilek to ok.
studia nie sa miara intelektu i nie beda.
daja wiedze czasem, ale nie zawsze.
daja poczucie pracodawacy ze ktos ma pojecie o tym co robi.
daja innym ludziom poczucie ze ta osoba moze byc inteligenta(tylko powinno to moze byc wywalone ze zdania tak naprawde w rzezywistosci)
bez niektorych studiow wogole nie da sie pracowac w zawodzie.
niektorzy koncza i robia co innego.
niekotrzy nie koncza i nie klada kafelkow.
generalnie tak to wyglada.
wiec protest w sensie "A nie udawac!" co tu jest do udawania?
jak ktos ma tyle samozaparcia zeby je zaczynac i skonczyc i pozniej pracowac to ok, ja nie mialem..
to taka dygresja w odpowiedzi na dygresje.
a na temat to studiowac tam gdzie Ci dobrze, wygodnie, latwo i tam gdzie czujesz ze mozesz cos sie dowiedziec.
a najwazniejsze to uwielbiac co studiujesz. (i tu wtedy jest niewazny w ogole poziom:D)
-
Anonim
a jak jest z systemem zaocznym na WSFiZ, a czy sa egzaminy wstepne do tej szkoly? -
nie ma - wpłaca się wpisowe, i haruje potem przez 4 semestry żeby sie utrzymać... potem jest lżej
80% nie zdaje psychofizjologii - I semestr
60% nie zalicza Wprowadzenia do psychologii - II semestr
potem jeszcze następuje kilka "niespodzianek" w postaci bajecznych egzaminów, ale przecież można też bez żadnych poprawek dojechać do końca; ) -
spec
-
Anonim
Polecam WSFiZ. Wykladowcy Z UW, ciekawe specjalizacje do wyboru, polowe tansza niz SWPS. Z tym ze ta druga szkola ma certyfikat najlepszej w Polsce - ale zaznaczyc trzeba ze istnieje o wiele dluzej niz WSFiZ. -
Anonim
a jak ktoś jest bardzo słaby z polskiego to ma jakieś szanse na dostanie sie na psychologie? -
-
OSA
>spec napisał
>a co to ma do tematu?
>
Temat jest: czy warto studniowac. Z analizy tego co napisałam, można wydedukować, ze uważam, ze warto, ale nie dla każdego. Mam nadzieję, żę już zrozumiełeś, co miałam na myśli. Czy może użyc prostszych słów? :)
(A piernik do wiatraka ma MĄKĘ) :)