Psychologia [9030]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Соларис

Ze wzgledu na spora ilosc tego typu tematow, a jak latwo idzie sie domyslec w okresie maturalnym pojawi sie ich jeszcze wiecej, proponuje pisac tylko w tym temacie, pozostale posty o uczelnie beda kasowane.
    Polecam tez czytanie wypowiedzi innych w tym temacie, bo nie ma sensu pisac ciagle tego samego..
  • Romu$

Jakie uczelnie polecacie , interesuja mnie studia prywatne lub zaoczne.
  • Соларис

Miasto moze jakies podaj? :)
  • Romu$

Warszawa :D
  • Соларис

Prywatne, zarowno dzienne jak i zaoczne:

http://vizja.net

I SWPS ale nie znam strony, wpisz w googlach :)
    Jeszcze jedna jakas jest, ale to juz Ci mam nadzieje reszta dobrych ludzi udzieli odpowiedzi.
  • em

http://www.swps.edu.pl
    jaki jest poziom na WSFiZ? chodzi mi o psychologie, bo zauważyłam,że jest prawie o połowe taniej niż na SWPS i na WSFiZ jest psychologia sądowa, o której marze.
  • Anonim

Większość wykładowców na WSFiZ jest z Uniwersytetu Warszawskiego.
    SZCZERZE POLECAM TĘ UCZELNIĘ!!
    Podoba mi się tu, pomimo paru mankamentów organizacyjnych.
    Ogólnie jest ok :)
  • em

jest może pod jakimś kątem lepsza od SWPS?
  • em

aaa i jeszcze jedno. trudno sie dostać na WSFiZ?
  • Hala K-W już :)

nie odpowiem na pytanie w czym jest lepsza...

dostać się jest łatwo, ale utrzymać trudniej... mój rocznik liczył na początku 3000 osób - teraz jest 600 a to dopiero 3 rok; )

POLECAM :)
  • em

jeżeli zarobie pieniązki przez wakacje na 1 rok i na wynajecie mieszkanka, to od października wawa wita :] pod warunkiem, że sie dostane jeszcze :> a bardzo bym chciała...
  • OSA

Jak taki żart:
    Przychodzi kobieta do urzędu pracy i mówi:
    -Przepraszam, czy znajdzie się jakaś praca dla mojego męża?
    -A jakie mąż ma wykształcenie?
    -No....Jest budowlańcem....murarzem.
    -Doskolnale! Murarz potrzebny - 4000zł miesięcznie, ubezpieczenie...
    -O!!! Nie! On to wyda na kobiety! Za dużo!
    - No to pomocnik murarza - 2000zł miesięcznie.
    - Przepije! Może cos tak koło 700zł?
    - Oj..nie, nie prosze Pani! Do tego to trzeba mieć studia skończone.

I do tego dąży Polska. Niektórzy zupełnie sie nie nadają, by iśc na studia. A jednak mówi się, ze teraz bez wyższego wykształcenia nic nie można. Tylko ciekawe co będzie jak wszyscy będą mieli ukończone studia i nikt nie bedzie chciał chodników układać, ulic sprzątać, domów budować... nie potrzebnie się tak wszystkich "zmusza" do studiów. Wiele osób powinno robić zupełnie coś innego...A nie udawać !
  • spec

a co to ma do tematu?

kto studiuje jak go stac na to albo stac go na wysilek to ok.
    studia nie sa miara intelektu i nie beda.
    daja wiedze czasem, ale nie zawsze.
    daja poczucie pracodawacy ze ktos ma pojecie o tym co robi.
    daja innym ludziom poczucie ze ta osoba moze byc inteligenta(tylko powinno to moze byc wywalone ze zdania tak naprawde w rzezywistosci)
    bez niektorych studiow wogole nie da sie pracowac w zawodzie.
    niektorzy koncza i robia co innego.
    niekotrzy nie koncza i nie klada kafelkow.
    generalnie tak to wyglada.
    wiec protest w sensie "A nie udawac!" co tu jest do udawania?
    jak ktos ma tyle samozaparcia zeby je zaczynac i skonczyc i pozniej pracowac to ok, ja nie mialem..
    to taka dygresja w odpowiedzi na dygresje.

a na temat to studiowac tam gdzie Ci dobrze, wygodnie, latwo i tam gdzie czujesz ze mozesz cos sie dowiedziec.
    a najwazniejsze to uwielbiac co studiujesz. (i tu wtedy jest niewazny w ogole poziom:D)

• Anonim

a jak jest z systemem zaocznym na WSFiZ, a czy sa egzaminy wstepne do tej szkoly?

nie ma - wpłaca się wpisowe, i haruje potem przez 4 semestry żeby sie utrzymać... potem jest lżej
    80% nie zdaje psychofizjologii - I semestr
    60% nie zalicza Wprowadzenia do psychologii - II semestr

potem jeszcze następuje kilka "niespodzianek" w postaci bajecznych egzaminów, ale przecież można też bez żadnych poprawek dojechać do końca; )
  • spec

masakra really :P
  • Anonim

Polecam WSFiZ. Wykladowcy Z UW, ciekawe specjalizacje do wyboru, polowe tansza niz SWPS. Z tym ze ta druga szkola ma certyfikat najlepszej w Polsce - ale zaznaczyc trzeba ze istnieje o wiele dluzej niz WSFiZ.
  • Anonim

a jak ktoś jest bardzo słaby z polskiego to ma jakieś szanse na dostanie sie na psychologie?

a że spytam wprost: co ma piernik do wiatraka?
  • OSA

>spec napisał
    >a co to ma do tematu?
    >
    Temat jest: czy warto studniowac. Z analizy tego co napisałam, można wydedukować, ze uważam, ze warto, ale nie dla każdego. Mam nadzieję, żę już zrozumiełeś, co miałam na myśli. Czy może użyc prostszych słów? :)

(A piernik do wiatraka ma MĄKĘ) :)

| |

Psychologia (od gr. psyche = dusza, i logos = słowo, myśl, rozumowanie) jest nauką zajmującą s...

Fotki

Miejsca grona (1)