-
Anonim
z pewnej rozmowy:
"...a jak będzie ciekawy temat na Psychologii... na pewno zabiorę w nim głos. słowo! na razie dla mnie to grono z psychologią społeczną mało ma wspólnego... ale może ja się mylę? może ja mam pojęcie bardzo akademicko-naukowe o psychologii, a wiekszość gronowiczów podchodzi do tematu od strony "psychologa ulicy"... "
Powiedzcie mi... jak to w końcu jest i na ile w gronie "Pscyhologia społeczna" poruszane są tematy związane z p.s. a na ile są to tematy, którymi zajmuje się p.s.
Chyba jednak nazwa tematu minęła się z jej założeniem...
Jak dla mnie to w rzeczywistości rozmwiacie tutaj o życiu codziennym. O wielu różnych dziwnych sprawach, które są dopiero interpretowane przez psychologów jako zjawiska i są wówczas wyjaśniane...
No to jak to z tym jest?... -
AniaD
zgadzam się z przedmówcą;-))
wynika to chyba z tego, że kazdy usiłuje być takim domorosłym zdroworozsądkowym psychologiem/socjologiem. może nawet nie tematy, ale wygłaszane opinie... no coż, pozostawiają wiele do życzenia.
Przypomina mi sie od razu przypadek mojego kolegi, który w cv stwierdził, że interesuje sie psychologią. zapytałam go czy wie, co to jest kompulsywność. nie wiedział. więc pytam czy wie co to projekcja. nie wie. no to może chociaż deprecjacja??? tego też nie wiedział.
gadać byle gadac można zawsze i wszędzie. postarajmy sie o to, zeby na tym gronie być bliżej własciwego tematu.
Drakkar: a ja ze swojej srony obiecuję, że przez weekend myślę o tematach;-)) i maila wyszkrobię. pozdro.
-
Anonim
:)))
no to moze jest szansa, ze będzie temacik jak znalazł...
jak wroce po likendzie do domku to mam nadzieje, ze znajde cos co jest P.S.-em z prawdziwego zdarzenia... :)
-
sqt
Drakkar, masz po czesci slusznosc.
Jednakze taki ksztalt grona jaki obecnie widzimy jest kreowany przez nas samych. To demokratyczne grono, nie moderowane. Najpopularniejsze beda wiec tematy najciekawsze dla wiekszosci czyli z punktu widzenia profesjonalisty: banalne i oczywiste.
I nie zmieni tego nic. Na boisku zawsze bedzie wiecej kibicow niz graczy.
Swoja droga ciekawy jestem jak powinny brzmiec "prawdziwe" tematy z psychologii spolecznej... -
-
Anonim
- nie twierdze ze mam wyłączność na rację...
- zobacz ilu jest czlonkow grona, a ilu sie wypowiada
- nikt nie zabrania niczego pisac... tylko w takim razie zdefiniujmy, czym zajmuje się PS :)
- nie intersują mnie piłki zadne :) więc nie powiem ci, ze więcej jest kibicow na stadionie, a dowodem moze byc to, ze jakis zespol ma grac bez kibicow przez iles miesiecy :)
nie wiem o ktory chodzi bo nie powtorzylbym nawet nazwy :))) <nie pamietam>
- na prawdziwe tematy poczekamy, az LeFunky wymysli. sama obiecala, wiec postawila sie przed spolecznoscią grona i jako osoba zobligowana do teo jest pod presją otoczenia. w tej chwili w jej glowie wytwarza się... bla bla bla :)
koniec pracy! ide do domu :) bede po łikendzie
-
AniaD
mnie się wiecznie coś w głowie wytwarza, więc luzik:-)
a Ty nie masz Mareczku czekać, az ja coś wymyślę, tylko masz mnie w tym wspomagac ; -) -
Anonim
scoot napisal: ...Jednakze taki ksztalt grona jaki obecnie widzimy jest kreowany przez nas samych. To demokratyczne grono, nie moderowane...
a wiesz, ze takie stwoierdzenie i reszta to tez jest swego rodzaju zwracanie uwagi wywieranie wplywu na mnie?! w ten sposob probujesz moderowac mnie i moją opinię, ktora rowniez jest autonomiczna i nie podlega w tym wypadku niczyim osądom :)
a poza tym myslalem ze jestem tajny, az Le Funky podala moje imię <lol>
nie moglem sie powstrzymac zeby tu zajrzec, ale zaraz mam pociąg i jade wreszcie do tej jedynej :) hehehe... moze tam mnie cos natchnie na "temat"... malzenski; ) <hahaha>