Przystanek Alaska [301]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Nevermore

jako ze doktor Fleischman jest powszechnie uwielbiany na tym gronie;) uznalam, ze mozna by mu poswiecic osobny watek... a nawet nie tylko jemu, ale i aktorowi grajacemu te postac:)

bo ja np. ogladalam kiedys jeden (slownie: jeden;) film z Robem Morrow... to byl "Maze" - nie wiem, czy ktokolwiek kojarzy ten tytul;) taka troche komedia romantyczna:) strasznie mi sie podobalo, polecam:)

http://www.filmweb.pl/Film?id=30480
  • Asz

Hmmm wlasnie zauwazylam ogolna sympatie do Fleischmana...:)moze dlatego grono jest lekko sfeminizowane gdzyz Fleischman jest watkiem wiodacym:P on jest ewidentnie paranoikiem;)jak zaczyna o czyms mowic,wyglaszac swoje teorie to zaczyna sie niekonczacy sie potok slow...:] ciekawe ile mowi slow na minute...;P
  • Patricia Wolf

musimy zmierzyć średnio na odcinek i po kilku tygodniach wyciągnąć średnią; ]
  • Asz

Dobra dobra ale ja sie tego nie podejmuje...:P moze ktoras z zagorzalych wielbicielek doktorka; ]
  • Nevermore

e tam zaraz paranoik;P to jest wlasnie w nim slodkie:) zreszta, mowiac miedzy nami, ja tez tak czasem mam... jak juz zaczne jakis "wywod", to nie ma zmiluj;] kiedys doszlam nawet do wniosku, ze jestem mistrzynia demagogii i doktrynerstwa;))) khy khy

a co do kwestii statystyki, to moja byla nauczycielka od historii ma taki nawyk, ze ciagle zwraca sie do swoich uczniow per "prosze panstwa"... czasami stosuje zamiennie "moi drodzy" albo "klasa", ale "prosze panstwa" to jej ulubiona odzywka;) no i kiedys policzylam wszystkie "prosze panstwa" jakich uzyla na JEDNEJ lekcji... wiecie ile ich bylo? PONAD 60! (zwazywszy, ze lekcja ma 45 minut, a nawet mniej, gdyby odliczyc sprawdzanie listy itp., to jest to calkiem niezly wynik, nie?;)

ech, i znow odbiegam od tematu;>
  • Patricia Wolf

(może to żona mojego profesora od historii stos. międzynarodowych> bo on podczas wykładu używa tego zwrotu mocno ponad sto razy; )

oki, a co do tematu to ja może zacznę liczyć po sesji, zrobię sobie tydzień z Przystankiem Alaska i będę 20h na dobę oglądać, wtedy policzę; )
  • Asz

Widze ze to chyba przypadlosc wszystkich historykow,moj historyk w liceum tez wszystko powtarzal po kilkadziesiat razy...niesamowite..

Fleischman jest strasznym sceptykiem,a moze nie:)? no ale chyba taki jego urok:) w kazdym razie rola bardzo dobrze zagrana:] To Ty Spiaca Krolewno policz jak bedziesz miala "chwilke" a potem podzielisz sie z nami statystyka :P
  • Anonim

A kto policzy ile razy w odcinku Joel powtarza, że:
    a) jest Żydem
    b) jest z Nowego Jorku
    c) jest nowojorskim Żydem
    d) w Nowym Jorku takie coś byłoby nie do pomyślenia!!! (wypowiadane z furią)
  • jutka

audiotele:DDDDDDDDDD
  • jutka

joel jest nie do pomyślenia seksi żydem z nowego jorku
  • madźkas

na dodatek pochodzenia polskiego!!! jejuuu ja chce obejrzec ten film!!!
    a dzis widzialam na rowerze takiego chlopaka ktory wygladal doslownie jak Ed ale mial okulry :D ale to nie ten watek :P
  • mc

Fleischman ma jeszcze brata... ale ten to juz pomyłka laluś fee...
  • tiudinka

Fleischman nie ma brata - jest jedynakiem. Był jeden odcinek, kiedy Joel dostał w głowe i majaczył, przysniło mu się wtedy, że ma brata. Ale to była fikcja.
  • mumineck

Paranoik nie paranoik, w każdym razie szalenie pociągający. Jakiś specyficzny urok ma w sobie czy coś. Zresztą on mi się tak naprawdę spodobał dopiero w końcowych odcinkach (pokazał wtedy zupełnie inną twarz), ale nie zdradzam nic wiecej, bo część osób chyba ogląda serial po raz pierwszy.
  • kropek

a slyszalem od wykladowcy psychologi spolecznej, ze to jakos tak jest, ze paranoicy bardzo podobaja sie kobietom :D
  • DorotkA

hahaha
  • Agata

Rob Morrow gra w nowym serialu:
    http://www.filmweb.pl/Numb3rs,%2820...
    ciekawe czy beda go nadawc w jakiejś polskiej stacji....
  • Anonim

a wiadomo co sie dzieje z reszta aktorow? jakis czas temu w jakims serialu w epizodzie widzialam mocno podstarzalego juz maurice'a.

a slyszeliscie o tym, ze aktor grajacy chrisa i aktorka maggie mieli ognisty romans i to ponoc okrutnie utrudnialo krecenie? nie wiem gdzie to czytalam ale juz dawno temu:)
  • Agata

szukalam czegos na temat tego romansu ale nic nie znalazlam :\
  • Anka

dzis Joel powiedzial: "Stalem sie jednym z was" :DD<wow>
  • 1
  • 2