Praca [8611]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

pytania, opinie, wskazówki, artykuły i cała reszta.
  • Portal Jobexpress.pl

Czy kiedy szukacie pracy, nie wydaje wam się, że te wszystkie poradniki itp. są nieżyciowe, a czasem po prostu głupie? Kto normalny podczas rozmowy kwalifikacyjnej dba o to, jak spleść dłonie, mając na uwadze możliwą interpretację rekruterów? To jest spory problem wszelkich poradników: wyglądają na naprawdę mądre, ale stosować się do nich mogą chyba tylko kosmici.

Problem szerzej poruszyłem tutaj:

http://blog.jobexpress.pl/2009/07/0...

Zgadzacie się z taką opinią? Bo moim zdaniem przydałby się portal pracy, który oferowałby rozsądne podejście. Miał na uwadze to, czego naprawdę potrzebują bezrobotni, a nie to, co ładnie brzmi. Taki portal próbujemy stworzyć. Nazwaliśmy go Jobexpress, znajdziecie go na tej stronie:

http://jobexpress.pl

Chcemy, żeby wreszcie powstała strona, na której niczego nie brakuje użytkownikowi. Dlatego na koniec mała prośba: jeśli macie jakieś uwagi co do funkcjonalności, jeśli czegoś wam brakuje, jeśli coś się nie podoba, napiszcie, a my postaramy się to dodać lub poprawić. Wszelkie opinie - pozytywne i negatywne - mile widziane.
  • Anonim

PrzeczytamWszystkich.pl to program lojalnościowy premiujący osoby czytające newsy, specjalistyczne artykuły w sieci, a nawet zwykłe plotki. Nagradzane jest czytanie artykułów w wybranych serwisach, odpowiadanie na Pytania Konkursowe i polecanie akcji znajomym
    Nagrody
    Katalog nagród zwiera listę nagród, które będzie można wymienić na zbierane punkty. Katalog będzie systematycznie rozbudowywany. Będziemy starali się uzupełniać listę prezentów o coraz bardziej atrakcyjne produkty, a nawet usługi współpracujących z nami podmiotów.

REJESTRACJA- Kliknij w ten link:)
    http://przeczytamwszystkich.pl/przy...
    POLECAM!:)
  • dorosłam do vh1

Hej, czy może ktoś z Was pracował lub słyszał coś o pracabiurowa.eu? oferują prace w domu, wypisywanie ręcznie jakiś dokumentów ALE wysylając formularz zgadzasz się na zalożenie konta komfort w ing
    czy wszystko tu jest okej??
    ktos sie z tym spotkal??
    http://www.pracabiurowa.eu/
  • *Marcin*

• Luker88

Portal Shvoong.pl to część światowej sieci Shvoong.com zajmującej się streszczaniem i recenzowaniem książek, artykułów, prac naukowych, stron internetowych, filmów itp.

W Polsce strona współpracuje między innymi z tak mocnym rynkowo portalem jak – wirtualna polska , dzięki czemu powstał ich wspólny twór „na leniucha.pl”, który pozwala podwoić zyski pisarzom zamieszczającym swoje teksty na stronie Shvoong.pl

Sam zajmuje aktualnie (blisko od roku z kilkoma przerwami) pierwsze miejsce na portalu wśród najlepszych pisarzy Shvoong w naszym kraju wszechczasów, piszę dla nich już od ponad dwóch lat (dokładnie od 14 czerwca 2007 roku) więc wiem o czym mówię, w sumie zanotowałem już 695 240 wizyt (wyświetleń moich tekstów, przy czym warto pamiętać, że nawet kilkukrotne odświeżanie strony nie powiększa tej liczby, można więc powiedzieć iż są to „unikalne wizyty” z różnych komputerów w rozmaitych odstępach czasu) mając 614 streszczeń – zdecydowana większość na polskiej domenie, kilkanaście na domenie amerykańskiej i 8 tłumaczeń (w tym 4 na polskim serwerze) łącznie 622 teksty użytkowe ( streszczenia, recenzje filmów, gier komputerowych, stron internetowych, biografie władców polskich etc etc).

Rejestrując się z zamieszczonego poniżej linka nic nie tracisz a możesz naprawdę bardzo dużo zyskać, gdyż raz napisany przez Ciebie tekst przynosi dochody co miesiąc (otrzymujesz część udziału firmy z reklam wyświetlanych na stronie na której widnieje Twój tekst, im więcej osób przeczyta Twoją pracę tym Ty otrzymasz większe honorarium). Oczywiście największe zyski notowane są podczas roku szkolnego, roku akademickiego, a profil ten powoli się zmienia i uczniowie oraz studenci – najważniejsza grupa docelowa – nie stanowią już jedynej siły napędowej portalu, gdyż coraz więcej ludzi w wieku powyżej 25 czy 35 lat czy jeszcze starszych bardzo chętnie korzysta z usług świadczonych przez „Shvoong”

Aktywne uczestnictwo w pracy portalu tzn. pisanie dużej ilości wysokiej jakości tekstów, promowanie serwisu oraz zachęcanie znajomych do odwiedzania czy zamieszczania własnych streszczeń bardzo szybko sprawi, że „Shvoong” stanie się Waszym ulubionym miejscem w sieci.

Serdecznie zachęcam do rejestracji i aktywnego pisania, gdyż tylko od Twojej pracy, zależy to ile zarobisz i w jakim czasie.

http://pl.shvoong.com/aff-4423C/

W tej bardzo dobrej witrynie bez trudu odnajdziemy doskonałe teksty z rozmaitych grup tematycznych takich jak – książki, filmy, prace naukowe, strony internetowe, czasopisma, biografie a już niedługo również – z nowej kategorii – „moja podróż” oraz „recenzje muzyczne”.

Polecam również forum tematyczne dotyczące "Shvoong" założone przez mnie na popularnym serwisie społecznościowym - "Grono.net", - na którym można znaleźć mnóstwo przydatnych informacji dotyczących funkcjonowania portalu oraz uzyskać odpowiedzi na wszelkie pytania związane z pisaniem w "Shvoong.pl"

http://grono.net/shvoong/

Serdecznie Zapraszam i jeszcze raz zachęcam do aktywnego uczestnictwa :)
  • natka

http://edoc.prv.pl
    Wzory CV i LM w wersji EN i PL do wykorzystania.

Może komuś się przyda.
  • ɐısuʇɹɐ

jest wszystko oprócz wypowiedzenia :)
    i tu pojawia się moje pytanie, mam podpisaną umowę zlecenie do 30.09 ale chcę odejść.
    Muszę zachować 7-mio dniowy okres wypowiedzenia, czy takie pisemko będzie ok?

Warszawa.30.07.2009
    WYPOWIEDZENIE
    umowy zlecenia zawartej w dniu 16.06.2009
    Niniejszym wypowiadam umowę zlecenia, zawartą w dniu .16.06.2009 z zachowaniem 7-mio dniowego okresu wypowiedzenia (zgodnie z 3 punktem umowy zlecenia). Umowa ulega rozwiązaniu z dniem 05.08.2009
  • Gremlinek

>ɐısuʇɹɐ napisała:
    >jest wszystko oprócz wypowiedzenia :)
    >i tu pojawia się moje pytanie, mam podpisaną umowę
    >zlecenie do 30.09 ale chcę odejść.
    >Muszę zachować 7-mio dniowy okres wypowiedzenia, czy takie
    >pisemko będzie ok?
    >
    >Warszawa.30.07.2009
    >WYPOWIEDZENIE
    >umowy zlecenia zawartej w dniu 16.06.2009
    >Niniejszym wypowiadam umowę zlecenia, zawartą w dniu
    >.16.06.2009 z zachowaniem 7-mio dniowego okresu
    >wypowiedzenia (zgodnie z 3 punktem umowy zlecenia). Umowa
    >ulega rozwiązaniu z dniem 05.08.2009
    >

Proponuje mala korekte (jesli chcesz trzymac sie twojej formy):
    WYPOWIEDZENIE
    "Zgodnie z 3 punktem umowy zlecenia wypowiadam umowę zlecenia, zawartą w dniu
    16.06.2009 z zachowaniem siedmiodniowego okresu wypowiedzenia. W zwiazku z powyzszym umowa ulega rozwiazaniu z dniem 05.08.2009

Z powazaniem
    XYZ
  • ɐısuʇɹɐ

Dziękuję, a polecasz jakąś inną formę? Np w internecie znalazłam wzór z podanie powodu wypowiedzenia ale ja nie chcę go podawać.
  • ona

podany link prowadzi do strony wypłacającej realne pieniadze. ogladasz
    strony - tyle ze nie za grosze, jak w przypadku innych tego typu stron. na
    wstepie dostajesz 10$, codziennie dostajesz 3 maile po 5$ każdy a w
    miedzyczasie pojawiają sie płatne kliki za 1$. Firma ta jest całkowicie wypłacalna
    działa od 1993 roku i jeszcze nie bylo na nia skarg. warto sprobować
    załóz konto na paypal (istnieje juz strona w polskiej wersji jezykowej)
    mozesz dorobic do pensji lub kieszonkowego.

od autora, oto link: http://hellishdollars.com/pages/ind... (pamietaj aby w polecanych wpisac nadzieja148)
  • ɐısuʇɹɐ

Tak tak nadzieją matką głupich.
  • ona

dziekuje, ze nazywasz mnie głupia:) ja nic nie trace, a moge zyskać, a to co postnowisz Ty i inni - pozostaje waszą indywidualną sprawą, ktorą w pełni akceptuje:) ja postanowiłam sprobowac... pozdrawiam:)

* a tak na marginesie - jestem niewierząca, ale dosc dobrze znam Pismo Swiete i mam do niego pelny szacunek, i czyz nie tam Bóg nadmieniał tam o wierze, nadziei i milosci??
  • Anonim

od ponad pol roku pracuje na umowie o prace. od tamtej pory bylam na urlopie wypoczynkowym, nigdy na L4. teraz chcialabym wziac sobie chociaz dwa dni wolnego, ale wiem ze szef nie da mi urlopu.chcialabym pojsc na zwolnienie lekarskie, ale jestem zupelnie zdrowa... leczymy sie w prywatnej klinice, wiec z zapisem nie bedzie problemu, gorzej z POWODEM ... znacie moze jakies wiarygodne i skuteczne "sciemy"?? :P nie umiem udawac ze mam grype, nic sobie tez nie zlamałam heh.
  • unpredictable.

Zatrucie pokarmowe? ciężko żeby z rozstrojem żołądka albo wymiiotami siedzieć w pracy i uprzykrzać wszystkim życie :P
  • Anonim

a myslisz ze lekarz nie "wyczuje" jakos ze zadnego zatrucia nie bylo ??:P
  • Anonim

Witam !

Poszukuje literatury traktujacej o podejsciu i komunikacji z
    klientem.

Chce poznac swiatowe standardy oraz podszkolic sie w
    temacie.
    Kupilem ostatnio ta ksiazke :

http://www.allegro.pl/show_item.php...

ale to jeszcze za malo , cos polecacie ?
  • × ₦¡ʞⱥ ×

z tego co wiem z firmy i ogolnie z tego jak jest na rynku to Brian Tracy ma wiele ksiazek nt sprzedazy marketingu itp

ja mam akurat jego nagrania i ksiazke "zjedz tę żabę"
    w niej : 21 metod podnoszenia wydajnosci w pracy i zwalczania sklonosci do zwlekania

dobra ksiazka to tez "jak zorganizowac prezentację" - Andrew Bradbury
    w niej: jak wywierac wplyw na innych,byc pewnym siebie, przezentowac sie najlepiej i profesjonalnie +mini slowniczek
  • Anonim

witam. chcialabym sie zapytac jakich wymagan mozna sie spodziewac na stanowisku recepcjonistki w salonie urody badz w salonei fryzjerskim
  • małgorzata; ))

mam pytanie dotyczace wypowiedzenia ...

pracuje ponad pol roku, praca biurowa w duzej firmie, po 3 mies. okresu probnego dostalem umowe o prace na czas okreslony, w pazdzierniku konczy sie ta umowa. teraz chcialbym zrezygnowac z tej pracy, i moje pytanie jest takie, jezeli dzis np. informuje szefa ze chce odejsc jak to dalej wyglada? podpisujemy jakas umowe ZRYWAJACA? czy moze ja pisze jakies podanie? i kiedy rozpoczyna sie 2 tygodniowy okres wypowiedzenia? dopiero od poczatku nastepnego miesiaca?

z gory dzieki za odpowiedz; ] to moja pierwsza praca i nie ogarniam tego za bardzo jeszcze...
| |

Idealne miejsce do zamieszczania ogłoszeń o pracę. Idealne miejsce do znalezienia wymarzonej prac...

Fotki

Miejsca grona (2)