Rowery Poziome [53]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • janek

witam. mam do sprzedania rower poziomy. kupiłem go na wiosnę zeszłego roku na allegro we Wrocławiu. od tamtej pory stoi w mieszkaniu i jest nieużywany. Wczesniej tez nie był jeżdzony. zaspokoiłem swoja ciekawość. to nie moja bajka zwłaszcza przy kilku innych rowerach jakie mam. zamieszczam zdjecia od poprzedniego właściciela ale mogę tez na maila podesłac kilka swoich ale z domu tylko i musze je najpierw zrobic:) rower moge wystawic na allegro ewentualnie. aha mozna go zobaczyc w warszawie na mokotowie. proszę zadawać pytania to z checia odpowiem na nie. cena jak mnie interesuje to 1500 ale moze byc do negocjacji ewentualnie.
  • Anonim

Cześć :)

A co Ci się tak nie spodobało jeżdżąc na poziomie, że "to nie twoja bajka" ? Jeśli można spytać :)

Pozdro :)
  • janek

nie no jezdzi sie super ale za dużo hajsu trace w czasie jazdy jak mi z kieszeni wypada. prawda jest taka ze mam duzo innych rowerów i ciagle jakies przybywaja , a na poziomce trzeba jezdzic zeby sie przyzwyczaić a ja nie mam na to czasu i zajawki. poprostu pozbywam sie tego najmniej uzywanego sprzetu. gdyby nie to ze teraz kupiłem nastepny rower to ten został by do lata. chcialem zamontowac z tyłu kolo 28 cali zeby zobaczyc jaka bedzie torpeda z niego. z tym zawieszeniem mozna dużo pozycji ustawic, od lezącej do siedzacej. jak sie nie sprzeda to zalamie sie moja dziewczyna a ja poprostu bede bez pieniedzy przez jakis czas:) no i pewnie wariat jestem?
  • Szymon Starosta

No nie wiem czy by sie 28" tam zmiescilo w te widelki, do tego nie ma bagaznika i za bardzo mozliwosci zamontowania wiec generalnie odpada jak dla mnie...

Ale mam do sprzedania rame LWB z roweru co niegdys nazywal sie Swoop I mojej konstrukcji.
  • Anonim

Ano, zadużo rowerów to może być problem :D

Ja myślę że się da tu zamontować taki bagażnik na sztyce (są taki co mają nawet boki) bez żadnego problemu,
    bo przecież ten górny suport fotelika jest sztyca o ile dobrze widzę
    To będzie takie najprostsze rozwiązanie które nie wymaga spawacza albo jakiegoś innego majstra; )

Co do koła 28", wygląda ciasno, ale jeśli tam jest 34cm od osi koła do "korony" widelca, to się koło 700x23 zmieści bez problemu.
    Ale przecież motor jest najważniejszy, a nie wielkość kół; ) Tylko założyć szybkie opony i śmigać ..

Pozdro; )
  • janek

jest 35 cm:) co do bagarznika to moze i nie da sie zamontować, nie wiem nie próbowałem:) ale to wcale nie oznacza ze nie da sie zaczepic sakw. ja mam podczepione takie 2 torby wojskowe, niemieckie. sa małe owszem ale tez nie planowalem nic wiekszego montować. podczepiłem je do takich prętów od regulacji fotela..? siodełka?. miałem zamiescić fotke ale mam nowy system i żaden program nie zminiejsza jej rozmiaru:( kiedys przegladałem to grono i odniosłem wrażenie ze jest tutaj dużo konstruktorów wiec potrzebny jest tylko pomysł a na pewno cos da sie wykombinować.
  • Raffi

I bagażnik się da zamontować i sakwy. Kwestia tylko tego, że nie będzie to zapewne bagażnik kupny, tylko trzeba będzie samemu zrobić i samemu zamontować. Ale skoro ja mogłem, Bartek Nasierowski mógł, Bartek Zaborowski mógł, Szymon Kurzacz mógł i wielu innych mogło, to się da.

Co do kół 28" - nie tędy droga. Jak potrzebujesz zwiększyć przełożenie by pojechać szybciej, to nie koniecznie musisz je zmeiniać za pomocą większego koła. Może to być większy blat w korbie )łatwiej i taniej), albo mniejsze trybiki w kasecie (zmiana 14T czy 12T na 11T sporo zmienia).
    Ale sądzę że zmiana przełożenia wiele nie da. U mnie przy 52:11 zakres biegów kończy się jakoś przy 75km/h. Także problemem z rozpędzaniem się jest raczej brak wystarczającej pary w nogach. Pary nie poprawisz, ale możesz zmniejszyć opory (toczenia zmieniając opony, albo powietrza dając fotelik bardziej poziomo). Rezultat powinien być natychmiastowy.
  • janek

ta maszyna wlasnie do tego wydaje sie byc stowrzona bo raczej nie do manewrów:). jak juz wspomnialem polozyc sie na niej mozna bez problemu, nie jest to moze wygodna pozycja ale cuż... z przodu jest korba szosowa wiec pozostało tylko podciagnać forme w nogach, jak ktoś nie ma i ewentualnie to koło 28' które wszyscy odradzaja. poprzedni wlasiciciel twierdzil ze rower zostal zmontowany dla jego zony która nie jezdzila na nim i nadaje sie raczej w dlugie trasy. nie wiem czy to tyczy sie wszystkich pozomek czy tylko mi jako laikowi w tym temacie tak tłumaczył. moim zdaniem do kazdego roweru mozna sie przyzwyczaic, a przynajmniej mi sie udaje puki co.
  • Raffi

>janek napisał
    >ta maszyna wlasnie do tego wydaje sie byc stowrzona bo
    >raczej nie do manewrów:).

Z manewrami, zwłaszcza przy dużej prędkości, poziomy też sobie radzą. Możesz uwierzyć na słowo, jeżdżę jednym na co dzień po Warszawie; -)

>jak juz wspomnialem polozyc sie
    >na niej mozna bez problemu, nie jest to moze wygodna pozycja
    >ale cuż

Tu podkręcisz, tam podkręcisz i będzie wygodna. Dobre ustawienie fotelika to podstawa. Bez tego ani nie poszalejesz z prędkością, ani z dystansami.

>... z przodu jest korba szosowa wiec pozostało
    >tylko podciagnać forme w nogach, jak ktoś nie ma i
    >ewentualnie to koło 28' które wszyscy odradzaja.

W korbie szosowej zawsze mozna zamontować blat większy niż 52T. Można zmienić kasetę o ile najmniejsza koronka nie ma 11T. Koło tez odradzam - większe koło to większa masa, rozmiary roweru i mniejsza sztywność konstrukcji. No i na 28" trudniej o mocną obręcz.

>poprzedni
    >wlasiciciel twierdzil ze rower zostal zmontowany dla jego
    >zony która nie jezdzila na nim i nadaje sie raczej w dlugie
    >trasy. nie wiem czy to tyczy sie wszystkich pozomek czy
    >tylko mi jako laikowi w tym temacie tak tłumaczył.

W zasadzie każdy poziom się najlepiej spisuje się wtedy, gdy wyjedziesz nim za miasto, na trasę powiedzmy 200km po asfalcie. Dopiero tam można odczuć komfort tego, że po 100km nie boli Cię tyłek/ręce/plecy/cokolwiek. I na dłuższym dystansie odczuwa się też dobitniej mniejszy opór powietrza.

>moim
    >zdaniem do kazdego roweru mozna sie przyzwyczaic, a
    >przynajmniej mi sie udaje puki co.

Przede wszystkim ten rower wydaje się mieć spore możliwości regulacji fotelika. A zatem można pewnie do wielu osób i ich preferencji dostosować rower - a to najważniejsze, bo każdy jest inny. Ma o cm krótsze lub dłuższe nogi, inna budowę ciała, inne preferencje co do pozycji itp.
  • janek

tak rególowac fotel mozna na wiele sposobów. do tego jest jeszcze przejsciówka do kierownicy zeby wygodniej sie sterowalo w pozycji "leżacąj", kiera jest pod ostrym kątem wtedy. do tego dlugosc wysuniecia korby mozna rególowac i tylnie zawieszenie tez mozna przesówac. jest tego naprawde sporo.
  • Sebastian Zielinski

Jakis namiar do ogledzin?
    pozdrw
    Seba
  • janek

warszawa mokotów metro sułuzew. napisz na prv. to sie dogadamy.
    pzdr
  • janek

oferta cały czas aktualna. jak by ktos byl zainteresowany to prosze o pisanie na priv ponieważ rzadko jestem na gronie.
    pzdr
  • janek

cały czas oferta aktualna. ewentualnie zapraszam na test chociaż pogoda nie rozpieszcza a błotników brak.pzdr
  • Raffi

>janek napisał
    >cały czas oferta aktualna. ewentualnie zapraszam na test
    >chociaż pogoda nie rozpieszcza a błotników brak.pzdr

Janku rozumiem chęć sprzedaży roweru, ale sztuczne podbijanie wątku nic nie zmieni. Kto chciał przeczytać ofertę na tym forum, już to zrobił.

| |

Jest to próba stworzenia społeczności ludzi na poziomie, żeby móc się ze sobą łatwo kontakt...

Fotki

Miejsca grona (0)