Pomarańczowa WAPM [142]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anja.

Czy któraś z Pomarańczek wybiera się na tę akcje?
    [Będzie to dokładnie 11 września]
  • Aguś

nic o tym nie słyszałam, zdradź szczegóły?:)
  • marcin.

przed chwilą dostałem SMSa od koleżanki żebym kupił bilety
    a że będę pierwszy raz szedł to powie ktoś gdzie się kupuje i za ile i kiedy? :D
  • Anja.

Jest to "marsz ludzi dobrej woli", czyli dokładnie Pomarańczek. Zaczyna się od wykupienia pakietu za 15 zł (w skład pakietu wchodzi plecak, woda, jabłko, identyfikator, chusteczki i jeżeli ktoś zdąży to dostanie torbę <ale ich ilość jest ograniczona>) Jest to marsz sześcio- lub dziesięcio-kilometrowy (w tym że sześcio jest dla dzieci; P ) Za każdy kilometr organizatorzy wpłacają 4 zł na wybraną przez siebie fundację <zaznacza się to na identyfikatorze - są do wyboru trzy różne fundacje, w tym można wybrać tylko jedną, dwie albo aż trzy - w przypadku trzech lub dwóch pieniądze się dzielą po równo dla każdej z fundacji. Po za tym na miejscu jest festyn, tzn. trampoliny i inne dmuchane zamki ^^ jakiś tam co roku jest koncert rozdają lody i wate cukrową (przynajmniej w zeszłym roku i dwa lata temu tak było), są różne stoiska, co roku są jakieś gwiazdy z showbiznesu, nawet zwierzęta maszerują z identyfikatorami; ) Po prostu jest MEGA i tyle; )
    Z powodu, że nie umiem zbytnio tłumaczyć daje link do strony :
    http://www.ecco.com/pl/pl/specjalne...
  • Anja.

W linku poniżej jest lista sklepów Ecco, gdzie można kupić bilety :
    http://www.ecco.com/pl/pl/specjalne...
  • Anonim

ja na tę akcję chodzę od trzech lat (chyba od trzeciej gimnazjum) :P
    jest super (o ile nie pada deszcz) mnóstwo ludu bożego i tego mniej bożego i zawsze spotykam kogoś z pomarańczowej; P
    fajnie potem wygląda nasza starówka która tonie w gadżetach ecco albo kawiarnie zapełnione ludziami pragnącymi porządnej kawy
    generalnie extra sprawa; )
    Siostro fajnie że wrzuciłaś ten wątek :)))
  • Anja.

Dodam jeszcze, że każdy sobie ustala tempo marszu. Więc nie ma zmęczenia ani bolących nóg; )
    Naprawdę gorąco polecam taką formę spędzenia wolnej soboty; P
  • -> Adaś <-

Ja tez się cieszę, ze ten wątek wrzuciła; ] Przynajmniej się dowiedziałem, ze Kozłowski {Marcin} się tam wybiera.
  • Asiul w Paski.

>Katy napisała:
    >ja na tę akcję chodzę od trzech lat (chyba od trzeciej
    >gimnazjum) :P

Również jak i ja - 3 spacery mam juz zaliczone. :)
    Jako wolantariuszy Ecco spotkać można często porządkowych WAPMu. :>
  • -> Adaś <-

No proszę... A czym się wogole zajmuje wolontariusz na EW? Gdybym np. chciał kiedyś zostać takim kimś to czego mam się obawiać? Orientujecie się może?
  • Anonim

>Jako wolantariuszy Ecco spotkać można często
    >porządkowych WAPMu. :>

naprawdę?! ej nawet nie zwróciłam uwagi...
    hihi to 11 będę mieć ciekawą rzecz do zaobserwowania- chyba wezmę aparat xD
    ej, ale pomarańczowych to na bank nigdy nie było, jestem więcej niz pewna, z innych grup mogłam przegapić ale nie z naszej:P
  • Asiul w Paski.

>Katy napisała:
    >ej, ale pomarańczowych to na bank nigdy nie było, jestem
    >więcej niz pewna, z innych grup mogłam przegapić ale nie
    >z naszej:P

Na 100% widziałam porządkowych z Zielonej. :>
    A na pielgrzymce widziałam też sporo Pomarańczy w szarych koszulkach Walkathonu (sama w takowej spalam :).
    A co robią? Ogólne to jest chyba czuwanie nad bezpieczeństwem, żeby ludzie na ulicę nie wychodzili, kiedy trzeba to wskazują też chyba kierunek trasy, czy stoją w punktach kontrolnych.

• ~*~ Judyt wojująca ~*~

ja się co roku mam wybrać i jakoś zawsze mi coś wypada...
    ale jak na razie mam zamiar w tym roku; )

mam nadzieję, że się uda:)
  • m!

>*)* Judyś *(* napisała:
    >ja się co roku mam wybrać i jakoś zawsze mi coś
    >wypada...
    >ale jak na razie mam zamiar w tym roku; )
    >
    >mam nadzieję, że się uda:)

Mam dokładnie to samo! Ale w tym roku trza się zebrać, skoro Pomarańczki idą :D
  • Anonim

ej właśnie!!! Pomarańcze wkońcu zorganizowły się rok temu na ecco???
    tak czy nie???
    bo rok temu wydawało mi się ze słyszałam za mną jakaś grupę osób z gitarą na którą nie zwracałam zbytnio uwagi ze względu na słuchawki w uszach:P
  • Pliszek

może i ja sie wybiorę... Nigdy w tym nie uczestniczyłem a skoro za marne 10km mozna komuś pomóc to czemu nie :) Jakby co to przygarniecie? Samemu to tak nudnawo spacerować...; )
  • nel.

mi też bardzo podoba się ten pomysł:)
  • ~*~ Judyt wojująca ~*~

>Pliszek napisał
    >może i ja sie wybiorę... Nigdy w tym nie uczestniczyłem a
    >skoro za marne 10km mozna komuś pomóc to czemu nie :)
    >Jakby co to przygarniecie? Samemu to tak nudnawo
    >spacerować...; )

spotkajmy się jakoś koniecznie;)
    w końcu nie od dziś wiadomo, ze im więcej ludzi, tym fajniej :)
  • Ana :)

>Katy napisała:
    >ej właśnie!!! Pomarańcze wkońcu zorganizowły się rok
    >temu na ecco???
    >tak czy nie???

Rok temu z Asiulem w Paski próbowałyśmy zorganizwać pomarańczową podgrupę na ecco walkathon...ale jakoś kiepsko wyszło. Byłyśmy we dwie a pomarańczowych braci i sióstr jakoś nie spotkałysmy....chyba,że się dobrze ukrywali :)

• Pliszek

W takim razie raczej się wybiorę. Jakbym nikogo nie spotkał to będę miał słuchawki na uszach :P
  • 1
  • 2
| |

Grupa nie żadna inna, jak Pomarańczowa WAPM :) Wychodzimy zawsze 5 sierpnia i wpadamy do Częstoch...

Fotki

Miejsca grona (0)