- 1
- 2
-
Anja.
Czy któraś z Pomarańczek wybiera się na tę akcje?
[Będzie to dokładnie 11 września] -
Aguś
-
marcin.
przed chwilą dostałem SMSa od koleżanki żebym kupił bilety
a że będę pierwszy raz szedł to powie ktoś gdzie się kupuje i za ile i kiedy? :D -
Anja.
Jest to "marsz ludzi dobrej woli", czyli dokładnie Pomarańczek. Zaczyna się od wykupienia pakietu za 15 zł (w skład pakietu wchodzi plecak, woda, jabłko, identyfikator, chusteczki i jeżeli ktoś zdąży to dostanie torbę <ale ich ilość jest ograniczona>) Jest to marsz sześcio- lub dziesięcio-kilometrowy (w tym że sześcio jest dla dzieci; P ) Za każdy kilometr organizatorzy wpłacają 4 zł na wybraną przez siebie fundację <zaznacza się to na identyfikatorze - są do wyboru trzy różne fundacje, w tym można wybrać tylko jedną, dwie albo aż trzy - w przypadku trzech lub dwóch pieniądze się dzielą po równo dla każdej z fundacji. Po za tym na miejscu jest festyn, tzn. trampoliny i inne dmuchane zamki ^^ jakiś tam co roku jest koncert rozdają lody i wate cukrową (przynajmniej w zeszłym roku i dwa lata temu tak było), są różne stoiska, co roku są jakieś gwiazdy z showbiznesu, nawet zwierzęta maszerują z identyfikatorami; ) Po prostu jest MEGA i tyle; )
Z powodu, że nie umiem zbytnio tłumaczyć daje link do strony :
http://www.ecco.com/pl/pl/specjalne... -
-
Anja.
W linku poniżej jest lista sklepów Ecco, gdzie można kupić bilety :
http://www.ecco.com/pl/pl/specjalne... -
Anonim
ja na tę akcję chodzę od trzech lat (chyba od trzeciej gimnazjum) :P
jest super (o ile nie pada deszcz) mnóstwo ludu bożego i tego mniej bożego i zawsze spotykam kogoś z pomarańczowej; P
fajnie potem wygląda nasza starówka która tonie w gadżetach ecco albo kawiarnie zapełnione ludziami pragnącymi porządnej kawy
generalnie extra sprawa; )
Siostro fajnie że wrzuciłaś ten wątek :))) -
Anja.
Dodam jeszcze, że każdy sobie ustala tempo marszu. Więc nie ma zmęczenia ani bolących nóg; )
Naprawdę gorąco polecam taką formę spędzenia wolnej soboty; P -
-> Adaś <-
Ja tez się cieszę, ze ten wątek wrzuciła; ] Przynajmniej się dowiedziałem, ze Kozłowski {Marcin} się tam wybiera. -
Asiul w Paski.
>Katy napisała:
>ja na tę akcję chodzę od trzech lat (chyba od trzeciej
>gimnazjum) :P
Również jak i ja - 3 spacery mam juz zaliczone. :)
Jako wolantariuszy Ecco spotkać można często porządkowych WAPMu. :> -
-> Adaś <-
No proszę... A czym się wogole zajmuje wolontariusz na EW? Gdybym np. chciał kiedyś zostać takim kimś to czego mam się obawiać? Orientujecie się może? -
Anonim
>Jako wolantariuszy Ecco spotkać można często
>porządkowych WAPMu. :>
naprawdę?! ej nawet nie zwróciłam uwagi...
hihi to 11 będę mieć ciekawą rzecz do zaobserwowania- chyba wezmę aparat xD
ej, ale pomarańczowych to na bank nigdy nie było, jestem więcej niz pewna, z innych grup mogłam przegapić ale nie z naszej:P -
Asiul w Paski.
>Katy napisała:
>ej, ale pomarańczowych to na bank nigdy nie było, jestem
>więcej niz pewna, z innych grup mogłam przegapić ale nie
>z naszej:P
Na 100% widziałam porządkowych z Zielonej. :>
A na pielgrzymce widziałam też sporo Pomarańczy w szarych koszulkach Walkathonu (sama w takowej spalam :).
A co robią? Ogólne to jest chyba czuwanie nad bezpieczeństwem, żeby ludzie na ulicę nie wychodzili, kiedy trzeba to wskazują też chyba kierunek trasy, czy stoją w punktach kontrolnych.
-
~*~ Judyt wojująca ~*~
ja się co roku mam wybrać i jakoś zawsze mi coś wypada...
ale jak na razie mam zamiar w tym roku; )
mam nadzieję, że się uda:) -
m!
>*)* Judyś *(* napisała:
>ja się co roku mam wybrać i jakoś zawsze mi coś
>wypada...
>ale jak na razie mam zamiar w tym roku; )
>
>mam nadzieję, że się uda:)
Mam dokładnie to samo! Ale w tym roku trza się zebrać, skoro Pomarańczki idą :D -
Anonim
ej właśnie!!! Pomarańcze wkońcu zorganizowły się rok temu na ecco???
tak czy nie???
bo rok temu wydawało mi się ze słyszałam za mną jakaś grupę osób z gitarą na którą nie zwracałam zbytnio uwagi ze względu na słuchawki w uszach:P -
Pliszek
może i ja sie wybiorę... Nigdy w tym nie uczestniczyłem a skoro za marne 10km mozna komuś pomóc to czemu nie :) Jakby co to przygarniecie? Samemu to tak nudnawo spacerować...; ) -
nel.
-
~*~ Judyt wojująca ~*~
>Pliszek napisał
>może i ja sie wybiorę... Nigdy w tym nie uczestniczyłem a
>skoro za marne 10km mozna komuś pomóc to czemu nie :)
>Jakby co to przygarniecie? Samemu to tak nudnawo
>spacerować...; )
spotkajmy się jakoś koniecznie;)
w końcu nie od dziś wiadomo, ze im więcej ludzi, tym fajniej :) -
Ana :)
>Katy napisała:
>ej właśnie!!! Pomarańcze wkońcu zorganizowły się rok
>temu na ecco???
>tak czy nie???
Rok temu z Asiulem w Paski próbowałyśmy zorganizwać pomarańczową podgrupę na ecco walkathon...ale jakoś kiepsko wyszło. Byłyśmy we dwie a pomarańczowych braci i sióstr jakoś nie spotkałysmy....chyba,że się dobrze ukrywali :)
-
Pliszek
W takim razie raczej się wybiorę. Jakbym nikogo nie spotkał to będę miał słuchawki na uszach :P
- 1
- 2