-
Anonim
>MartaMarta napisała:
>damn you niewiemkto! zmienili termin przedmiotu po
>rejestracji... czy to bardzo powszechna praktyka?
Może nie bardzo, ale zdarza się.
>czy jeśli
>mi się to pokrywa z lektoratem to mogę napisać podanie o
>przesunięcie programowe czy mi go nie rozpatrzą, bo to
>tylko lektorat?
To raczej nie przejdzie. Jedynym rozwiązaniem jest przerejestrowanie się w lutym na inny lektorat, albo dogadanie się z prowadzącym lektorat, żebyś przychodziła do jego innej grupy zamiast chodzić w tym terminie, który Ci nie pasuje.
-
don't even aks
-
MartaMarta
dzięki; ( nie za bardzo mnie to cieszy... mam mało możliwości do wyboru, bo albo mam zajęcia kierunkowe w tym terminie albo specjalizacyjne albo pracuje albo jest tak tragicznie, że lektorat się zaczyna o 8:00 i byłyby to jedyne zajęcia w tym dniu. Nie chciałabym też rezygnować w drugim semestrze z lektoratu. lajf is brutal -
Aleksandra
-
-
царевна
O co kaman ze stylistyką? W USOSie jest wpisany wykład w czwartki o 8:00 i o 11:30, choć teoretycznie przedmiot ma 15 godzin (i nie, to nie jest podział na grupy). To błąd, czy faktycznie będzie wykład - przerwa - wykład jednego dnia? -
Anonim
"Za moich czasów" to właśnie był podział na grupy: wieczorową i dzienną (paradoksalnie wieczorowa była na 8, ale to nie znaczy, że teraz też tak jest). -
царевна
To pewnie USOS coś spieprzył. A cóż to znaczy, że 15 godzin? Czy te zajęcia nie odbywają się przez cały semestr? -
Andź.
Wychodzi na to, że przez pół semestru, tak jak np. ćwiczenia z tradycji antycznych i biblijnych. Oby tak właśnie było, bo przez kolejne pół semestru zamierzam chodzić na moje zajęcia na drugim kierunku. -
Helunia
Zdawałam egzamin poza sesją. Był to mój pierwszy termin, ale późniejszy, bo nie zaliczyłam ćwiczeń i musiałam to nadrobić. Egzaminator nie wpisał mi oceny do USOSa, bo twierdzi, że teraz musi to zrobić tok studiów. O co chodzi?
-
Zdzislaw
-
Helunia
Czyli nie muszę mieć wszystkich ocen w USOSie? Wystarczy, że mam w indeksie?
-
Finka!
Ogólnie USOS i indeks powinni się ze sobą zgadzać. Jest tak, że na ogół jeżeli np. masz ocenę w USOSie, ale nie możesz złapać wykładowcy z indeksem, to skarżysz się na to w dziekanacie/sekretariacie i tam Ci wpisują ocenę do indeksu. Może też być na odwrót - masz wpis, ale nie masz oceny w USOSie. Wtedy też tuputuptup do dziekanatu i powinni Ci bez większych problemów wpisać ocenę do USOSa.
O ile wiem, USOSa lepiej nie olewać i mieć tam wszystko wpisane, bo jak masz jakieś nk albo jakieś dwóje, to Cię nie przepuszcza normalnie na drugi rok. -
JoJo
A ja mam takie głupie pytanie - dostałam się na pierwszy rok polonistyki i zastanawiam się teraz, jak działa ten słynny USOS. Wiem, co to jest i do czego służy, ale jak to wszystko w praktyce wygląda? Loguję się, a co potem?
Z góry dziękuję za odpowiedź :) -
Zdzislaw
-
JoJo
Skąd mam wiedzieć, na jakie zajęcia powinnam się zapisać? I w ogóle gdzie powinnam wejść, żeby móc się zapisać? Strona podana na kartce, którą dostałam po złożeniu dokumentów, nie chce działać.
Przepraszam, ale nigdy wcześniej nie miałam z niczym takim do czynienia i zaczynam panikować. -
Myszopingwin
Na pierwszym roku są grupy ustalone odgórnie, więc nie musisz się na nic zapisywać poza OGUN-ami, WF-em i lektoratem, a i to możesz sobie w pierwszym semestrze odpuścić i zapisać się na to dopiero w semestrze letnim. Gdybyś jednak się zdecydowała, to część rejestracji jeszcze trwa:
http://rejestracja.usos.uw.edu.pl/
Poza tym nie ma się co denerwować, bo na inauguracji wszystko wam wytłumaczą.
Przynajmniej tak to wyglądało rok temu.
|
|
bezeceństwo, chaos, perwersja, cycki! http://www.polon.uw.edu.pl/ http://www.samorzad.uw.edu.pl/p...
Miejsca grona (5)
-
Coffeetura Krakowskie Przedmieście 4/6, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-
The Shot Polna, Warsaw
-
wydział polonistyki , Warszawa
-
Uniwersytet Warszawski Krakowskie Przedmieście, Warsaw
- Dodaj miejsce