Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Polecam wszystkim film dokumentalny "Prawda o 11 września. Wydanie drugie". To co tam zobaczycie obali na pewno mit USA, kraju "demokratycznego", przestrzegającego praw człowieka. Teraz dopiero przekonałem się jaka jest potęga mediów, które na tej tragedii (jak się przekonacie wyreżyserowanej przez służby specjalne) zrobiły szum i prały mózgi obywatelom Stanów ale też wszystkim którzy wtedy szczerze im współczuli. Tak się zastanawiam jak to jest możliwe że w XXI wieku takie zaplanowane zbrodnie z zimna krwia sa dopuszczalne...
  • Anonim

"tak sie zastanawiam jak to jest możliwe, że w XXI wieku" ludziom można wcisnąć każdy kit, jeśli brzmi dostatecznie sensacyjnie
    kiedyś wszystkiemu winna była masoneria, teraz służby specjalne :D
  • Anonim

tak jesteśmy stworzeni wystarczy popatrzeć na stalina czy hitleraodpowiednio dobrane słowa i gesty są w stanie zniszczyc świat (to nie siła a słowo ... )
  • Mickey.

dobra, Belmondo, ale mógłbyś coś więcej napisać?
  • Anonim

nie, proszę, już to przerabialiśmy (podobny temat).
  • Anonim

Zapraszam do obejrzenia filmu, a sami wyrobicie sobie zdanie na ten temat. Pewnie że to już wiele razy było przerabiane, tylko w jaki sposób??? Nie chce narzucać własnego zdania, tylko zachęcam do zainteresowania się sprawą, a jak do tego podejdziecie to już od Was zależy. Czekam na recenzje tego dokumentu z Waszej strony...
  • Łukasz K-12

Tracisz czas Belmondo. Ja wklejałem całe artykuły ze zdjęciami i opiniami nie zależnych ekspertów oraz zamieściłem link do filmiku 11 Września - niewygodne fakty. Większość osób tutaj jest przekonana że wszystko było tak jak w TV... tyle że nawet w TV były pewne "dziwności" Przykłady: Rozmowa busha z dziećmi (wszystko jak gdyby nigdy nic) Spiker relacjonujący że WTC 5 (bodajże) zawalił się niedługo po WTC pn i WTC pd gdzie ten budynek jeszcze stał i nic nie zapowiadało jego zawalenia !!! Jest tak dużo nie jasności i absurdów w tej sprawie że trzeba być leciutko ograniczonym aby wierzyć we wszystko co powiedzą w TV. Np Irak miał mieć broń chemiczną... i gdzie ta broń? BinLaden staruszek z siwą brodą i starym kałasznikowem grozi palcem siedząc po turecku w łachmanach gdzieś w górach a cały wielki system wywiady cuda bajery satelity geniusze komandosi super technologie niewidzialne samoloty, łodzie podwodne nic nikt nie może zrobić? To na co idą te miliardy? Po co w W FBI CIA siedzą geniusze, którzy mają łby jak komputery? I żeby to jeszcze tylko USA szukały Binladena... ale jego szuka także wywiad Izraelski Angielski do wyboru do koloru. Jeden człowiek gra na nosie super mocarstwom jak małym dzieciom. Ja mam swoje zdanie obejrzałem film czytałem masę ciekawych artykułów z różnych źródeł rozmawiałem z ludźmi i nie wierzę że wieżowce zawaliły się od pożaru a w pentagon uderzył boeing.
  • Anonim

Fakt może i tracę czas, bo żyjemy w świecie gdzie tak naprawdę rządzą media. A kto rządzi mediami- rządzi ludźmi... Film w każdym razie pokazuje w jaki sposób manipulowano publiką. A więc mówiąc w skrócie zobaczyć w nim można takie fakty jak:
  • Anonim

1) Tak naprawdę w Pentagon nie uderzył żaden samolot. Tuż po tym jak rzekomo uderzył samolot jakiś świadek zrobił amatorski film, na którym w zwolnionym tempie widzimy wyrwę.... tylko że o szerokości 5 metrów. No więc bardzo malutki musiał być ten Boeing. W krótce po tym wydarzeniu, agenci (FBI, czy CIA nie pamiętam w tej chwili) zgłosili się do pobliskiego hotelu Sheraton i zabrali nagrania z kamer przemysłowych, które znajdowały się na zewnątrz hotelu a skierowane na Pentagon właśnie. Do dziś nie ujawniono nagrania.. Poza tym na kilka dni przed rzekomym uderzeniem zrobiono satelitarne zdjęcie Pentagonu. Na zbliżeniu widzimy ślad na ziemi, jakby ktoś przeorał ziemię, który idealnie pasuje do toru lotu tego samolotu i miejsca w którym uderzył w Pentagon. Nie muszę chyba dodawać że wcześniej tego śladu nie było.
    2) Poza tym w budynkach WTC zdeponowano sztabki złota należących do Kuwejtczyków o łącznej wartości 160 miliardów dolarów!! Po zburzeniu WTC odaneziono tylko złoto o wartości 230 milionów dolarów!! Pytanie gdzie się podziała reszta....
    3) Po katastrofie stwierdzono że temperatura konstrukcji WTC w miejscu gdzie uderzyły w budynki samoloty była mniejsza niż temperatura konstrukcji znajdującej się pod ziemią tych budynków. Fenomen???
  • Anonim

4) W filmie wypowiadają się świadkowie, w tym portier w jednej z wież, który mówił że tuż przed uderzeniem słyszał eksplozję dochodzącą z piwnic, zaraz potem uderzył w budynek pierwszy samolot. Te zeznania nie są odosobnione.
    5) Na filmie widać też w zwolnionym tempie moment zawalania się budynków. Niewprawne oko nic by w tym szczególnego nie zauważyło, a jednak tuż przed spadającą falą odłamków i części następowały małe wybuchy w piętrach poniżej. Ludzie mówili że to od butli z gazem- bzdura, jakie nowoczesne biurowce mają w biurach butle z gazem???
    6) Jeden z głownych zamachowców który rzekomo leciał w jednym z samolotów Ali Acca (nie wiem jak to się pisze- wymawia się Ali Akcza) zadzwonił następnego dnia do ojca. Hmmm, może dzwonił zaa grobu...
    7) Słynne są nagrania rozmów telefonicznych jakie wykonały osoby dzwoniące z samolotów do swoich bliskich. Problem w tym jak dowodzą inżynierowie wypowiadający się w tym filmie, że w tamtym czasie prawdopodobieństwo wykonania rozmowy telefonicznej wynosi 0,06 czyli mniej jak 1 próba połączenia na 100 by się powiodła... W owym czasie nie były montowane w samolotach stacjonarne stacje przekaźnikowe. Nagrania, które przedstawiano opinii publicznej są świetnej jakości. Co więcej wiele osób które się kontaktowały mówiły spokojnym tonem, bez większych emocji. W tle ne było słychać żadnej histerii ze strony innych pasażerów, żadnych krzyków.
  • Anonim

8) Tuż po uderzeniu w WTC agenci FBI, czy CIA (nie pamiętam) znaleźli szybko 3 z 4 czarnych skrzynek (każdy samolot miał po 2, czwartej nie znaleziono). Do tej pory nie wiadomo, co jest nagranego w tych skrzynkach. Żeby było śmieszniej namierzono jednego z zamachowców na podstawie paszportu, który rzekomo przetrwał pożar w samolocie i tuż po wybuchu wypadł z budynku na ziemię...
    9) W filmie przytoczono przykłady pożarów drapaczy chmur w różnym okresie i w różnych państwach. Widać naprawdę ogromne pożary które obejmowały po kilka pięter, (jak podawano pożary te trwały od kilku do 24 godzin), ale w żadnym przypadku budynki nie zawaliły się. WTC płonęły niecałą godzinę i idealnie się zawaliły.

• Anonim

10) Tuż po tej tragedii jedna ze stacji TV zadzwoniła do jednego z inżynierów żeby wypowiedział się bliżej na ten temat, czy to możliwe żeby tak olbrzymie budynki mogły się zawalić, ten odpowiedział że nie jest to możliwe, gdyż WTC miała specjalną konstrukcję, która miała przetrwać potężne wiatry oraz pożary. Nie wiedzieć czemu po tygodniu ten sam inżynier zmienił zdanie i zaprzeczył temu co mówił wcześniej....

To tylko mała część przytoczonych faktów w tym filmie. Powiem jedno ja na podstawie tych faktów zmieniłem zdanie co do USA całkowiecie... Samemu aż trudno w to uwierzyć, jeśli Stany są gotowe dla pieniędzy zabijać własnych obywateli, a przecież powszechnie są uważani za najdoskonalszą demokrację, to co mamy myśleć o innych państwach??? Dziwię się tylko że nie jest to nagłaśniane. Jeśli większość forumowiczów nie wierzy tym faktom, to dlaczego jest tyle wątpliwości, tyle zamętu woków WTC. Dlaczego USA nie poda do publicznej wiadomości wszystkich nagrań np z czarnych skrzynek i ze wszystkich kamer? Dlaczego tego nie zrobią jeśli nie mają nic do ukrycia??
  • Anonim

ciekawe, ze ktos kto tak bardzo krytycznie podchodzi do tego co przekazuja media (słusznie, bo czesto przekazuja bzdury), tak bezkrytycznie wierzy w te sensacyjne teorie
  • Niewidzialna Ręka Rynku

Odsyłam zainteresowanych do tematu "Alternatywna wersja historii o zamachach z 11 września" na gronie "Liberalizm" (nie wkleję linka bo się moderatorzy buntują :P)

Dla zainteresowanych acz leniwych wrzucam linki do ciekawych i kontrowersyjnych filmów na ten temat:

"Loose Change":
    http://video.google.pl/videoplay?do...

Alex Jones - "TerrorStorm":
    http://video.google.pl/videoplay?do...

"Zeitgeist":
    http://video.google.com/videoplay?d...

albo taki jeszcze:

9/11:Blueprint for Truth.The architecture of destruction

ale to sobie trzeba linka samemu znaleźć bo mi się nie chce, zresztą nie wiem czy jest już polska wersja językowa
    ("W tej szokującej prezentacji multimedialnej na Uniwersytecie w Manitoba w
    Kanadzie,szanowany architekt z San Francisco z AIA(Amerykańsi Instytut Architektów)Richard Gage przedstawia publiczności dowody na użycie materiałów wybuchowych do kontrolowanego wyburzenia przy wszystkich trzech "zawaleniach" wieżowców WTC.")

jest tego jeszcze więcej....

• Mickey.

1. sprawa z pentagonem wydaje się ciekawa
    [ http://images.google.pl/imgres?imgu... http://atrapa.net/chains/pentagon1.... http://atrapa.net/chains/pentagon.h... ]

2. jeśli mnie pamięć nie myli, ali acca był zamachowcem tureckim strzelającym do papieża w 81.; P

3. dobra, ale gdzie jest tenże film dostępny?
  • Anonim

a ja myślę, że to jednak byli kosmici.
  • Łukasz K-12

Wiesz co Traveler? Najlepiej by było żeby dzieciak jakim jesteś w ogóle się nie wypowiadał w tematach o których niema bladego pojęcia. Większość twoich wypowiedzi to godne pożałowania bzdety i kocopoły nie mające NIC kompletnie wspólnego z tematem i ukazujące jedynie twój brak wiedzy i brak kultury wobec innych użytkowników.
  • Zombi

kurcze, mam wrażenie, ze podobny temat był juz tu omawiany. wskazywałem nawet literaturę, gdzie krytycznie analizowane były argumenty zwolenników tzw. spisku 09/11. może jeszcze jutro poszukam i wkleję odpowiedni link.
  • wiosen

>para_no_oír napisała:
    >ciekawe, ze ktos kto tak bardzo krytycznie podchodzi do tego
    >co przekazuja media (słusznie, bo czesto przekazuja
    >bzdury), tak bezkrytycznie wierzy w te sensacyjne teorie

to samo przyszło mi do głowy. nie wierzyć setkom innych dokumentów tylko dlatego, że jeden jest odmienny i kontrowersyjny ( i co za tym idzie, zdaniem autora wątku, prawdziwy)?

Autor wątku przedstawił masę swoich wątpliwości, co do informacji powszechnie dostępnych, ale z drugiej strony nie określił co w takim razie według niego miało miejsce 11 września.

• Anonim

Mam pytanie: skoro w przypadku tragedii WTC jest wszystko jasne, czyli powszechnie uważa się to był atak terrorystyczny- to dlaczego wielu autorów książek i filmów (w tym przypadku oparłem swoje wywody o jeden z filmów dokumentalnych, który był puszczany kilka dni temu na PLANETE po 17tej - być może będą powtórki), wyraża tak daleko idące wątpliwości?? TO NIE SĄ MOJE OSOBISTE UROJENIA! A być może niektórzy z Was z założenia nie wierzą różnym tego typu informacjom bo to zburzyłoby Waszą wizję świata, gdzie USA są ostoją prawdziwej demokracji, kraju który zawsze dbał i będzie dbać o prawa człowieka. Ten i wiele innych filmów to podważają. Na ile jest to prawda NIE WIEM, ale chodzi mi o to żeby właśnie nie podchodzić BEZKRYTYCZNIE do wszelkich informacji jakie kramią nas media, tylko samemu starać się dojść do informacji jak było naprawdę. I jeszcze jedno nawet jeśli autor tego filmu ma jakieś urojenia, w każdej największej plotce jest malutkie ziarno prawdy. Czyż nie? Równie dobrze mogę Wam- tym którzy uważają że piszę jakieś bzdury zadać pytanie- NA JAKIEJ PODSTAWIE WIERZYCIE OFICJALNEJ WERSJI MÓWIĄCEJ O ATAKU AL-KAIDY? SKĄD WIECIE, ŻE WŁADZE USA O NICZYM NIE WIEDZIAŁY? Na koniec powiem jedno, nie chcę popadać w skrajności ale zawsze prawda jest po środku... Aha- ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJ W NOWYM ROKU:)
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)