Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • madzia

• Harley Devil'sSon

He he, może pora zlustrować sędziów Trybunału, pewnie donosili, tak tak, to stanowczo wspaniały pomysł, zapewne prezydent też na niego wpadnie, tak, tak ....
    ;>
  • madzia

dla mnie wyszło szydło z worka:P teraz widać czarno na białym o co chodzi Kaczorom-o udupienie wrogów politycznych a nie na prawdziwej dekomunizacji i lustracji,bo gdyby rzeczywiście mieli by to na uwadze nie mieliby nic przeciwko ujawnienion teczek z IPNu

brutalne?? Panie Prezydencie to jak pan nazwie poczynania rządu PiSu?
  • ?

Dla mnie to jest straszne, bo prezydent chce postawic TK w takiej sytuacji: Jka nie pozwolimy na przejscie ustawy lustr. to bedzie jeszcze gorzej bo prezydent (czyt. deb...) otworzy archiwum. z jedej strony obowiazek Trybunalu do odrzucenia ustawy a z drugiej perspektywa zniszczernia wielu porzadnych ludzi.
    Zaznaczam, ze jestem przeciw pelnej lustracji i uzasadnienie TK o obiektywizmie sedziow mnie nie satysfakcjonuje.
  • madzia

>..::KRiS::.. napisał
    >Zaznaczam, ze jestem przeciw pelnej lustracji.

to jest teraz najlepsze z możliwych rozwiązań-odtajnić wszystko i dać ludziom ocenić-byłaby burza przez parę dni,a potem spokój,a nie obecne podchody PiSuarów...
  • Dexter

Niezwykle sie ciesze z takiego obrotu sprawy. SLD udowodnilo PiS-owi, ze bawia sie jedynie w gierki (nie mylic z Edziem :P ) polityczne, a nie ze chca prawdziwego rozliczenia.

Zreszta ilez mozna cofac sie w przeszlosc?
  • 284561

zupelnie, jakby w Polsce nie bylo powazniejszych problemow
  • Dexter

Najpowazniejszym problemem w polskiej polityce jest od lat walka o stolki i udupienie przeciwnikow politycznych. Bez wzgledu na to, kto jest u wladzy. To wlasciwie tak naprawde jedyny problem, jaki maja politycy.
  • 284561

Mysle, ze wiekszym problemem jest to, ze spoleczenstwo daje sie w to wciagnac..
  • Anonim

Populizm i Socjalizm" nigdy sie na to nie zgodzi. Cala idea katotalibanskiej lustracji polega na napedzaniu machiny strachu: obywatel ma sie bac wladzy ludowej i nie byc pewnym dnia ani godziny,kiedy wkroczy do niego policja polityczna lub wyciagna na niego teczke z IPN.

Powszechny i wolny dostep do akt wytracilby katotalibom bron z reki, utraciliby przewage i mozliwosc reglamentowania strachu/informacji. Wyobrazcie sobie sytuacje, w ktorej to my - suweren - trzymamy "lape" na teczkach i to MY oceniamy,a nie przedstawiciele wladzy ludowej lub prasa,ktora "kreci przy tym wlasne lody".

Strach pomyslec; -)
  • Anonim

Juz widac, ze Pis sie skompromitowal, nic na nich nie ma, sa czysci. Najgorsze jest jednak to, ze podwaza autorytet do organow panstwa i ma zapedy dyktatorskie!!!...
  • madzia

>.:MISERY:. napisał
    >Mysle, ze wiekszym problemem jest to, ze spoleczenstwo daje
    >sie w to wciagnac..

to rzeczywiście porażka,ale co zrobić gdy media (tv i wszystkie gazety) są zdominowane tą tematyką:/ rzygać się chcę normalnie...
  • 284561

nie dawac sie wciagnac. media pokazuja to, co popularne. popyt kreuje podaz..
  • madzia

dlatego też baaaardzo okazjonalnie oglądam tv,a gazety czytam wybiórczo:]
  • Anonim

tja... niech szlag trafi ten nasz polski rząd; / jeszcze niczym co byłoby korzystne dla kraju się nie zajeli, ale co do czego to wzrost gospodarczy mają... no jasne , że mają jak tyle ludiz z kraju wyjechał Pffffff... heh... ale co z naszego narzekania i gadania ludzi jak i tak nic się nie zmieni... lepiej się zajmować kurde aborcją albo lustracją niż gospodarką, bo zawsze łatwiej coś spieprzyć niż naprawić... nie no powala mnie ta Koalicja, teraz to zaczynam się zastanawiać czy PO nie rządziło by lepiej; / w sumie to jestem za wczesniejszymi wyborami ... bo nie widzę sensu tego rządu; / Lepper ochodzi i wraca, Romanowi nie pasują wicepremierzy... fajnie strzelają fochy jak dziewczynki w 1 klasie podstawówki; /
  • to ma sz

Trybunał stał sie fajnym wytrychem. Jak ci coś nie pasuje to zaskarżasz to do trybunału, tam stwierdzają że ustawa jest nie zgodna konstytucją i gotowe! Gówno wszystkich obchodzi prawo, jak ktoś sobie powie że ta ustawa go obraża (lub bufetowa z warszafki, które w świetle prawa nie powinna być już prezydentem) to sobie olewa obowiązujące prawo i szybciorem zapieprza do trybunału a tam sie spieszą bo do pietnastego musi być wyrok gotowy.
    Ludzi pochujało.
  • Peters

Gdyby ci niby Premier i Prezydent ze swoim niby rządem potrafili napisać normalną ustawę nie przepełnioną błędami, niedociągnięciami, nie będącą wewnętrznie sprzeczną i nie naruszającą wszystkich możliwych praw, to nie trafiałyby te ustawy do Trybunału Konstytucyjnego. Proponuję zmienić stację z Rydzyjka, prasę z Naszego Dziennika, a telewizję z TVP na jakieś bardzie obiektywne media, a najlepiej kilka różnych, by móc mieć pogląd, a nie przedstawiać czyjś
  • #Mr.mgr Kris#

W swojej obsesyjnej , pogoni za przeszłością obecny rząd zupełnie pozbawiony jest wizji przyszłości a przyszłośc to gospdarka , edukacja , mniejsza biurokracja a także EURO 2012.Jednak zbyt ambitne są to hasła jak na głowy obecnych Koalicjantów.Łatwiej serwować społeczeństwu tematy zastępcze , aborcje , lustracje i "wojenki" z TK.Igrzyska :/
    Jestem też coraz bardziej przekonany o poważnym kryzysie instytucji jaką jest IPN , który zamast działać jak przystało na instytucję o profilu naukowym z odpowiednum wyczuciem , umiarkowaniem i rzetelnością , zaczyna przypomina "Grupę Trzymającą Teczki" na usługach rządzących.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby całkowite otwarcie archiwów a jeżeli nie to dać je na przemiał i raz na zawsze skończyć z tym bajorem przeszłości w którym ciągle brodzi obecna władza , przy okazji próbując wciągnąć w to społeczeństwo.

• Peters

Wybrałbym przemiał, było i nadal jest faktem "tworzenie" współpracowników, tak ja w dzisiejszych czasach, tak i wtedy dla wyników drukowało się kontakty, wtyczki, donosicieli, jak to zwał, tak to zwał.
    Nie można przy krzyczeniu na lewo i prawo, że to byli przestępcy jednocześnie bez wachania uważać i twierdzić, że tworzone przez tych przestępców dane są prawdziwe.
  • Anonim

No i kompletna kompromitacja PiSu, znowu :/
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)