Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • jhghjgjhg

• jhghjgjhg

Drugi Kwaśniewski :) zjechał, wyjechał :) i wielki górnik, taki umorusany i w ogóle :) wiekszego populisty chyba nie widziałem.
  • rez

Czyżbyś niewiele widział?

http://www.youtube.com/watch?v=kf-S...
  • madzia

hmm grzybobranie i rozdawanie jablek pod fabryka o 5tej rano do czegos zobowiazuje; P
    jak widze Napieralskiego to z bolem serca trzymam sie swojego postanowienia...
  • Artur

Widać jest to skuteczne. Jak pokazywał się jak wsiada do ciągnika to odrazu słupki podskoczyły i miał niezły wynik w wyborach prezydenckich. Jak się pokarze w bacówce jak wpierdziela oscypka to i górale gromadnie zagłosują na tego patafiana.
  • madzia

teraz znowu podskoczyly, ale pytanie czy to dzieki Napieralskiemu czy PO :)
  • Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn

>norap napisał
    >wiekszego populisty chyba nie widziałem.

Nie sądzę aby "bratanie" się z górnikami było specjalnie większym populizmem niż obiecywanie pierdyliarda km autostrad czy kastrowania pedofilii...
  • Anonim

ale jeszcze pozostały inne grupy, którym trzeba obiecać- cała budżetówka, rolnicy etc.

frajerze pracujący na własnej działalności gospodarczej płacz i płać za nasze obiecanki.
  • Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn

>madzia napisała:
    >jak widze Napieralskiego to z bolem serca trzymam sie
    >swojego postanowienia...

Osobiście też bym wolał, aby zainteresował się raczej liczbą związków zawodowych w spółkach górniczych niż przejażdżkami po szybach, ale jak się nie ma co się lubi...; )
  • Artur

>Wiktor ツ napisał
    >ale jeszcze pozostały inne grupy, którym trzeba obiecać-
    >cała budżetówka, rolnicy etc.
    >
    >frajerze pracujący na własnej działalności gospodarczej
    >płacz i płać za nasze obiecanki.

Wiele firm nie ma zamiaru być tym "frajerem" i płaci podatki na Cyprze czy w innych rajach podatkowych. W Polsce po prostu nic się nie opłaca, chyba że jest się zachodnim koncernem zwolnionym od podatku, który wykańcza miejscową konkurencję.
  • Anonim

ja bym polemizował z tym, że się nic nie opłaca.

Konkursy audiotele jak i smsy premium się bardzo opłacają.

Podobnie jak polskie typowo know-how - przemysł produkujący dewocjonalia.

A mniej ironicznie - firmy z Polski robią całkiem niezłe jachty pełnomorskie i konkurencyjne cenowo, jedne z lepszych na świecie. Udział z roku na rok w rynku coraz większy.

• Eli

Przyszły koalicjant PO jaki umorusany. No ale Donald mistrz wizerunku na pewno coś z tym pocznie.
  • Artur

To że umorusany to zaleta własnie, że to człowiek pracy i w ogóle... założe się że w szybie robili mu make up:)
  • Perwer

• Ritter von Nałęcz

Normalnie Leonidas spod Termopil.

Dzień, w którym nad Polską zapanuję koalicja PO-SLD, a najpewniej tak się stanie, będzie chyba najczarniejszym dniem w historii III RP od ustąpienia Wałęsy i zwycięstwa Kwacha w wyborach prezydenckich.
  • madzia

>Ritter von Nałęcz napisał
    >Dzień, w którym nad Polską zapanuję koalicja PO-SLD, a
    >najpewniej tak się stanie, będzie chyba najczarniejszym
    >dniem w historii III RP od ustąpienia Wałęsy i
    >zwycięstwa Kwacha w wyborach prezydenckich.

ojejku jej...
  • Ritter von Nałęcz

>madzia napisała:
    >>Ritter von Nałęcz napisał
    >>Dzień, w którym nad Polską zapanuję koalicja PO-SLD, a
    >>najpewniej tak się stanie, będzie chyba najczarniejszym
    >>dniem w historii III RP od ustąpienia Wałęsy i
    >>zwycięstwa Kwacha w wyborach prezydenckich.
    >
    >ojejku jej...

No ja wiem, co z tego, że wywalą podatki pod 50%, zaczną brać kasę od NBP, okradną OFE, wstawią parytet, o liberalna Madziu, grunt, że nie tak jak za rządów demonicznego PiS, żadna mniejszość nie będzie prześladowana; )
  • madzia

i wy sie smiejecie z tego, ze PO straszy PiSem? posluchajcie siebie samych i wtedy pogadamy :)
  • Anonim

Taka koalicja jest możliwa a Tusk zaczyna coś gadać o legalizacji tzw. "związków partnerskich". Jak rozumiem pedalstwo będzie miało swoje prawa?
    Oj, będę miał wielki orzech do zgryzienia na kogo głosować....Niby są 4 główne partie ale wszystkie ch*** warte.
  • Ritter von Nałęcz

>madzia napisała:
    >i wy sie smiejecie z tego, ze PO straszy PiSem? posluchajcie
    >siebie samych i wtedy pogadamy :)

Ja nikim nie straszę.
    Ja się tylko śmieję z ludzi, którzy sai sobie zakładają uprząż na łeb i idę orać na cudzym :)

Po prostu tak chciała natura, że większość społeczeństwa nadaje się wyłącznie do pługa; )
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)