-
Anonim
>Galeazzo de Viant napisał
>entuzjasto sowieckich pachołków
>Jak tam dalej stronniku zdrajców Polski
>Adam napisał
>Gdybyś nie miał słomy w butach
Nie będę z wami dyskutował, gdyż robicie mi wycieczki personalne, a to pokazuje tylko wasz poziom. Na szczęście krzyczenie takich ludzi jak wy nic nie zmieni - bo jesteście w znaczącej mniejszości. -
Ajgor
-
Pawle, niektórzy mają tu poprostu problem z ludźmi o innych poglądach i inaczej niż personalnie się przyczepić dyskutować nie potrafią. podchodzą do tego tak emocjonalnie jakby to była sprawa życia i śmierci. odejdźcie od kompów i nabierzcie dystansu do obecnej polityce.
-
-
>Paweł napisał
>>Galeazzo de Viant napisał
>
>>entuzjasto sowieckich pachołków
>
>>Jak tam dalej stronniku zdrajców Polski
>
>>Adam napisał
>>Gdybyś nie miał słomy w butach
>
>Nie będę z wami dyskutował, gdyż robicie mi wycieczki
>personalne, a to pokazuje tylko wasz poziom. Na szczęście
>krzyczenie takich ludzi jak wy nic nie zmieni - bo
>jesteście w znaczącej mniejszości.
Sorry, ale dlaczego nie będziesz rozmawiać? Jeśli nie jesteś stronnikiem ludzi, którzy perfidnie i celowo zdradzali Polskę, udowodnij to, a chętnie przeproszę. Bo póki co udowadniasz tylko, w jakiej iluzji żyjesz. -
A i jeszcze jedno. Z tym czerwonym, to się zastanów, bo właśnie czerwoni strasznie szli w ilość, nawet Marks pisal, jak to mnogość musi się przełożyć w skuteczność i siłę.
Ale nawiasem, żeby Twoje czerwone żądze zbić co nieco - jak widac, po wynikach wyborczych SLD, wcale nas taka mniejszość nie jest... -
Anonim
A ten Paweł dalej Kwacha przeżywa. Daj sobie chłopak spokój ten człowiek nie szanuje własnej wątroby więc co dopiero mowa by szanował Polaków. Myślisz że do swoich wyborców czuje respekt?. A skąd. Widziałeś by działał tak jak Lech Wałęsa?. Lechu jakim Prezydentem był takim był ale teraz ma własny Instytut, siedzi w Polsce a jak rusz gdzieś wyjedzie to reprezentuje swój naród. Kwachu za to szlaja się po Ukrainie jako lobbysta firmy lobbingowej. Myślisz że dlaczego on znalazł się na tym wykładzie?. Dlaczego bredził że Rosja będzie w NATO?. Kwaśniewski nie jest godzien Lechowi buty czyścić, co by o Wałęsie nie powiedzieć to jako były Prezydent wstydu nam nie przyniósł, a jak chlał z Jelcynem to się potem nie słaniał na nogach. Żal tylko tej nocnej zmiany i wsparcia lewej nogi ale z drugiej strony czego się dziwić w końcu Antoś źle wykonał uchwałę, a do tego z jego listy wynikało że członkowie rządu byli agentami SB to jak sobie on wyobrażał że taki rząd może przetrwać?. -
Ania R.
pomijajac inne tematy : mi przeszkadza pijanstwo kwacha.. jest miliony zdolnychy ludzi w tym kraju.. czemu pijak mialby piastowac urzad prezydenta.. a plus korupcja jego ugrupowania: kaczynski przeszkadza mi znacznie mniej -
Adam
>Wojak Szwejk napisał
>I znowu mylisz jedno z drugim. Ludzi nie żrą w Macu bo
>jest świetna reklama ale dlatego że można się napchać w
>miarę tanio. Zwłaszcza że Mac ma ciągle jakieś promocje
>(kiedyś lody po 70 gr mieli) i ludzie z tego korzystają.
>Na tym polega "szybka szama"
Stary, litości. Nie po to wspomniałem o McDodald's żebyś tłumaczył tutaj zasady gastronomii, ale mam nadzieję, że przynajmniej dobrze się przy tym bawiłeś.
>Co do tych osławionych "marketingowców" to nie
>znam w historii dobrego króla którego od maleńkości nie
>uczono by ogłady, przemawiania, dyplomacji, języków,
>retoryki.
Nie wiem w jakim świecie żyjesz, bynajmniej w Polsce niewielu politykierów zna obce języki, posiada dobre maniery, umie charyzmatycznie przemawiać czy zna się na dyplomacji. Nie łapiesz podstawowej róznicy pomiędzy wykształceniem człowieka na zręcznego polityka, a sprzedawaniem gówna w ładnym opakowaniu, które w razie potrzeby zapakuje się inaczej. Nie łapiesz, że to nie politycy nam je sprzedaja, tylko sami sa tym sprzedawanym gównem.
>Polityczny byt to wypadkowa setek ważnych spraw w tym istotny jest wygląd,
>charyzma, retoryka i umiejętność dotarcia do tłumu.
>Robienie z tego jakiejś "ułomności politycznej" jest dla
>mnie śmieszne.
Zupełnie nie rozumiesz co się dzieje człowieku :) Mówisz o zupełnie innej rzeczy niż ja.
>Jak dajesz się okłamywać to cię okłamują. Mnie żaden
>polityk jeszcze nie okłamał bo nie ma takiego któremu bym
>we wszystko zawierzył.
Łapaniem za słowko daleko nie zajedziesz, zresztą, ja w to nie wchodzę.
>To że Obama wysyła kolejne siły do
>Afganistanu oznacza nic innego jak to że następnego dnia
>po zaprzysiężeniu przyszedł do niego szef CIA i
>powiedział jak wygląda prawda na bliskim wschodzie. Z dala
>od kamer, głosów, wywiadów i specjalistów od wizerunku.
>Tyle że potem jak wydaje decyzje o wysłaniu to nie może
>powiedzieć "słuchajcie rano mi przyszli z CIA i jest tak
>przejebane że trzeba wysłać siły" tylko użyje retoryki,
>argumentu by ludzi starać się przekonać i nie straszyć.
>Twoim zdaniem okłamuje tak że jest tylko lalką
>szmacianą, manipulantem i zdrajcą....
Aha, zatem czołowy kandydat na prezydenta, kluczowa postać jednej z dwóch głownych partii w USA, senator, nie miał absolutnie najmniejszego pojęcia w czym siedzi rząd, przecież chciał tylko żeby wszystkie chłopaki wrócili do domów, a tu nagle lekkie zdziwko, "przyszli z CIA" i powiedzieli sory, ale się nie da. Nie bądź żałosny. Doskonale wiedział, że ropy nie wolno mu tak po prostu wypuścić (ups! sory, przeciez to kolejna teoria spiskowa)
-
Adam
>Wojak Szwejk napisał
>No dobrze ale ja nie o tym pisze. Stary, w filmie problem
>Erici Steinbach został przedstawiony jako problem MEDIALNY,
>a tymczasem sam piszesz że tak nie było. Czyli zgadzasz
>się ze mną a nie z filmem który problem ZMARGINALIZOWAŁ
>do Tymochowicza i Krzaka:D.
Nie zgadzam się z Tobą, bo nie zajarzyłeś ani filmu, ani mojej wypowiedzi. Erika Steinbach nie jest śmiertelnym zagrożeniem dla Polaków. Fakt, dużo krzyczy, prubuje namieszać, ale nie całkowicie za jej sprawą Polacy tracą swoje domostwa. Kampania polityczna Krzaka opierała się na manipulacji faktami i wmawianiu okreslonej części społeczeństwa, że za zachodnią granica do władzy dochodzi kolejny Hitler. Steinbach była i jest w Niemczech tylko krzykaczką, która niewiele za wyjatkiem zrobienia szumu może, podobnie jak u nas Lepper. Krzaklewski odwoływał się do poczucia patriotyzmu rodaków, chociaż najzwyczajniej w świecie nic z problemem wysiedlonych nie miał zamiaru zrobić i nie zrobił.
>Dobrze tylko mnie mało obchodzi twoje zdanie nt misji
>irackiej.
Widocznie idealnym rozmówca dla siebie jesteś Ty sam.
>Mi chodzi o morał tego filmu "syn
>zginął bo była wojna", no sorry ale w Polsce są rodziny
>ŻOŁNIERZY KTÓRZY ZGINĘLI NA POLIGONIE!!!! i z tej racji
>morałem ma być że trzeba poligon odwołać?. Zadawać
>pytanie ministrom "a wysłałby pan syna na poligon"?. Jest
>to tylko i wyłącznie żałosny populizm. Natomiast dobrym
>wątkiem w takiej dyskusji jest CZYM żołnierze walczyli i
>JAK ICH WYPOSAŻONO. Bo przecież nikt nie twierdzi że WP
>poniosło jakąś masową ofiarę na wojnie przez USA bo
>byłoby to kłamstwo. Każdy zabity żołnierz lub inwalida
>to oczywiście tragedia i trzeba się nad tym pochylić,
>złożyć takim ludziom HOŁD, natomiast nie jest to
>argument do dyskusji nad WOJNĄ jako taką czy ARMII jako
>takiej.
Chrzanisz niemiłosiernie, mówisz jakby chodziło jedynie o biadolenie że zginęli bo zginęli. Pytaniem jest "w jakiej właściwie sprawie zginęli ?" lub "Dlaczego ojcowie tracą synów na wojnie, która nas nie dotyczy? " Dla mnie to jest jasne jak dupa eskimosa, nie wiem gdzie tutaj możesz mieć problem ze zrozumieniem sensu tego motywu.
>dyby nie operacja Iracka kolego to byśmy dalej
>jeździli wozami rolniczymi, czaisz?. I to byłby świetny
>fragment na film dokumentalny tzn jak ministerstwo dało
>dupy i nie przygotowało wojsko na wojnę A WOJSKO JEST PO
>TO BY BYĆ GOTOWYM NA WOJNĘ, nie?.
Na jaką wojnę ? To USA decyduje kiedy dla Polski jest wojna, a kiedy nie ? Pewnie Cie to nie interesuje, ale ja uwazam, że nie musiało zginąć 25 Polaków po to, aby zmodernizować sprzęt wojskowy. Ja widzę wiele innych wyjśc z takiej sytuacji, nie chcę nazwać cię ograniczonym, ale bieganie za amerykanami na każą wojenkę jaką sami rozpętają nie jest ani jedynym, ani najlepszym.
>Nic nie zrozumiałeś. To nie partnerstwo z USA jest winne
>że mamy zdziadziały sprzęt. A właśnie dzięki
>partnerstwu z USA przestajemy go mieć. "Nie rozumiem
>pakowania się" czyli rozumiesz wpakowanie się z dobrym
>sprzętem w wojnę USA?. NIE! Ty kontestujesz jako taki
>udział!.
Cała dyskusja..
Także kontynuuj ją sam, ja nie mam ochoty już tracić czasu. -
Wróżka Tytania
Panowie, trochę ogłady! Aż przykro czytać Wasze wycieczki osobiste. Nie potraficie merytorycznie rozmawiać? Poza tym dyskusa zeszła troszkę z tematu.
Moim zdanem któryś z Panów ma racje w kwestii Steinbach- otórz nie chodzi w filmie o umniejszenie całej kwesti, ale o to jak ją wykorzystano do celów PRowskich (tak wiem, że w temacie pisza także przeciwnicy jako takiego PR ale zaryzykuję to stwierdzenie.
Moje osobiste zdanie na temat filmu: Mi osobiście ten film pokazał jak politycy potrafią kłamać, (może nie wiedzialam tego wcześniej z racji swojego wieku- bo jak mówicie to oczywiste), w pewien sposób być może będę bardziej krytycznie patrzeć na politykę. Najbardziej szokująca byla dla mnie sprawa przewodniczgo komisji. Być może film tez nie przedstawia wszystkiego objektywnie, nie mówie że jest bezbłędny. Poprostu nie wiem. -
norap
-
Barbara Strzelecka
Zaczynam podejrzewać,że Sekielski stracił pracę w tvn za d o s k o n a ł y/moim zdaniem/ film "'Władcy marionetek"'.Prawda okazała się bardzo bolesna nie tylko dla polityków. W tve-nie też boją się prawdy.Tamtejsza derekcja dobrze wie dlaczego niepokornych dziennikarzy trzeba usunąć.Jesteśmy robieni w pieroga codziennie i nagminnie.Wyborcze obietnice to padlina.Ale cicho sza. NIECH NIKT NIE ODWAŻYSIĘ MÓWIĆ OTYM GŁOŚNO!!!.Podobno żyjemy w wolnym kraju,tylko co z tą cenzurą.Szkoda,że tak dobry dziennikarz/ może nawet jest bezrobotny/,a napewno przestał prowadzić świetny program.Panie Tomku trzeba było się nie wychylać.
Może doczekamy kolejnej"'rewolucji"',bo jest naprawdę dużo osób w tym kraju/i znowu tak muszę mówić,bo to nie jest mój kraj/,którzy krytycznie oceniają "dokonania" ostatnich lat. JESZCZE TROCHĘ MUSIMY POCZEKAĆ,ALE JUŻ NIEDŁUGO.Cierpliwość też ma jakieś granice. -
Artur
Bardzo dobry, ważny, wiarygodny film. Miler jednak nawet w tym filmie nie pokusił się o szczerość i wyszło że Kwaśniewskiego upijają duchowni :) generalnie film na plus, dopiero teraz zobaczyłem go w całości. -