Polityka: Polska, Europa, Świat [2370]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Iselor

Islam to religia zła, fanatyzmu, zacofania, głupoty, upokorzenia kobiet. Religia wyznawców analfabety, sadysty i pedofila Mahometa i bliskowschodniego boga księżyca Allaha, który później stał się "bogiem jedynym". W cholerę z taka religią.
  • MarcinK

>Ola napisała:
    >>MarcinK napisał

>>>No dobrze, a czy katolicyzm popiera apostazję z KK? Nie,
    >>>apostaci są ekskomunikowani i wg KK też czekają ich
    >>>"ognie piekielne" tak jak apostatów muzułmańskich.
    >>
    >>Jak można porównywać potępienie do zabicia człowieka
    >?
    >
    >Dlatego też napisałam o zabijaniu heretyków przez
    >Chrześcijan.
    >
    Chrześcijanie zabijali heretyków owszem ale kilkaset lat temu!!!
    >>
    >> http://religiapokoju.blox.pl/2008/1...
    >>To tak żeby Ci udowodnić jak bardzo się mylisz...
    >>
    >
    >Ten blog akurat nie jest dla mnie autorytatywny.

NO tak jak coś Ci nie pasuje to nie jest autorytatywne ale zwróć uwagę na to że fakty przedstawione w tym blogu są również na innych stronach internetowych...

>I zapewniam Cię, że się nie mylę, bo w Iranie nie ma
    >szariatu (prawa muzułmańskiego) są jego wybiórcze
    >składniki. Dlatego napisałam, że jeśli takie przypadki
    >się zdarzają nie są zgodne z Islamem, gdyż nie ma ani
    >Kalifa, który mógłby ten szariat zatwierdzić, ani
    >Kalifatu, a którym mógłby obowiązywać.

A teraz pomyśl.. kogo obchodzi czy w Iranie jest szariat?
    Ważne jest to że przywódcy i duchowni w Iranie prześladują chrześcijan i stosują karę śmierci dla każdego kto odwróci się od Mahometa, to czy jest to zgodne z koranem nie ma dla mnie znaczenia ponieważ tak naprawdę koran sam ze sobą nie jest zgodny.. jedne wersy wykluczają drugie itd..
    Więc jeśli ich duchowni stosują tak i nawołują do stosowania tak radykalnych kar to jaki jest sens pozwalać im na budowę świątyń w Polsce po to żeby i u nas głosili swoją religię nienawiści..
    Co innego gdyby meczet chcieli budować nasi Tatarzy..
    >

>Nie odwracam kota ogonem, bo napisałam nigdzie, że w Lidze
    >jest "cała masa osób" tylko, że znam całą masę osób,
    >którzy nie są chrześcijanami i jednocześnie są
    >Polakami.
    >Meczet nie będzie służył tylko tym 180osobom, którzy
    >należą do Ligi, lecz także setkom Polskich konwertytów
    >na Islam (tak tak, nie tylko Tatarzy są Polskimi
    >muzułmanami), mieszkającym w Warszawie i nie należącym
    >do żadnej organizacji religijnej.
    >
    >>>Polacy innych wyznań nie mogą
    >>>protestować przeciwko budowie kościołów wspieranych,
    >>>jakby nie patrzeć przez państwo wyznaniowe?
    >>masz na myśli te 180 osób z bractwa ?
    >Nie, mam na myśli tysiące osób innych wyznań niż
    >katolickie.
    >
    >>Najpierw zajrzyj do słownika sprawdź co to jest
    >"państwo
    >>wyznaniowe" a później wypowiadaj się na forum..
    >>
    >>>Protestów przeciwko budowie kościołów na szczęście
    >>nie
    >>>zamierzam organizować.; ) ale chciałam przedstawić Ci
    >>>sytuację analogiczną.
    >> Ta :)
    >>analogicznie to możesz mi podać przykład budowy
    >>kościoła w Arabii Saudyjskiej...
    >
    >Więc skoro kolejny raz jest podawany przykład KSA, ja
    >poproszę o meczet i synagogę w Watykanie.

Różnica jest taka że w Watykanie nie ma Muzułmanów natomiast w Arabii Saudyjskiej są chrześcijanie.. Kolejna różnica to w Watykanie Muzułmanie mogą otwarcie przyznawać się do swojej religii natomiast chrześcijanie w Arabii Saudyjskiej już nie.. W Watykanie można posiadać koran natomiast w Arabii Saudyjskiej za posiadanie pisma świętego grozi kara śmierci.. mimo że Jezus jest uznawany przez Islam za proroka Mahometa (pomimo tego że Jezus sam siebie nazywał synem Bożym a nie prorokiem..)

>Dobrze wiesz, że nie podam Ci przykładu, a ja dobrze wiem,
    >że nie dostanę przykładu od Ciebie, dlatego dalsze
    >mówienie o KSA i Iranie jest bezsensowne, bo z pośród
    >kilku krajów tzw "muzułmańskich" podaje się tylko te
    >dwa, nie patrząc czy w pozostałych państwach są te
    >kościoły czy ich nie ma.

A możesz podać przykład kraju Muzułmańskiego w którym wybudowano nowy kościół?
  • Olexy

Ostatnio wybudowano np. duży kościół w Katarze. Z resztą, działała tu też zasada, że "popyt rodzi podaż".
    Żeby wyjaśnić- nie jestem anty-chrześcijańska, ale drażni mnie to, że przeszkadzają ludziom w Polsce zachowania muzułmanów (np. budowa meczetu) ale ich chrześcijańskie odpowiedniki już nie.
    Nie chcę tu bezsensownej dyskusji, która religia więcej złych rzeczy zrobiła, bo zazwyczaj kończy się to tylko pustym przekrzykiwaniem, ale akurat argument "Było to dawno temu!" jako usprawiedliwiający karygodne zachowania jest argumentem dość słabym.
    Jeszcze co do podanego przez Ciebie przykładu z Iranem- no dobrze, skoro mówisz o przywódcach, których szariat nie obchodzi, to mów o sytuacji w Iranie, ale w takim razie, nie mów, że rzeczy, które się tam dzieją wynikają z Islamu, dlatego też Islam jest zły.
    Chciałam zauważyć też, że wszyscy imamowie z Ligi Muzułmańskiej (z wyjątkiem jednego, który jest Polakiem z urodzenia) skończyli szkoły muzułmańskie w Europie np. we Francji, więc mówienie, że będą szerzyć nienawiść, której ich nauczyli szejkowie z jakiegoś kraju arabskiego, jest trochę 'nieścisłe'.
    pax.
  • Anonim

Olexy nie masz pojęcia o czym w ogóle mówisz. Już samo to wystarczy, iż jest to kultura kompletnie odesparowana o od judeo-chrześcijańskich wartości europejskich i NIGDY nie stworzy harmonijnego społeczeństwa na wzór zachodnioeuropejski. Oni są posłuszni dopoki jest ich mało, później, czyli za ok. 50 lat Francja będzie republiką islamską. Nigdy nie zgodzę się na jakiekolwiek większe inwestycje typu meczety w Polsce. Pogratulować mądrego społeczeństwa Szwajcarom i "jaj" kanclerz Merkel z Turkami.

Można psioczyć na historię chrześcijaństwa (za którą notabene JP II wyraxnie przeprosił), ale dzisiejszy światopogląd europejski z tej kultury wyrasta, natomiast my sami sobie podcinamy gałęzie na której siedzmy w myśl chorej poprawności politycznej socjalistów. Cena będzie wielka.
  • MarcinK

>Olexy napisała:
    >Ostatnio wybudowano np. duży kościół w Katarze. Z
    >resztą, działała tu też zasada, że "popyt rodzi
    >podaż".
    Linka poproszę bo jakoś niechce mi się wierzyć

>Żeby wyjaśnić- nie jestem anty-chrześcijańska, ale
    >drażni mnie to, że przeszkadzają ludziom w Polsce
    >zachowania muzułmanów (np. budowa meczetu) ale ich
    >chrześcijańskie odpowiedniki już nie.

To chyba logiczne że przeszkadza mnie np bicie kobiet na które nakazuje Koran prawo a obsypywanie ich kwiatami już nie..

>Nie chcę tu bezsensownej dyskusji, która religia więcej
    >złych rzeczy zrobiła, bo zazwyczaj kończy się to tylko
    >pustym przekrzykiwaniem, ale akurat argument "Było to dawno
    >temu!" jako usprawiedliwiający karygodne zachowania jest
    >argumentem dość słabym.

Czyli uważasz że jeśli np Twój przodek zabijał niemców czy bolszewików to Ty powinnaś za to odpowiadać przed sądem??

>Jeszcze co do podanego przez Ciebie przykładu z Iranem- no
    >dobrze, skoro mówisz o przywódcach, których szariat nie
    >obchodzi, to mów o sytuacji w Iranie, ale w takim razie,
    >nie mów, że rzeczy, które się tam dzieją wynikają z
    >Islamu, dlatego też Islam jest zły.

"4:34 Mężczyźni stoją nad kobietami ze względu na to, że Bóg dał wyższość jednym nad drugimi, i ze względu na to, że oni rozdają ze swojego majątku. Przeto cnotliwe kobiety są pokorne i zachowują w skrytości to, co zachował Bóg. I napominajcie te, których nieposłuszeństwa się boicie, pozostawiajcie je w łożach i bijcie je! A jeśli są wam posłuszne, to starajcie się nie stosować do nich przymusu. Zaprawdę, Bóg jest wzniosły, wielki!"

http://www.poznajkoran.pl/koran/kob...
    Uważasz że to jest dobre?

>Chciałam zauważyć też, że wszyscy imamowie z Ligi
    >Muzułmańskiej (z wyjątkiem jednego, który jest Polakiem
    >z urodzenia) skończyli szkoły muzułmańskie w Europie np.
    >we Francji, więc mówienie, że będą szerzyć
    >nienawiść, której ich nauczyli szejkowie z jakiegoś
    >kraju arabskiego, jest trochę 'nieścisłe'.

Arabowie którzy wywołali zamieszki kilka lat temu w Paryżu i kilku innych europejskich miastach też byli wykształceni w europie... np nasi Tatarzy od wieków zachowują się jak porządni ludzie więc mam do nich większe zaufanie..
  • Iselor

Nie atakujemy Arabów. Atakujemy islam. Mamy w Polsce olbrzymią grupę Wietnamczyków (jesteśmy trzecim krajem w Europie pod wzgledem liczby) ale nikt nie gada o wywaleniu Wietnamczyków. Dlaczego ? Bo pomimo że są dosyć odizolowani (z własnej woli), nikt nie obawia się Wietnamczyka wysadzającego się w powietrze w imie boga, bo większość z nich wyznaje pokojowy buddyzm, reszta katolicyzm (z rzadka animizm lub taoizm).
  • dropsujący z turlaczami

Sam fakt, że meczet finansują saudyjscy fanatycy jest niepokojący. Ci sami, którzy są odopowiedzialni za ostatnie zamachy w Moskie i podkręcanie konfliktu Rosja-Czeczenia. A także czystki etniczne w byłej Jugosławi. Nie mówiąc już o tym, że tam kobieta dostaję chłostę za rozmawianie z niespokrewnionym ze sobą mężyczyzną. Mi się nie widzi taka przyszłość Polski.
    Jeżeli na Mazowszu żyje 5tyś muzłmanów a meczet będzie na 11 to sprawa jest prosta. Zamieżają oni przysłać nam brakującą resztę wiernych,albo nas nawrócić.
    Saudyjskim wariatom zależyny na islamizacji całego świata, a różnią się tym od np irańskich wariatów, że mają na to kase.
  • dropsujący z turlaczami

Chodzi o to, żeby zaszczepić islam w kraju, który mógłby najbardziej sprzeciwić się islamizacji Europy.
  • Anonim

A ja mam lepszą lekcję poglądową od waszej. Zadałem sobie trud i przebrnąłem przez forum internetowe polskich muzułmanów. Nazywa się bodaj "Islam w praktyce". No proszę państwo mamy do czynienie z chorymi na głowę fanatykami. Ja znałem wielu muzułmanów, byłem w krajach muzułmańskich, szanuję Islam, ale ci nasi muzułmanie mają kompleks swoich braci w wierze i chcą być jeszcze bardziej na pokaz antyzachodni. Najciekawsze to oni mają zdanie o świecie. Egipt ma żałosny sprzedajny antyislamski rząd wg nich bo jest prozachodni. Do tego obsobaczyli tatarów polskich bo zauważyli na zdjęciu (z wizyty księcia Karola) że żona wchodzi do meczetu bez zakrycia twarzy. Jak będę miał chwilę czasu dam kilka cytatów. Najlepszy jest taki użytkownik który na wieść o budowie ośrodka kultury muzułmańskiego w Łodzie (będzie cusik takiego też:)) napisał chyba z 20 razy Allah Akbar. Nie wiem czy sobie zdajecie sprawę ale mamy doczynienia z islamską rozpolitycznioną antyzachodnią propagandą a nie Islamem. Ci nasi muzułmanie "nowi" to fanatycy polityczny a nie religijni ludzie.
  • MarcinK

http://www.postedeveille.ca/2009/07...

Uwaga drastyczne sceny.!!!

i niech mi ktoś powie że to jest normalne..
    co to może być rytuał religijny czy coś innego, jak to nazwać?
  • Anonim

to jest normalne, tylko że nie w krajach europejskich szeroko ucywilizowanych.
  • Anonim

Ja jestem przeciwny budowaniu meczetów u nas - bo w krajach islamskich (nie wszystkich) za posiadanie bibli grozi czapa. I mam gdzieś to całe gadanie o tolerancji. Nie można kogoś głaskać i pocieszać gdy jemu podobni mordują ludzi.
  • :]

>MarcinK napisał
    > http://www.postedeveille.ca/2009/07...
    >
    >Uwaga drastyczne sceny.!!!
    >
    >i niech mi ktoś powie że to jest normalne..
    >co to może być rytuał religijny czy coś innego, jak to
    >nazwać?

po obejżeniu tego filmu naprawde z wielką chęcią pojechał bym do afganistanu strzelać do talibów, do somali też gdyby była możliwość
  • MarcinK

>Kazik napisał
    >to jest normalne, tylko że nie w krajach europejskich
    >szeroko ucywilizowanych.

czyli jak u nienormalnych to normalne?
  • Ritter von Nałęcz

>Paweł napisał
    >Ja jestem przeciwny budowaniu meczetów u nas - bo w krajach
    >islamskich (nie wszystkich) za posiadanie bibli grozi czapa.
    >I mam gdzieś to całe gadanie o tolerancji. Nie można
    >kogoś głaskać i pocieszać gdy jemu podobni mordują
    >ludzi.

Sprawy między chrześcijanami a muzułmanami mnie nie obchodzą. A ja bym chętnie oglądał wypasiony meczet w Warszawie.

Aby ich za dużo się nie zrobiło :P
  • MarcinK

>Galeazzo napisał

>
    >Sprawy między chrześcijanami a muzułmanami mnie nie
    >obchodzą. A ja bym chętnie oglądał wypasiony meczet w
    >Warszawie.
    >
    >Aby ich za dużo się nie zrobiło :P

http://mundial.wp.pl/title,Dwie-oso...

to pewnie mundialu byś już sobie nie pooglądał..
  • ...

A ja chce tylko przypomnieć, że meczet buduje nam Arabia Saudyjska, czyli wylęgarnia międzynarodowego terroryzmu i fantyków. Organizatorzy wojny w Kosowie,Sudanie i Czeczeni.
    A po za tym największe ciemniactwo na świecie. Kobieta ma nosić jakieś szmaty i może być bita przez męża. Jeśli wam się to podoba to wracajcie do czasów krucjaty z tym całym swoim meczetem.
  • ...

>Galeazzo napisał
    >>Paweł napisał
    >>Ja jestem przeciwny budowaniu meczetów u nas - bo w
    >krajach
    >>islamskich (nie wszystkich) za posiadanie bibli grozi
    >czapa.
    >>I mam gdzieś to całe gadanie o tolerancji. Nie można
    >>kogoś głaskać i pocieszać gdy jemu podobni mordują
    >>ludzi.
    >
    >Sprawy między chrześcijanami a muzułmanami mnie nie
    >obchodzą. A ja bym chętnie oglądał wypasiony meczet w
    >Warszawie.
    >
    >Aby ich za dużo się nie zrobiło :P

A może zaczną cie obchodzić sprawy muzułmanie-ateiści ? Bo stosunek jest takisam.
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)