Polityka: Polska, Europa, Świat [2370]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marcus Corvinus

http://policyjni.gazeta.pl/Policyjn...

nie chce mi sie szukać tych jegomości na gronie ale gdybym znalazł oczywiście również zostawiłbym odpowiedni komentarz.
    Chwała Polskiemu narodowi!! chwała pokoleniu JP.

Oto smutna rzeczywistość, oto jak wszystkie argumenty przeciwko Polskiej Policji rozbijają się z hukiem o betonową ścianę. Z takim społeczeństwem nikt nie ma prawa narzekać na złą policję.
  • Vlad

przywrócić czapę - jedyne rozwiązanie
    a całe to pokolenie JP powinno zostać wysłane do jednostek karnych to może jeszcze coś by z nich było
    jestem co prawda przeciw przymusowemu poborowi do wojska ale dla tzw. "trudnej młodzieży" zrobiłbym co?... WYJĄTEK
  • Łukasz K-12

"POKOLENIE JP2" a co to w ogóle znaczy? Że co? Że ktoś nagle się zainteresował jak papież umarł? Ustawił profil na GG? Hasło "Pokolenie JP2" zostało stworzone przez oszołomów dla oszołomów i tyle.
    Teraz krzyczycie "przywrócić czapę", ale sami swoimi decyzjami (w większości) JUŻ JĄ ODRZUCILIŚCIE. Głosując chociażby za wstąpieniem do UE.
  • Vlad

eee... chyba nie o to JP chodzi...
    co do UE - kto głosował za - ten głosował
    JA NIE (nie miałem wtedy 18 lat) , ale moja rodzina głosowała przeciw
  • Anonim

Jestem w stanie zrozumieć debilizm, również członków grono.net, którzy wspierają morderców, ale nie jestem w stanie Vlad zrozumieć po jakiego grzyba od razu wplata się w to kwestie tzw. pokolenia JP II, które raczej dotyczy "osób pozytywnie uduchowionych" (np. hospicja, grupy młodych itp.) niż całej bandy ignorantów. Wiec po co od razu walenie kijem po religii czy katolikach na drugim tle Twojej wypowiedzi?

Ad rem. Oczywiście ci mordercy maja wielkie szczęście, ze dokonali tego na terytorium przehumanizowanej UE. W Teksasie wyrok byłby jedne i słuszny. Tu powinno być bezwzględne dożywocie, zero litości i zero możliwości powrotu do społeczeństwa - tak dla zasady.
  • Anonim

>"POKOLENIE JP2" a co to w ogóle znaczy? Że co? Że ktoś nagle się zainteresował jak papież umarł? Ustawił profil na GG? Hasło "Pokolenie JP2" zostało stworzone przez oszołomów dla oszołomów i tyle.

I znów znalazł się jedyny sprawiedliwy wśród Polaków. Widzisz KILJN tak się składa, że znam całe grupy młodych, trochę idealistycznych, pozytywnie nastawionych ludzi. Problemem jest te 10% degeneratów społecznych, którzy skutecznie wystawiają cenzurę wszystkim pozostałym.
  • Vlad

ale ja słowem nie wspomniałem o "pokoleniu JP2"
    skrót JP o którym mówimy w tym temacie oznacza co innego i temat jest kompletnie o czym innym
  • Marcus Corvinus

JP=Jebać Policję
    Hasło rozgłoszone przez półświatek polskiego hip hopu. Pokolenia Jana Pawła II też nie rozumiem ale to nie ich miałem na myśli xD

Powtarzam. JP=Jebać Policję na 100%

I to chciałem podkreślić że gdy w młodych ludziach rozszerza sie takie poglądy to potem mamy napady na policjantów. Peje do więzienia wsadźcie za szerzenie nienawiści! a wtedy powstanie slogan Policja was jebie na 200%
  • Anonim

http://grono.net/chat/#gallery/show...

To przechodzi ludzkie pojęcie...
  • Piotr

Do łagru na całe życie a dochód z ich pracy przekazać dla córek policjanta. Tak by to wyglądało w wymarzonym przeze mnie państwie w 100% liberalnym...

Tak mniej więcej działało to w IX wiecznej Irlandii - która moim zdaniem jest najlepszym przykładem na to, że liberalizm gospodarczy można też zastosować do prawa.
  • Piotr

Jeśli ktoś byłby zainteresowany tematem liberalnej wizji prawa: http://www.daviddfriedman.com/Acade...
  • rez

Zrzutka jak najbardziej.
    Ewentualnie na kata dla obu morderców.
  • Łukasz K-12

>I znów znalazł się jedyny sprawiedliwy wśród Polaków.
    >Widzisz KILJN tak się składa, że znam całe grupy
    >młodych, trochę idealistycznych, pozytywnie nastawionych
    >ludzi. Problemem jest te 10% degeneratów społecznych,
    >którzy skutecznie wystawiają cenzurę wszystkim
    >pozostałym.

Łukciu ja absolutnie nie dyskredytuje młodych ludzi działających i zrzeszających się w imieniu dobrych i sprawiedliwych ideałów i mających dobre intencje. Absolutnie i w pełni popieram takie akcje gdzie młodzi ludzie POMAGAJĄ innym (np zbiórki żywności, pomoc dla zwierząt czy zbiórki dla domów dziecka czy sierocińców) Problem polega na rozumieniu „pokoleniu JP 2”

Wg wikipedii:

„Pokolenie Jana Pawła II (Pokolenie JPII, Pokolenie JP2, Pokolenie '78) – nazwa mająca określać istniejący, wedle jego zwolenników, fenomen pokolenia osób (zwłaszcza młodzieży) z całego świata, skupionego wokół nauk papieża Jana Pawła II.”

Ja się skupiam na pokoleniu Polskim. Gdzie znaczna część tych ludzi nie wie kompletnie NIC o naukach ani kościoła ani papieża a wyznacznikiem tutaj absolutnie nie jest chodzenie co niedziele do kościoła tylko konkretna wiedza i działanie a to jest już rzadkość – osobiście nie znam NIKOGO takiego, ale znam i codziennie widzę łobuzerię, młodocianych bandziorów, chamstwo nie tylko na ulicy ale też w Internecie. Niestety większa część naszego społeczeństwa jest durna i prymitywna dotyczy to zarówno ludzi młodych jak i dorosłych i staruszków.
  • Anonim

Sorry człowieku ale po co ty w ogóle wspomniałes w tym wątku o pokoleniu JP2? Sam się za członka tego medialnego tworu nie uważam, ale temat jest w ogóle o czym innym. Naucz się czytac ze zrozumieniem wtórny analfabeto. Ten temat się nie nazywa "offtop".
  • Anonim

może się mylę, ale w bardziej cywilizowanych państwach taki element jak Piotruś, Mati i ich koledzy to patologia, stanowiąca margines, znająca swe miejsce i siedząca cicho w swoim slumsie. u nas za to takie osobniki stanowią wciąż dość dużą grupę i to nie tylko zamkniętą w swoich własnych kręgach, ale współistniejącą ze społeczeństwem i próbującą dochodzić do głosu, co doskonale pokazuje ten przykład. popularność haseł typu HWDP czy JP, albo zjawiska takie jak zorganizowane armie kiboli dewastujące miasto tylko utwierdzają mnie w tym przekonaniu...
  • Łukasz K-12

> Naucz się czytać ze zrozumieniem wtórny analfabeto

Czy to do mnie było?
  • Anonim

>K I L J @ N nr.12 napisał
    >> Naucz się czytać ze zrozumieniem wtórny analfabeto
    >
    >Czy to do mnie było?

Tak, do Ciebie.
  • Łukasz K-12

A dlaczego UBLIŻASZ i OBRAŻASZ innych użytkowników tego grona? Którzy w dodatku są tu o wiele dłużej od ciebie? Nie umiesz odpowiedzieć argumentem to się w ogóle nie odzywaj. A tak na przyszłość bo widzę, że jesteś "zielony" jeśli chodzi o internetowe fora - Jeżeli już tak bardzo chcesz zwrócić komuś uwagę zrób to w sposób kulturalny.
  • Ritter von Nałęcz

>rez napisał
    >Zrzutka jak najbardziej.
    >Ewentualnie na kata dla obu morderców.

organizujemy? :)
  • Anonim

>K I L J @ N nr.12 napisał
    >A dlaczego UBLIŻASZ i OBRAŻASZ innych użytkowników tego
    >grona? Którzy w dodatku są tu o wiele dłużej od ciebie?
    >Nie umiesz odpowiedzieć argumentem to się w ogóle nie
    >odzywaj. A tak na przyszłość bo widzę, że jesteś
    >"zielony" jeśli chodzi o internetowe fora - Jeżeli już
    >tak bardzo chcesz zwrócić komuś uwagę zrób to w sposób
    >kulturalny.

Dobrze więc. Naucz się czytać ze zrozumieniem, nieuważny użytkowniku grona.

Wciąż nie odpowiedziałes na moje pytanie, czemu w tym wątku poruszyłeś temat pokolenia JP2.
  • 1
  • 2
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)