-
Ula
Posłużę się postem kolegi Artura, w topiku dla śmiechu wg. mnie w zdecydowanie niestosownym miejscu
>Artur napisał
>Tak się bawi nasz klasa polityczna
>
> http://www.tvn24.pl/-1,1633155,0,1,...
>
>Niezła musiała być impreza :>
Potwierdza się, że Super Express w wyścigu z Faktem sięgnął dna.
Dla mnie to jest cyniczne zaszczucie człowieka. Raz działania szantażystów, dwa "klasa" polskich brukowców. -
:]
brukowce sa od tego by były brukowe kogokolwiek uderzaja senatora z PO SLD czy radia maryja ale szkoda ze niczego złego nie widzisz w szczuciu na np. o. dyrektora, ziobre lub bliżniaków kaczyńskich, bo humar wymyslany przez media onich nawet nieopiera sie na rzeczywistych faktach jak w wypadku wymienionego senatora PO -
Ula
Czy widzisz różnicę między rzucaniem zarzutów co do publicznej działalności polityków, a tym co kto robi prywatnie. Nawet arcybiskup Życiński twardo stanął w obronie senatora Piesiewicza, chociaż domyślam się że to w dużej mierze akt wdzięczności za aktywne uczestnictwo w procesie przeciw zabójcom Popiełuszki.
Mnie nie interesują takie szczegóły z życia prywatnego polityków a zwłaszcza w kontekście tego z jakiej partii się wywodzi. Mi ta widza, którą bezczelnie narzuciły mi media jest do niczego nie potrzebna. Oceniam polityków na innych płaszczyznach, abstrahując od tego, że mogłabyć to ustawiona impreza dla późniejszego szantażu. -
Dream Factory
Jeśli cię takie informacje nie interesują, to ich nie czytaj.
Media są jak tania dziwka - robią to na co klient ma ochotę. Jeśli Polskie społeczeństwo ma ochotę czytać o tym że Poseł PO biega w sukienkach a Kaczyński dłubie w nosie, to media będą takie informacje nagłaśniali. A to, czy mamy inteligentne społeczeństwo które ocenia polityków za ich działania a nie dziwne fanaberie, to inna sprawa.
Chciał bym przytoczyć słynną sprawę dziadka Tuska. Niby nic istotnego, ale na bydło zadziałało i przesądziło o wyniku wyborów. -
-
co do jednego się zgodzę, że media potrafią dla taniej sensacji i 'poklasku' zdobyć się na prawie wszystko i to może dołować. no ale są ludzie, którzy to czytają i oni łakną tego, więc są takie super expressy i fakty... co jednak nie zmienia faktu, że jak się jest osobą publiczną to trzeba bardzo uważać i być prawie świętym by potem przez takie coś nie skończyć karierę polityczną czy jakąkolwiek inną... tylko pytanie czy przez błąd i pewne niefajne sprawy w przeszłości dają nam prawo szczuć i być jednoznacznym w swoich wyrokach. sądzę, że gdyby nawet chodziło o kogoś z innej linii partyjnej nikt nie zasługuje na takie szczucie.
kolego :] z jednej strony mówisz, że prasa brukowa ma prawo pisać takie rzeczy na temat każdej osoby niezależnie czy z PO czy z SLD czy radia maryja, a w drugim paragrafie nagle się dziwisz, że jak media kpią z Kaczorów to już odmawiasz jakoś prawa do wolności prasy. inna sprawa, że akurat żadne media nie poszczuły Kaczorów czy Rydzyka za jakie jegoś wpadki z przeszłości... zdecyduj się! :) -
jhghjgjhg
-
>norap napisał
>Już widzę co by się działo, jakby to był ktoś z PiSu.
>Prawda madzia?
co prawda? napisałam od razu jakbym reagowała gdyby to dotyczyło kogoś innego, bo wiedziałam, że się pojawią tacy jak Ty, którzy od razu obrócą kota ogonem... -
Ula
>Dream Factory napisał
>Jeśli cię takie informacje nie interesują, to ich nie
>czytaj.
Sorry ale ja Super Expressu nie czytam (właściwie to się ogląda), ale o Piesiewiczu teraz jest głośno w każdych mediach, w telewizyjnych serwisach informacyjnych, w prasie od prawa od lewa, w radiu, internecie. Interesuje się sprawami bieżącymi i nie da się dokonać selekcji mając kontakt z przeróżnymi mediami, a to zostało mi narzucone. Skoro siłą rzeczy się dowiedziałam, to mam prawo wyrazić swój niesmak wobec umieszczania takich materiałów na widok publiczny. Ten człowiek nikogo nie skrzywdził. -
:]
>madzia napisała:
>kolego :] z jednej strony mówisz, że prasa brukowa ma
>prawo pisać takie rzeczy na temat każdej osoby
>niezależnie czy z PO czy z SLD czy radia maryja, a w drugim
>paragrafie nagle się dziwisz, że jak media kpią z
>Kaczorów to już odmawiasz jakoś prawa do wolności prasy.
>inna sprawa, że akurat żadne media nie poszczuły
>Kaczorów czy Rydzyka za jakie jegoś wpadki z
>przeszłości... zdecyduj się! :)
mnie humor o rydzyku i kaczorach smieszy jednak jako obiektywny i racjonalnie myslacy człowiek nie widze różnicy miedzy nabijaniem sie z piesiewicza i nabijaniem sie z ziobry. Jedynie co mnie irytuje to ta podwujna moralnośc lewaków którzy nic złego nie widza w nabijaniu sie z kaczora ale jak ktos sie nabija tak samo z nich to krzycza ze to prostactwo.
mamy pytanie czy smieszyłoby cie propagowanie przezemnie hasła odebrania praw wyborczych homosexualista? -
jhghjgjhg
>madzia napisała:
>>norap napisał
>>Już widzę co by się działo, jakby to był ktoś z
>PiSu.
>>Prawda madzia?
>
>co prawda? napisałam od razu jakbym reagowała gdyby to
>dotyczyło kogoś innego, bo wiedziałam, że się pojawią
>tacy jak Ty, którzy od razu obrócą kota ogonem...
Jakie odwracanie kota ogonem, obserwuję to forum nie od dzisiaj i pamiętam jak się wieszało za przeszłość koty na np. Farfale, a tutaj nagle głosy oburzenia że media zaszczuły czcigodnego bidnego senatora z PO. -
jhghjgjhg
>:] napisał
>>madzia napisała:
>
>>kolego :] z jednej strony mówisz, że prasa brukowa ma
>>prawo pisać takie rzeczy na temat każdej osoby
>>niezależnie czy z PO czy z SLD czy radia maryja, a w
>drugim
>>paragrafie nagle się dziwisz, że jak media kpią z
>>Kaczorów to już odmawiasz jakoś prawa do wolności
>prasy.
>>inna sprawa, że akurat żadne media nie poszczuły
>>Kaczorów czy Rydzyka za jakie jegoś wpadki z
>>przeszłości... zdecyduj się! :)
>
>mnie humor o rydzyku i kaczorach smieszy jednak jako
>obiektywny i racjonalnie myslacy człowiek nie widze
>różnicy miedzy nabijaniem sie z piesiewicza i nabijaniem
>sie z ziobry. Jedynie co mnie irytuje to ta podwujna
>moralnośc lewaków którzy nic złego nie widza w nabijaniu
>sie z kaczora ale jak ktos sie nabija tak samo z nich to
>krzycza ze to prostactwo.
ooooo to,to,to! -
@norap
no jakoś przeszłość Farfała jednak mu kariery nie zniszczyła, a PiS i SLD :P i jeszcze zdążył za parę milionów podpisać umowy z organizacjami o bliźniaczych poglądach, więc spadł na 4 nogi.
co do Piesiewicza to zauważ, że niezależnie od ugrupowania głosy są podobne. ja w brukowcach widzę często szczucie, ale nie tworzę o tym tematu, a jak powstał to się wypowiadam.
norap, ale z takimi jak Ty nie da się o tym gadać, bo zaraz obniżasz rangę tego wydarzenia i płaczesz, że jak była sprawa kogoś innego nie było takiej dyskusji i tematu. a co ja jestem tu jedyna? zakazuje Ci ktoś tworzyć temat? Proszę! i nie będziesz już narzekał na tematy na tym forum... -
Ula
>madzia napisała:
>>norap napisał
>>Już widzę co by się działo, jakby to był ktoś z
>PiSu.
>>Prawda madzia?
>
>co prawda? napisałam od razu jakbym reagowała gdyby to
>dotyczyło kogoś innego, bo wiedziałam, że się pojawią
>tacy jak Ty, którzy od razu obrócą kota ogonem...
Jakby Piesiewicz nie był senatorem z ramienia PO a np. niezależny, to koledzy tutaj bronili by go zapewne jako oskarżyciela posiłkowego w procesie morderców Popiełuszki. Metka partyjna się liczy tylko.
Tak samo zmarł kilka dni temu po długiej ciężkiej chorobie poseł Piotr Krzywicki z ramienia koła Polska Plus wcześniej PiS. Żenujące dla mnie było czytanie komentarzy w internecie typu jednego złodzieja czy pisiorka mniej. Uważam, że są pewne granice wyrażania swoich sympatii i antypatii. -
>:] napisał
>mnie humor o rydzyku i kaczorach smieszy jednak jako
>obiektywny i racjonalnie myslacy człowiek nie widze
>różnicy miedzy nabijaniem sie z piesiewicza i nabijaniem
>sie z ziobry. Jedynie co mnie irytuje to ta podwujna
>moralnośc lewaków którzy nic złego nie widza w nabijaniu
>sie z kaczora ale jak ktos sie nabija tak samo z nich to
>krzycza ze to prostactwo.
a widzisz różnicę między kpiarstwem z Kaczyńskich i Rydzyka a szantażem Piesiewicza i być może wrobieniem go w narkotyki? jak mówię nie usprawiedliwiam Piesiewicza, ale ktoś miał hak na Piesiewicza dotyczący jego życia prywatnego. zresztą tak samo nie podobało mi się jak Palikot drążył domniemane gejostwo czy pijaństwo albo choroby Lecha.
> mamy pytanie czy smieszyłoby cie propagowanie przezemnie
>hasła odebrania praw wyborczych homosexualista?
a przepraszam czy ktoś Kaczorom i Rydzykowi jakieś prawa odbiera? kpią z ich zachowania czy tego co mówią i robią. więc Twoja analogia nie jest trafna, bo Ty mówisz o jakimś poglądzie, a nie karykaturze czy dowcipie. -
Artur
>Eshaya napisała:
>Posłużę się postem kolegi Artura, w topiku dla śmiechu
>wg. mnie w zdecydowanie niestosownym miejscu
Jeśli na codzień poważny polityk wciąga kreski w kolorowej sukience to jest to dla mnie bardziej zabawne niż tragiczne :)
Założe się że to nie jest wyjątek i w każdej partii się taki znajdzie...ale życie prywatne naszych kochanych polityków nie musi być koniecznie celem dyskusji. -
jhghjgjhg
-
>Artur napisał
>życie prywatne naszych kochanych
>polityków nie musi być koniecznie celem dyskusji.
powiedz to brukowcom, a Cię wyśmieją... -
Ula
Redaktor naczelny SE powiedział, że wyborca ma prawo wiedzieć takie rzeczy o swoich wybrańcach. Nie protestowałabym, jakby wzmiankę napisali o podejrzeniu zażywania kokainy (chociaż uważam że Piesiewicz tutaj tylko sobie co najwyżej szkodził), a nie wystawiali kompromitujące fotki w sukience, żeby bydło miało satysfakcje, a gazeta rozgłos. Wiele innych redakcji odmówiło zakupienia tych materiałów, choćby ze względu na etos. -
Ujmijmy to w ten sposób senator sam się o to prosił ściągnął sobie panienki spod Marriotta i ciągną ścieżki. Nie jest to jakiś ewenement w polskiej polityce Cezary Atamańczuk został zagarnięty za posiadanie i prowadzenie samochodu pod wpływem amfy zdaje się, a inni działacze PO
"Przy okazji narkotykowej kompromitacji dwóch samorządowców wychodzą na jaw inne obyczajowe skandale - z udziałem innych młodych PO-wców. Na poniedziałkowym posiedzeniu zarządu szczecińskiej Platformy członkowie rozmawiali o incydencie z czerwca ubiegłego roku. Miał się on wydarzyć podczas promocji woj. zachodniopomorskiego w Poznaniu. Jeden z pracowników Urzędu Marszałkowskiego, jednocześnie działacz Platformy, późnym wieczorem miał biegać nago po poznańskim rynku. Towarzyszył mu inny młody pracownik Urzędu Marszałkowskiego, również w "stroju Adama".
http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/...
Posłom Samoobrony zdarzało się urządzać orgietki takie że Aneta Krawczyk do dziś nie ma pojęcia z kim sobie zmajstrowała dzieciaka. Jakiś europoseł tej partii zapisał się w historii jako ten który zgwałcił prostytutkę Wcześniej tego potrafili dokonać tylko żołnierze armii czerwonej po zdobyciu burdeli polowych Wehrmachtu.
Jaki widać na przykładzie Piesiewicz twórczo połączył elitarne ciągotki PO (wiadomo uzależnić od narkotyków może się tylko plebs, elita kiedy ćpa to "poznaje podświadomość"), z seksualizmem a'la Samoobrona. Oczywiście wymyślił też wytłumaczenie ze sproszkowanymi lekami i tu twórczo nawiązał do posła, PiS który złapany przez drogówkę na prowadzeniu pod wpływem alkoholu bronił się tym że jadł jabłka i mu sfermentowały w żołądku.
Piesiewicza można żałować jako człowieka. Jednak Piesiewicza polityka można kpić bo wydrwienie to ostatnie co polityków w tym kraju może zdyscyplinować. -
Adam
>Eshaya napisała:
>Mnie nie interesują takie szczegóły z życia prywatnego
>polityków a zwłaszcza w kontekście tego z jakiej partii
>się wywodzi. Mi ta widza, którą bezczelnie narzuciły mi
>media jest do niczego nie potrzebna. Oceniam polityków na
>innych płaszczyznach, abstrahując od tego, że mogłabyć
>to ustawiona impreza dla późniejszego szantażu.
Lubisz uzewnętrzniać pustkę w swojej głowie? Jak Cię znam, to jesteś pierwsza do krzyczenia o księżach pedofilach i zakonnicach sadystkach, ale jeżeli mówimy o zaćpanym do utraty przytomności senatorze w sukience, raptem Eshaya jest wielką, wolnościową liberałką :) Bo przecież senator w pracy może być ostoją moralności, a po pracy walić w żyłę na melinie, przecież to się nie wyklucza, prawda? :) Ogółem zaszczucie biednego człowieka, obdarcie z prywatności i szukanie taniej sensacji :) To jest po prostu żałosne z Twojej strony, dziewczyno.